Separatister i östra Ukraina utlyser allmän mobilisering

UTRIKES. Ledaren för separatisterna i utbrytarregionen Donetsk i östra Ukraina har utlyst en allmän mobilisering till följd av det upptrappade läget mellan Ryssland och Ukraina, rapporterar Financial Express. – Jag uppmanar alla medborgare som ingår i frivillighetsstyrkan att infinna sig vid det militära värnpliktskontoret, säger ledaren Denis Pusjilin i ett videosänt uttalande.

Separatisterna i Donetsk och Luhansk meddelade i går att de inlett en evakuering av civila till Ryssland, och hävdade att den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj planerar ett angrepp mot de två Moskvakontrollerade regionerna.

-Pettersson tror att med eller utan krig så blir Ryssland och framförallt ryssarna de stora förlorarna tack vare Putins politik. Vladimir Putin påminner om en muslim, allt som händer är andras fel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Separatister i östra Ukraina utlyser allmän mobilisering

 1. Putin har samma inställning som en del Tummen ner figurer på bloggen
  att det är andras fel allt som händer där nere, men det är ju inte Ukrainarna
  eller för den delen USA som har 190 tusen soldater, misiler som kan bära kärnvapen riktade mot Ryssland, och varför lögnar man om tillbakadragande
  när det istället skett en påspädning med tiotusentals soldater??

  11
  4
  • Zeleinskyj vill ha ett möte med Putin – Föreslår att de träffas källa TV4 nyheter
   – Kanske finns det hopp för Love Laugh Live LoL _

   – Beträffande nedanstående är NATO-länderna försiktiga och fförbereder sig för leken blame game. OM ryska trupper passerar Ukrainas gräns. NATO har inga muskler att visa utan USA. Skulden kommer att falla på Putin. Om mötet mellan Zelenskyj och Putin kommer att äga rum är det sannolikt att Ukraina måste se att de ryskvänliga delarna bland annat Donetska blir ryska. Ett nytt krimavtal är lösningen. Potins krav bedöms vara obsolut. NATO aldrig inom Ukrainas gränser.
   – Det är priset Europa får betala för fred och frihet och då finns det tid över för kärlek. LoL

   MÜNCHEN – Ukrainas president Volodymyr Zelensky krävde kraftfullt kraftfullare åtgärder från världens ledare när hotet om fullskalig attack från Ryssland intensifieras mitt i ökade beskjutningar i de östra separatistregionerna i hans land.
   – Säkerhetsarkitekturen i vår värld är spröd, den är föråldrad, sade Zelensky på lördagen under ett trotsigt tal på en säkerhetskonferens i München. Han anklagade regeringar för ”egoism”, ”arrogans” och ”undgivenhet” när han uppmanade västerländska ledare att offentligt ange sina planer på sanktioner mot Ryssland och sade att efter krigets början skulle det vara för sent.
   Det krävs handling”, betonade han och tillade att ”det här handlar inte om krig i Ukraina, det handlar om krig i Europa”.

   Zelenskys skarpa tillrättavisning av Kievs allierade kommer när USA låter sina mest fruktansvärda varningar hittills om sannolikheten för en återupptad rysk invasion av Ukraina, och eftersom nya beskjutningar leder till ny turbulens – och fingerpekande – i landets östra delar.

   Bidenadministrationen har varnat för överhängande attacker i flera dagar. Försvarsminister Lloyd Austin sade på lördagen att ryska styrkor ”nu är redo att slå till”, vilket stärker president Bidens varning på fredagen om att Rysslands president Vladimir Putin ”fattat beslutet” att attackera Ukraina. Vita huset sade att Biden skulle sammankalla ett sällsynt söndagsmöte i det nationella säkerhetsrådet för att bedöma utvecklingen i Ukraina.

   Vissa europeiska tjänstemän på hög nivå har dock uttryckt frustration över att USA inte hade delat den intelligens som fick dem att anta Rysslands avsikter med sådan säkerhet. Amerikansk underrättelsetjänst som gav Biden förtroendet att göra påståendet kom från en order som gavs till ryska underordnade att fortsätta med en fullskalig attack, enligt flera personer som är bekanta med saken, som talade på villkoret av anonymitet på grund av ärendets känslighet . USA skaffade underrättelser om ordern när ryska militärer och säkerhetstjänstemän vidtog åtgärder för att genomföra den, och gjorde det alldeles nyligen, sa folket.

