Syrisk tonåring åtalas för våldtäkt mot barn

BROTTSLIGHET. En tonårspojke från Syrien åtalas vid Eksjö tingsrätt för att i november i fjol ha våldtagit en flicka på en skoltoalett, skriver Vetlanda-Posten, bakom betalvägg.

Withalaskolan. Bild: Vetlanda kommun

Flickan är under 14 år och därför rubriceras övergreppet som våldtäkt mot barn. Pojken är 16 och straffmyndig. Han åtalas även för olaga frihetsberövande, något som ska ha skett samma dag som våldtäkten samt för två fall av sexuellt ofredande.

Båda är elever på Withalaskolan. Syriern nekar till brott.

Den våldtäktsmisstänkte pojken är invandrare från Syrien. Han kom till Sverige tillsammans med sin mamma, pappa och två syskon hösten 2013. 16-åringen beviljades svenskt medborgarskap 2015 efter mindre än två år i landet.

Pojken är avstängd från skolan under tiden polisutredningen pågår.

Withalaskolan i Vetlanda har skakats av flera incidenter med stök, våld och elever som spottar på och förolämpar varandra. Det handlar om invandrare som bråkar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Syrisk tonåring åtalas för våldtäkt mot barn

 1. Det är ju en muslimsk invandrare. NÅGON SOM TROR PÅ ATT POJKEN VERKLIGEN ÄR ENDAST 16 ÅR???

  14
 2. Bättre att skicka hem de 1,2 miljoner som inte försörjer sig själva efter en allt för lång betald semester
  Den kultur de har som innebär att de gör vad de vill med andra trosuppfatningar allt enligt koranen hör inte hemma någon annan stanns än där de kommer ifrån

  16
 3. Svar till grebom5: Skuldbelägg inte flickan ifråga. Så du menar, grabbars hormoner
  ”stormar” inte?

  8
  3
 4. Läste om nyheten i andra media
  Misstänkte direkt att det rörde sig om en ”nyanländ” som inte förstått sig på den svenska kulturen

  23
 5. Härligt med sossarnas mångkultur. Nästan som i Mellanöstern. Undrar när det blir inbördeskrig? Muslimerna kanske passar på nu när Putin har börjat kriga.

  29
 6. Medborgarskap efter två år, det måste bero på att pappan kom tidigare och då han beviljades medborgarskap så fick hela familjen detsamma.
  Nästan 14 årig flicka med 16 årig pojke, här kan det vara svårt att tro på våldtäkt, när hormonerna stormar i nutida flickors kroppar.
  Delikat uppgift för myndigheterna.

  8
  18
 7. Ett medborgarskap är ett stort åtagande av samhället, dvs människor i omgivningen. Då borde det krävas belägg för att den nya medborgaren har sitt livscentrum i Sverige. En ogift person borde man inte kunna göra en ansökan med mindre än 12 år i landet. Vidare krav på ett skötsamt liv; ingen brottslighet, jobb, skola och insatser i föreningslivet.

  46
  1
 8. Det är hög tid att skärpa kraven för medborgarskapet. Själv anser jag att tjugo år av oavbruten skötsamhet bör krävas dvs inget brottsligt beteende ska tolereras.

  61

Kommentera