Löfven får nytt toppjobb i FN – Statsministern gratulerar

Sveriges tidigare statsminister har tackat ja till ett nytt uppdrag. Socialdemokraternas tidigare partiledare har rekryteras av FN:s generalsekreterare António Guterres.

Ulla och Stefan Löfven ser glada ut. Bild från Stefans Facebook

Guterres presenterade förra hösten rapporten ”Our common agenda” som berör framtidens globala samarbete.

En högnivåpanel, bestående av fem till sju personer, kommer att arbeta med att identifiera globala samarbetsfrågor och arbeta fram förslag på hur frågorna ska hanteras, rapporterar SvD.

En av två ledare för denna panel är tidigare statsministern Stefan Löfven.

Löfven uppges ha tackat ja till uppdraget och kommer tillsammans med Liberias tidigare president Ellen Johnson Sirleaf att leda panelen. Resultatet av vad panelen har åstadkommit kommer att presenteras i september 2023 under en FN-konferens, enligt SvD.

På sociala medier gratuleras Stefan Löfven till sitt nya uppdrag. Både av statsminister Magdalena Andersson (S) och utrikesminister Ann Linde (S).

Rollen i FN blir Stefan Löfvens första uppdrag sedan han avgick som statsminister den 10 november 2021.

Sveriges förra statsminister har emellertid även tackat ja till ytterligare ett uppdrag och det handlar om att motverka barnarbete.

– Kailash Satyarthi är en indisk läkare som fick Nobels fredspris tillsammans med Malala Yousafzai. Han gör en heroisk insats i kampen mot barnarbete, sa Stefan Löfven till GT nyligen.

– Vi har lärt känna varandra genom åren. Han leder en stiftelse där jag ska försöka göra min del. Vi ska även där hitta rätt form för mitt engagemang. Det finns 160 miljoner barn i världen som utsätts för barnarbete, betonade Löfven.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Löfven får nytt toppjobb i FN – Statsministern gratulerar

 1. Det är precis så här det är. Ju mer värdelös ju högre position. Verkar vara samma inom offentlig förvaltning, politik och olika icke vinstdrivande verksamheter.

  11
 2. Korruptionen visar sig igen när det skall betalas tillbaka efter allt ryggkliande, här har Löfven under drygt 7 år skickat iväg mellan 300-350 miljarder i bistånd plus en massa direkta flöden till suspekta organisationer och korrupta stater. Vi talar nog om runt 500 miljarder under dessa år, Löfven måste vara den dyraste svetsaren världen skådat?

  19
 3. De flesta av oss : vad var det vi sa . Detta angående Lövens karriär efter regering och riksdag . Kan det bli mer korrupt ? Och som någon skrev , vi betalar .
  Mvh Sjöström

  19
 4. Det är väl med detta som med Margot Wallströms FN-jobb: Sverige måste betala mutor och dessutom betala Margots lön.

  27
 5. När Löfven skänkte 8 miljarder (!) till FN sa jag till min fru att nu kommer han få ett jobb där när han avgår som statsminister…

  29
  • Efter att ha fått ett bidrag på 8 miljarder, anställer FN den största idiot dom kan hitta!

   15
 6. Valboskapen röstar fram sossarna och räcker inte rösterna släcker man ner datorerna och kastar lämpliga röstsedlar.

  27
 7. Som minister i en Sosseregering kan man få vilket jobb som helst oavsett om
  man har kvalifickationer eller ej. Det är resultatet av att sätta sitt eget folk på
  alla poster i samhället. Som den i särklass sämsta statsminister Sverige någon
  gång haft kan man få ett toppjobb i FN,? Saknar helt förtroende för den mannen!

  Snart blir nog Susanna Gideosson biträdande FN chef! Kvalifickationer, behövs ej!

  54
 8. FN som är en av de mest korrupta skitorganisationerna i världen. Ahlenius skrapade lite på ytan. Modig kvinna.
  Frågan är hur mycket får han betalt? Förmåner,gratisäta,snygga kläder och galor med kändisar. Filmisar från Hollywood de kan ta selfies med. Filmisarna behöver visa solidaritet med barn arbetarna och klimatet. De landar med sin private jet.
  Lite studier för Löfven med fru på Maldiverna?de kan gå runt som gamla tiders plantageägare och dela ut lite kepsar.
  Jag är inte bitter hahaha

  49
 9. Drar mig till minnes att vi för en tid sen diskuterade just detta ämne här på bloggen. Vad skulle byfånen och rikspuckot Stefan ägna sig åt efter sin avgång ? Man kan ju kalla det konspirations-teorier, men också att vara insiktsfull. Det konstaterades då att såssarna under lång tid gödslat pengar över en mängd tvivelaktiga internationella projekt och inte minst enorma belopp till just FN. Tänk om det är på det viset att Stefan bara krattar vägen för ett toppjobb inom FN genom att muta sig fram, var den genomgående uppfattningen. Det var således inte fråga om konspirations-teorier eftersom det nu blev just så. Den ständigt ljugande och kriminella f.d. statsministern har alltså förskingrat våra skattemedel för personlig vinning.
  Får man göra så…………?

  52
 10. A Guterres bär skulden att inte tänka klart, en f.d. punktsvetsare som har visat stor brist på samarbetsförmåga, ska vaska fram samarbets- projekt.
  Senare kommer han hem och sitter som expert i SVT och tänker ”det var ju det jag sa det kommer att löna sig lite senare.”

  34
 11. Löfven får en ny chans att förstöra för ännu fler människor. Den enda plats han är kvalificerad för, är Kumlabunkern. Och det är för resten av livet!

  54
 12. ”En högnivåpanel, bestående av fem till sju personer, kommer att arbeta med att identifiera globala samarbetsfrågor”

  Samarbetsfrågor? Löfven? Moahahaha

  59
 13. Hjälper man till att utrota vita svenskar så hopar sig prestigejobben!
  Då frågar vi oss:
  Vill Magdalena, Ulf, Jimmy, Ebba, Nyamko, Märta, Per, Nooosh eller Annie har prestigejobb?
  Vem eller vilka kan vi lita på?
  Kan någon slå sig fri från hat-agendan mot vita?

  51

Kommentera