   Presidentens uttalande ”reflekterar underrättelsetjänstens bedömningar”, sa en hög tjänsteman i förvaltningen. ”Som han också klargjorde kommer dörren till diplomati att förbli öppen.”

   På frågan hur han kände till Putins avsikter, noterade Biden i sina kommentarer på fredagen att USA har ”en betydande underrättelseförmåga.” Han sa också att han innan han höll sitt tal hade en uppmaning till ledarna för Nato-allierade och Europeiska unionen ”att hålla dem uppdaterade om vad USA tror är det aktuella läget och vad som sannolikt kommer att hända i Ukraina i de kommande dagarna.”

 2. Stenbock.
  För det första så tycker jag att vi ska vara glada över att Petterssons blogg finns, han håller för det mesta högt i taket och även en aktuell agenda.
  ”alla kan ju inte älska alla här i världen” sjöng Jeja Sundström en gång i tiden.
  En del gillar fisk, andra kött, en del kör Volvo medan andra dyrkar Mercedes, jag föredrar kurviga blondiner medan min granne gillar magra och rödhåriga damer. Det skulle vara tråkigt om alla tyckte likadant, då vore knappast människor längre utan robotar! Vilka fattiga och ynkliga samtal att sitta och hålla med om allt!
  Pettersson gillar kanske inte Putin utan föredar Biden, själv är jag tvärt om, jag litar inte ett ögonblick på Biden, kanske inte Putin heller fullt ut, men han är i mina ögon en avsevärt större garant för fred och stabilitet i Ryssland och i världen, än vad Biden ens kommer i närheten av!
  Jag respekterar Petterssons åsikt, samma gäller för corona-vaccinet. Han är för och vi andra emot, vi måste själva få bestämma om vi vill ta sprutan eller inte.
  Men på det stora hela taget så tror jag ändå att vi -dom flesta av oss- drar år samma håll i avgörande och mycket viktiga frågor som när det gäller massinvandringen till Sverige -och Europa!
  Här är vi eniga, massinvandringen måste upphöa!
  Så på det stora hela taget så tycker jag kanske inte att vi ska tala om splittring, utan istället vad som enar oss i frågor som verkligen är värt att kämpa för!
  Vänligen
  Janne

  43
  2
  • Janne:
   Dina rader balanserar det hela…
   Själv ser jag ogärna att en diskussion övergår i ren propaganda,från något håll. Detta har bland yngre generationer tyvärr blivit vanligt p.g.a. andra typer av upplysning.
   Reklamen i TV och politiskt styrda pressen blir i allt för hög grad tagen som ren pur sanning.
   På så sätt tror Stenbock sig kunna utläsa åldern på bloggens kommentatorer.
   De yngre har växt upp i en värld av glimmer,och till största delen endast positiva händelser. Vi till åren komna vet,att så ser inte verkligheten ut.
   Ett exempel är t.ex. KRIM som varit ryskt i många hundra år. Befolkningen var o. är också till allra största delen ryssar,och Krim-tatarer. 1953 blev Wodka-glade Chrustschow på örat under ett besök i dåvarande Ukraina. I fyllan o, villan ”skänkte denne bort Krim” till sina värdar.
   Vill också informera om de problem som råder och rått i Ukraina i alla tider. Landet bebos av olika folkslag. I väst närmast nationalistiska och andra delar av ryssar,georgier,kaukasier t.o.m. judar o.s.v.
   Slutligen är östra Ukraina deras i stort enda större inkomstkälla genom gruvdriften i Donetsk.
   Det är just denna som striden står kring…..,

   26
   1
  • Att invandringen av icke arbetsför ”arbetskraft” måste upphöra står klart för alla normalt funtade. Oavsett, så skall inte en ”arbetskraftinvandrare” få medföra anhöriga som denne ändå aldrig kommer att kunna (eller ens VILL försörja) i Sverige.

   Vi kan heller inte hela tiden acceptera all brottslighet från invandrare eller de med invandrarbakgrund. Alla gripna och dömda för våldsbrott och grövre ekonomiska brott, t ex bedrägerier, skall utvisas och deras pass dras in om de har råkat bli medborgare. Sverige bör köpa in någon ö utanför Västafrika och transportera alla de utvisade dit om de inte accepterar att resa till gamla hemlandet. Väl på ön, så får de inget annat än resurser enligt UNHCR standard. Inga KONTANTER. Skit i vänsterextremisternas löjliga gnöl om mänsklig rätt – i Sverige är det viktigast med etniska svenskars mänskliga rätt!

