Lögnarna: ”Vi är fortfarande redo att förhandla”

UTRIKES. Den ryske utrikesministern Sergej Lavrov säger sig fortfarande vara villig att förhandla med sin amerikanske motpart Antony Blinken. – Även i de svåraste ögonblicken säger vi: vi är redo för förhandlingar, säger utrikesministerns talesperson Maria Zakharova i ett uttalande på Youtube. Zakharova tillägger att ”vi föredrar alltid diplomati”.

Ryssland har förklarat hela Donbass självständigt trots att de ”bara” kontrollerar runt en tredjedel av Donetsk och Luhansk.

Rysslands president Putin har beordrat rysk militär att genomföra en så kallad fredsbevarande insats i Donetsk och Luhansk i Ukraina, det framgår av ett dekret som publicerades sent på måndagskvällen.

De två regionerna i östra Ukraina erkändes tidigare på måndagen av Ryssland som självständiga stater.

-Pettersson säger att ”Det är rysk retorik, någon fredsbevarande separat styrka finns inte, utan det här är militär precis som annan militär” och tsar Putin behöver inte skicka några trupper, de är på plats sedan åtta år i omärkta uniformer och stridsvagnar precis som de var på Krim.

Putins kommer att drabba alla men mest Ryssland och ryssarna, dessutom tror jag inte kineserna är så imponerade av Putins politik. Nu tror jag inte kineserna tänker invadera ryska Asien men den delen av Ryssland är i princip obevakad med en stor del av armén runt Ukraina.

De röda strecken utgör Natos gränser mot Ryssland. Det är löjligt av Putin att påstå att Nato hotar Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Lögnarna: ”Vi är fortfarande redo att förhandla”

 1. Dom här i landet som har kontakter med Ryska Medborgare borde
  tala om att dom siffror som Rysk Media basunerar ut över ryska soldater
  i Ukrfaina som förlorat sina liv, i själva verket är tio gånger högre än vad
  deras propagandakanaler uppger!

 2. Hade varit bra om Europas gröna inte försatt unionen i ett tillstånd av elproduktions anemi innan sanktioner införts, som det kommer att kosta oss konsumenter dyrt. Varför inte skicka mängder med litium batteri drivna, själv körande bilar till Ukrainarna och skicka dem mot konflikt zonerna . . .

 3. Vad ska den Ukrainska armén med 150000 man göra nu när de fastnat mellan den geografiska gränsen och demarkationslinjen i de nya länderna? Åka hem till Bidens stugvärme i Kiev? – knappast, där finns ingen kvar som kan trösta dem – de flydde till Polen.
  Ska de fortsätta bombardera de nya länderna? – Tror inte det…

  Nato måste visa handlingskraft, nu och genast, innan de blir helt bortglömda. En lätt promenad in i Transkarpatien och Galizien skulle säkert välkomnas av innevånarna som längtar hem till Ungern och Polen.

  Sanktioner? – Lycka till med det. Att stänga ned banksystemen slutar bara med att när ingen kan betala för gas och olja får de heller inga leveranser.
  Det sedan +70 år ockuperade Tyskland drabbas värst ekonomiskt och psykiskt genom att förnedras till den grad att de inte ens får bestämma över sina gasinköp. Hur förnedrade tyskar reagerar borde mana till eftertanke.
  Mot öster och söder finns redan alternativa betalningssätt och efterfrågan som kompenserar Rysslands exportbortfall mot väst.
  Ryssland är ett av mycket få länder som är självförsörjande och påverkas, som det visat sig, inte öht.
  Det de inte får köpa tillverkar de själva och det de inte får sälja till väst köper gärna någon annan.

  5
  6
 4. Acceptera Ukrainas Nato-ansökan och sätt igång att bygga baser redan under eftermiddagen. Inför ett totalt embargo på Ryssland för att tvinga fram en ekonomisk kollaps, det är det enda språket Putte fattar.

  17
  19
  • Västmakterna och NATO har blåljugit sedan 1990. Läs Der Spiegel nummer 8 20222, där förevisas dokument från Brittiska riksarkivet som visar vad som lovades när Tyskland skulle återförenas.
   Alla Östeuropeiska länders NATO-medlemskap är alltså illegala och NATO-trupper har ingen legitimitet i Östeuropa.

   9
   7
   • Nu är det du som ljuger eller är okunnig igen. Det finns och har aldrig funnits något löfte eller avtal mellan Nato och Ryssland om att inte utvidga österut.

    7
    3
 5. Går Ryssland in i de två östligaste regionerna är det ett angrepp mot Ukrania, ingen krigsförklaring behöver ges handlingen i sig betyder krig.
  Vad säger UN/FN som vanligt tiger de som muren.

  18
  11
 6. Lyssnar på Morgan J när han svarar på frågor om förnedringsrån av Svenska ungdomar ,och jämför hans retorik med Putins .
  Läskigt att höra . Skjuta budbäraren, och skylla på offren .
  Det har varit sossarnas politik i 2 mandatperioder.
  Under tiden har allt gått utför.
  Nu ser vi att (C) rasar i opinionen.
  Snart följer (S) efter . De hör hemma i samma latrin som sina regeringskamrater.
  Värdegrunden suger

  38
  1

Kommentera