EU går emot Ryssland – lämnar ett gemensamt svar

UTRIKES. EU-länderna kommer inte att gå Ryssland till mötes och lämna individuella svar på de ryska kraven på säkerhetsgarantier, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Rysslands president Vladimir Putin. Bild: Pixabay

I stället kommer EU:s utrikeschef Josep Borrell lämna ett samlat svar för hela unionens räkning.

Borrells svar ska ha tagits fram i tätt samarbete med Nato och kommer att likna det svar som försvarsalliansen kommer att lämna.

Enligt ett utkast som Bloomberg har läst väntas Borrell meddela att EU tillsammans med sina partners ”är redo för fortsatt dialog med Ryssland för att hitta sätt att stärka säkerheten för alla parter”.

Ryssland skickade i förra veckan individuella brev till en rad länder där de ombads redogöra för sin syn på de ryska förslagen till säkerhetsgarantier och svara individuellt.

-Pettersson säger att det är bra med ett gemensamt svar. Putin vill troligen inget hellre än att splittra EU och NATO…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “EU går emot Ryssland – lämnar ett gemensamt svar

 1. Ynkryggarna i Sveriges regering klarar inte ens av att själva svara på et brev adresserat till dem.
  I stället måste storpappa EU svara på deras brev. Vi har alltså en strykrädd regering som inte ens vågar svara på brev. Varför behåller vi sådana mähän?

  7
  2
 2. Så oförskämt.
  Här KRÄVER den store Ledaren Putin att varje land redogör för sin ställning separat och de har mage nog att göra ett gemensamt uttalande som en union?!? Vilka tror de att de är!!!

  Som en amerikansk general lite nedsättande konstaterade. NATO är en organisation där 300 miljoner amerikaner ska skydda 500 miljoner européer mot 150 miljoner ryssar.

  9
  2
 3. det är väldigt olyckligt att man blandar in NATO i det hela ..
  NATO skulle upphöra när Sovjetunionen föll ? ?? men det har man inte gort i stället flyttar !an gram positionerna och ställer bomber och granater utanför Moskva.. det är inte så konstigt att putin blir irriterade . men det är ett bra tillfäle att agera usa har en del problem som sakt särskilt ekonomiska

  7
  4
 4. I mina ögon har EU blivit Sovjet 2.0 och utgör i längden ett större hot än Ryssland. EU lägger sig oblygt i snart sagt varje intern angelägenhet, allt ifrån elleveranser till vapenlagar. Det lär inte dröja länge innan eurokraterna vill kommendera Försvarsmakten.

  EUxit nu!

  22

Kommentera