SD på offensiv om återvandringen

ÅTERVANDRING. Sverigedemokraterna höjer tonläget kring återvandring inför valet i höst och partiet använder frågan som ett sätt att trycka på debatten för att vinna segrar i eventuella regeringsförhandlingar. ”Vi måste anpassa vår argumentation, vår politik, våra förslag efter var debatten ligger i Sverige”, säger partisekreterare Richard Jomshof i en intervju med Dagens Industri, bakom betalvägg.

Richard Jomshof fick kritik av bland annat dåvarande statsminister Stefan Löfven när Jomshof sa att islam är en avskyvärd politisk religion. Bild: TV4

Sedan Sverigedemokraterna tog klivet in i riksdagen 2010 har debatten om invandringen förändrats rejält. Då var partiet och dess politik paria för samtliga övriga riksdagspartier.

2022 ser både debatten annorlunda ut och en majoritet av partierna i riksdagen har en stramare linje i migrationspolitiken.

SD i sin tur flyttar fram positionerna ytterligare i valrörelsen. En av de frågor som profilerar partiet är nu återvandring och partiledare Jimmie Åkesson lyfter frågan vid varje givet tillfälle.

Tidigare har frågan om återvandring framstått som orealistisk och inte ens SD har trott att den varit möjlig att debattera. Men nu är tiden mogen, anser partiet.

”Det handlar om att normalisera debattklimatet”, säger SD:s partisekreterare Richard Jomshof.

En del i SD:s återvandringsprogram 2022 är att Migrationsverket ska få i särskilt uppdrag att underlätta frivillig återvandring. Partiets ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt har också varit inne på att höja kontantbidraget till de som återvandrar.

-Pettersson säger att det är en svår fråga om man inte har drygt 50 procent av rösterna bakom sig. Då hjälper det inte att gapa. Jag tror på en kombination av tvångsutvisningar av dem som inte sköter sig, minskade socialbidrag och frivillig återvandring, ev. men hjälp av återvandringsbidrag, men framförallt måste vi sluta fylla på med nya invandrare från dysfunktionella länder…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “SD på offensiv om återvandringen

 1. Finns det inte flyktingskäl att vara här längre, SKA man återvända!!!

  Det borde vara obligatoriskt, och en REGEL, inte undantag!!!

  När flyktingskälet att vara här upphör, borde också RÄTTEN att vara medborgare här upphöra, och man skulle snarast möjligt repatrieras till sitt hemland!!!

  14
 2. (S) och (SD) är kanske mer lika än man tror.

  Saxat ur Expressen 15 feb

  Vad vill Magdalena Andersson med socialdemokraterna? Vi är många som undrar. Hon befinner sig på en unik nollpunkt, efter att partiet under hennes företrädare tömts på meningsskapande innehåll. Hon kan peka ut en ny riktning. Välja väg. Vilken chans.

  I förra veckan kom svaret. Dagens Nyheter bad henne då precisera sitt drömland, sitt credo, sin politiska vision om hon fick styra ostört i 20 år. I det läget väger en nybliven statsminister sina ord på en fininställd våg: ”Sverige ska bli mer som Sverige”.

  Jag måste erkänna att jag blev förbryllad. Orden var kraftfulla men ändå dunkla, mer som ett kungligt valspråk än en verklighetsförankrad idépolitisk rörelseriktning. Menar hon att Sverige inte längre är som ”Sverige” fast det bevisligen fortfarande är Sverige? Till sist kapitulerade jag. Vad hon säger är ju, med ett exakt synonymt uttryck, att Sverige ska försvenskas. Eller att svenskar återigen ska kunna känna igen sig i sitt eget land, som det brukar heta med en menande blick mot den invandrade på torget. Hennes ord kan inte heller frikopplas från partiets tilltagande kritik av invandring och politisk europeisering.

  Eller är ”stenvändningen” bara prat??

  11
 3. Risken finns att stora bidrag utbetalas som morot för att få dessa att återvandra. Det kan dränera hela statskassan. FN och EU i så fall borde bidra med ett stort ekonomiskt stöd och även ta hand om infrastrukturen och den sociala organisationen till återvandringsländerna. Eftersom Sverige är känd som humanitär stormakt för flyktingar och andra immigranter så är det inte mer än rätt. Ett annat förslag som låter lite tokigt men att staten startar och bedriver ett företag endast för för detta ändamål för att få in intäkter och därmed försöka att minimera skador på ekonomin.

  18
  1
  • Även om vi skulle betala en vuxen kulturberikare 250 000 för att åka hem skulle det vara en vinst eftersom de kostar oss den summan varje år ändå. En engångskostnad är billigare än en löpande utgift.

   13
   • Niklas R
    Efter ett tag har familjen promenerat tillbaks, de behöver ett nytt bidrag.

 4. Självklart ska invandringsströmmarna vändas. Sverige ska inte vara ett land där pengar regnar gratis. Välfärden är uppbyggd under 100 år, det är vår försäkring som ska fall ut när det blir svårt och vi behöver hjälp. När du ser, läser och hör hur välfärden inte fungerar är det DIN försäkring som krackelerar. Om du har en moster som skadats i sjukvård eller äldrevård är det DIN försäkring som inte täcker upp.
  Jämför med om du har en hemförsäkring och din granne inte har någon, det brinner i grannens hus och regeringen kräver att brandskadorna ska tas på din försäkring och du står för självrisken, den som inte betalat för försäkringen får gratis och du får högre premie.
  Så igen, välfärden. Inbesparingar i välfärden pga invandringsplågan gör att mer skatt måste tas ut, invandrarna får det gratis och du får betala mer.

  56
  • Turrim
   Jag är ingen SDare. Men jag tycker att SD toppen har agerat skickligt.
   De förhåller sig till verkligheten.

   2
   3
 5. Ett stort problem som måste lösas är att vi måste få bort alla asylaktivisterna från migrationsverket och domstolarna.

  86
 6. Det finns många som pratar pratar pratar

  NU VILL JAG SE HANDLING!!!

  Vågar (SD) ta tag i frågan på riktigt?? Att (M) eller (L) kommer att göra något kan vi glomma. De vill bara ha din röst 2022.

  57
  1
 7. Mycket bra. SD har blivit lite väl strömlinjeformade. Det är läge att höja profilen inför valet. Annars tappar dom väljare till AFS som är på gång tror jag. Valet blir ett iq- test. Klarar du det ??

  48
  2
  • Säga vad man vill om SD men de har haft en klar strategi sedan flera år tillbaka och som sträcker sig flera år in i framtiden och denna strategi är till för att ändra svensk politik i grunden.
   Att som AFS stå och predika om något som svenska folket inte är mogna att höra är väl duktigt men att lägga sin röst på dem i Riksdagsvalet är slöseri eftersom med en röst på SD blir något gjort en röst på AFS är tystnad i fyra år till.

   Min rekommendation till alla sverigevänner är att rösta SD i riksdagsvalet och vem ni vill på i landsting och kommunval. Vill ni stödja AFS, gör det genom att få in dem i kommunerna så de får lite rutin och erfarenhet i att faktiskt arbeta politiskt.

   69
   6

Kommentera