Ännu än rövarhistoria från media

INSÄNDARE. Denna artikel som är publicerad i sydsvenskan den 11-2 är inget annat än en rövarhistoria.

Bild från Sydsvenskan

Om inte helt så i varje fall till stora delar.

Familjen Zafari som består av två föräldrar och sex barn skulle alltså i fem månaders tid till stora delar ha promenerat från Afghanistan till Bosnien och Kroatien.

Detta skulle då ha skett med sex barn varav den minsta är ett ettårigt blöjbarn. På den stora bilden ser man föräldrarna tillsammans med två av barnen. Var finns dom andra fyra och då speciellt ettåringen? Varför bär fadern på ett barn som troligtvis är mint 4 – 5 år gammal och varför bär han inte på ettåringen? För att lägga tyngd i artikeln så hade jag som journalist publicerat en bild då blöjbyte sker på ettåringen. Det uppges ju i artikeln att modern på morgonen byter blöja på den ettårige Sana så då kunde ju en passande bild ha tagits.

Detta är enligt min mening ytterligare en tillrättalagd artikel där vi får läsa om halvårslånga promenader från Afghanistan till Europa och denna tar i så fall priset när man försöker inbilla läsarna att man gjort detta med sex barn varav den minsta bara är ett år gammal.

Nej du Ingmar Neveus på sydsvenskan, nästa gång du drar en historia så pröva med Rödluvan och vargen.

Den är mer trovärdig än familjen Zafaris äventyr.

Sandor Herold

12 thoughts on “Ännu än rövarhistoria från media

  1. Om det är sant har de gått igenom många länder att söka asyl i på sin väg. De ska söka asyl i närmaste land.

    23
  2. Läste just att Afghanistan är en riktig smitthärd för sjukdomar. Bl a polio, som är näst intill utrotat, fast inte i Afghanistan. Då kan både läkemedelsbolagen och advokaterna klappa händer åt att det kommer en massa kriminella afghaner hit.
    Undrar om det detta Löfven menade när han sa att de blir lönsamma längre fram?

    23
  3. Han var ju ärlig nog att ge en ledtråd i namnet, zafari – safari = organiserad naturupplevelse.

    42
      • Sant, men i resten av världen har ordet fått just betydelsen organiserad naturupplevelse/ natur resa. Låneord kan få annan betydelse.

  4. Skulle vara intressant med källhänvisning på denna artikel från Sydsvenskan.Jag säger som Sandor : var är dom resterande barnen ? Mat och blöjor var hittar man sånt under denna strapats ? Nej, detta var nog en kraftigt förvanskad berättelse som borde ifrågasättas rejält…

    62
    • Det är kanske en modetrend, i Afghanistan, att ha reflexhjärtan på barnkläder, fast mina tankar går till Kappahl.

      30
  5. Allt för att de naiva goda skall få vatten på sin kvarn

    Vi står inför en ny massinvandring och regeringen står handfallen. Segrare är (MP?V+C). Nu förstörs det sista av det gamla trygga Sverige.

    Förbered er på ökad kriminalitet, hedersförtryck, islamisering, hot, rån, trakasserier, …………….!

    MEN VARFÖR AGERAR INTE OPPOSITIONEN??? VAD GÖR M+SD?? NADA!!!

    Budskapet utåt måste vara ”SVERIGE ÄR FULLT”, ”BIDRAGEN ÄR SLUT”

    71
  6. Här får SVT en anledning att lansera en ny version av ”Barnen från Frostmofjället”, men om logiken segrar över snyftet lär tittarintresset bli svagt.

    68

Kommentera