Sveriges bästa vinter-OS någonsin

GOTT & BLANDAT. Den 4-20 februari 2022 har de 24:e vinterolympiska spelen arrangeras i Peking, Kina. Peking stod värd för sommar-OS 2008 och det här blir första gången som samma stad har arrangerat både vinter- och sommar-OS.

Vad jag sett på TV har den globala uppvärmningen tagit paus även i Kina som släpper ut mer koldioxid än EU och USA tillsammans. Det har varit svinkallt och blåsigt med flera flyttade tävlingar. Herrarnas 50 km på skidor kortades till 30 km på grund av kylan.

Nåväl, Sverige har tagit 18 st medaljer (8 guld, 5 silver, 5 brons) och det har varit bud på fler, med flera 4:e platser och dåliga insatser. Herrarna i skidåkning tog inte en enda medalj och hockeykillarna gjorde en kanonmatch, var väldigt nära att gå till final men gjorde sedan en plattmatch om bronset och förlorade.

Charlotte Kalla får symbolisera den svensk OS-truppen. Hon var med på sitt 4:e OS, tog ingen medalj i år men har sammanlagt tagit nio OS-medaljer och vunnit en massa annat och varit en stor inspirationskälla för den yngre generationen. Bild: Kallas Instagram

Guldmedaljer

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Sveriges bästa vinter-OS någonsin

 1. Att Kalla blev uttagen var ju en skandal för hon hade ju inte presterat något innan OS. Hon blev uttagen på gamla meriter och det hade ju varit bättre att någon ung lovande hade fått prova på.
  Kalla borde lägga av men jag tror att hon inte har en aning om vad hon ska göra. Hon har varit en fantastisk skidåkare men hon borde sluta.

  8
  1
 2. Bra gjort men kunde varit ännu bättre.
  Svenska manliga längdskidåkare, sånär som William Poromaa, tycks ej träna rätt.

  Dessutom har deras normala skiddräkt ändrats från vitt till något mångkulturellt, så det är svårt att se dem i klungan.

  Att inte Ebba känner sin kapacitetsbegränsning utan tokkör det första varvet, gör henne till ett lätt byte på slutet.

  Sprintdrottningen Jonna däremot utnyttjade sin kapacitet förståndigt, både Frida och Ebba borde lyssna på henne.

 3. Sveriges föreningsliv har kämpat nått enormt för detta, fantastiskt bra jobbat! Och stort tack till alla småföretag som stöttat sina lokala föreningar med en liten slant.

Kommentera