 3. Med eller utan krig så är Europa förlorarna . Vi är för hårt knuta till Wall Street och City of London . Kan vi få normala handelsförbindelser och teknikutbyte mm med Ryssland så vinner bägge parter på det . Kubakrisen minns man väl Chrustjov o Kennedy i luven på varandra . Energi är grunden till de flesta konflikter nu . Mvh Sjöström

  20
  1
 4. Pettersson:
  En sak har du lyckats med kring Ukraina-frågan,…..Att splittra bloggens läsare !
  Stenbock ansluter sig till ”Andersonskans” rader nedan…. Men så har ju jag fötts med två ögon..

  32
  4
  • Det är väl skönt att inte alla bloggar på hela internet går på de av Kreml avlönade nyttiga idioterna och femtekolonnarna. Den enda som gjort något än så länge är ryssland; och det är att i olika omgångar roffat åt sig närliggande områden utan medgivande. Ryssland tog t.ex. över Krim från Ukraina. Ser du det med dina ögon? Var det något som Ukraina gick med på? Nej, det var något som ryssland hotade och genomförde med sin krigsmakt. Samma krigsmakt som nu åter igen samlat sig vid gränsen för att försöka sig på samma sak en gång till.

   Om NATO expanderar (vilket de inte gjort i närtid, så frågan är vad som plötsligt blivit problem nu? Kan det vara inrikespolitiska problem i ryssland som är egentliga orsaken till tidpunkten, tro? 😉 ) så är det ju med ländernas uttryckliga önskan. Ens om det vore aktuellt, vilket det inte är; så hade det ju varit Ukraina som uttryckligen önskat gå med i nato och bjudit in dem för sitt eget skydds skull. Det är inte samma sak som att ryssland skjuter sönder och invaderar ett land för att ”ta över” det.

   Ryssland svarar ”fuck you” och tro inte att ni kan komma och bestämma vad vi gör med vår militär på våra områden. Detsamma gäller tydligen inte exempelvis Ukraina. Eller Sverige, eller Finland, eller de baltiska länderna. Där tror Ryssland att det OCKSÅ är Ryssland som ska bestämma. Schizofrenivarning på Putte. Antingen så bestämmer alla länder själva, och ryssland övar med sin militär på sin mark bäst de vill. Och länder som Ukraina övar med sin militär på sin mark och NATO övar med sin militär på sin mark. Någon måtta får det vara.

   Är det inte konstigt att allt fler länder vill gå med i NATO för beskydd mot ryssland, snarare än att fler länder vill gå med i ryska motsvarigheten för att skydda sig mot NATO, om det nu är NATO som är på krigsstigen och vill expandera? Nej, så komplicerade resonemang klarar inte en femtekolonnare att processera.

   8
   14
 5. När ryssarna ville placera stridsspetsar på Kuba i början på 60 talet, var USA mycket upprörda. Och fruktade för sin säkerhet .
  När NATO etablerar sig längs Rysslands gränser och Putin reagerar , förstår västvärlden ingenting.
  Många politiker verkar födda med halva hjärnor .

  53
  7
  • Du menar att Ukraina, inklusive dess arme, fritt kan röra sig på ukrainskt område (här tillhör exempelvis Krim, Donetsk och Luhansk)? Nej, just det. De kan de inte göra, för moskva kontrollerar dem.

   6
   10
  • Du har rätt i sak, Maja1. Moskva kontrollerar inte dessa områden. Det gör de kriminella ryska gängen som upprättar vägkontroller för att kontrollera vilka som kommer in och ut till områdena och skjuter på ukrainare som inte gör som de säger.
   Påminner ganska mycket om hur muslimerna i gettona beter sig i Sverige när jag tänker efter.

   9
   9
 6. Pettersson, varför står det RYSKA FEDERATION efter ” separatistledarens” bild?
  Vad har han med Ryska federation att göra? Han har aldrig alls bott i Ryssland

  26
  3
  • Det kanske ska stå Maja1 – Ryska Federationen här på bloggen också, tänker jag. Det är inte en fråga om var man bott eller inte utan vems narrativ och ärenden man springer. Separatisten, och Maja1, springer båda Kremls ärenden och således representerar ryska federationens förlängda arm.

   7
   10
  • Han har väl bekymmer när han vill ta över hela Europa, bara att få ordning
   på alla dom invasiva arter som sökt sig till Sverige kan få vem som helst
   att börja knapra piller. Men det är svårt att förstå att när han redan härskar
   över Världens största land att han vill åta sig mer bekymmer!

Kommentera