Skatt på parkering?

SKATTER. Projektet KomPark, finansierat av Energimyndigheten, vill utreda kommunernas möjlighet att införa en kommunal parkeringsskatt, skriver Teknikens Värld.

Skatt för anställda och kunder ger mer pengar att lägga på invandring och annat onödigt.

En parkeringsskatt innebär att kommunen skattebelägger parkeringsytor vid till exempel stormarknader och arbetsplatser.

På så vis kan parkeringsplatser som inte ägs av kommunen avgiftsbeläggas. Intäkterna ska sedan finansiera förbättrad mobilitet. Än så länge handlar det bara om ett statligt projekt, men ett flertal kommuner uppges vara intresserade av att utreda parkeringsskatt.

Skatten ska fungera som både piska och morot. 

Vid utredning av en parkeringskatt bör en viktig del vara att studera hur den, förutom att minska på biltrafik och parkeringsytor, även kan bidra till förbättrad mobilitet genom till exempel förstärkt kollektivtrafik, säger Henrik Kloo, transportexpert på forskningsinstitutet IVL som är en av de som driver projektet KomPark.

I framtiden kan alltså parkering på stora förortsparkeringar vid stormarknader kosta pengar. 

Läs vidare…

-Pettersson säger att statens uppfinningsrikedom är enorm. Skatt på arbetsplatsparkering med mera drabbar dem som inte har möjlighet att gå, cykla eller åka kollektivt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Skatt på parkering?

 1. Extra skatt på alla som röstar vänster.
  Halva lönen i skatt utan avdrag. Ett mycket rättvist system. Är huvudet dumt får kroppen lida. Tänk på att valet är ett iq- test för folket. Klarar du testet eller vill du ha mer kaos och våld ??

 2. Jonas Karlsson.
  Novellen han valt att läser ett stycke av heter ”Fakturan” och handlar om en man som får en faktura på livet.

 3. Kommunens invånare ska tydligen via skatter bekosta byggen av kommunens parkeringsplatser och sedan betala hyra för att få använda dem. Det är nog många olagliga kronor kan jag tycka, som plockas av redan skattetyngda kommuninvånare. Välj politiker nästa gång, som är måna om sina lojala invånare och skattebetalare.

  • Jag förstår överhuvudtaget inte varför vi ska betala avgifter på kommunens gator och p-platser. Är det inte vi som kommuninnevånarna som äger de kommunala gatorna och p-platserna. Hur många bilister vill egentligen betala de många gångerna hutlösa priserna bara för att kunna ställa sin bil någonstans.

 4. Konceptet är känt i minst femtio år och även besjunget:

  One, two, three, four
  One, two (one, two, three, four)

  Let me tell you how it will be
  There’s one for you, nineteen for me
  ’Cause I’m the taxman
  Yeah, I’m the taxman

  Should five percent appear too small
  Be thankful I don’t take it all
  ’Cause I’m the taxman
  Yeah, I’m the taxman

  I’ll tax the street
  (If you try to sit, sit) I’ll tax your seat
  (If you get too cold, cold) I’ll tax the heat
  (If you take a walk, walk) I’ll tax your feet
  (Taxman)

  (George Harrison, 1966)
  https://youtu.be/l0zaebtU-CA

  10
 5. Folk kommer att vara vana vid parkeringskatten och se den som helt normal när promenadskatten införs.

  39
 6. Konstigt…Å ena sidan importerar staten en massa röstboskap som inte kommer att generera några som helst skatteinkomster. Tvärtom, bara utgifter i form av skattefinansierade bidrag och andra kostnader för samhället och dess hårt ansträngda skatte-hjon. Alltså, öppna famnen för folk som INTE BETALAR SKATT !

  Men…Å andra sidan upphör aldrig skadeglädjen att få pungslå det egna folket på NYA och HÖJDA SKATTER.

  Är det detta som är innebörden av ”Allas lika värde” ? Att skillnaden mellan dom som ger och dom som tar — jämnar ut sig…?

  54
 7. Medborgarnas frihet skall slås ihjäl med skatter, skatter, skatter, skatter och fler skatter.

  Jag har ett nytt förslag. Socialism ska beskattas.

  52
 8. En sak är säker det förslaget lägger inte sossarna på bordet före valet.
  Skulle olyckan vara framme och de kommer till makten, så läggs förslaget just efter semestern 2023.

  46
 9. Då får man släppa av frun utanför Ica och köra runt och parkera någon annanstans eller cirkulera runt runt .. Ha ha h ha :-)Ja se dessa galna pårökta politiker med tummen mitt i näven .

  48
 10. Uppfinningsrikedomar när det gäller att pungslå oss Svenskar fortsätter.När kommer skatten på att använda cykelbanorna eller på luften vi andas ? Torg och parkskatt icke att förglömma.Där kan man nog klämma oss på ytterligare slantar…..

  69
 11. En VpK:are från Göteborg , Jöran Fagerlund ville en gång beskatta villa- och radhusägares ”förmån” av att kunna parkera bilen gratis på den egna tomten… och dessutom utan att behöva betala moms…
  ALLA skall ju ha det lika dåligt…

  77

Kommentera