Domare i HD utreds för snatteri – lämnar uppdrag

BROTTSLIGHET. Ett av justitieråden i Högsta domstolen utreds för snatteri och kommer lämna sin tjänst, rapporterar SVT.

Ann-Christine Lindeblad. Bild: Högsta Domstolen

Brottsmisstankarna gäller ringa stöld, alltså en summa under 1250 kronor. Ordförande för Högsta domstolen, Anders Eka, säger till tidningen att domaren berättat om saken strax före jul.

Eka uppger dock att han inte vet mer om bakgrunden till misstankarna. – Men jag har förstått att det skedde i samband med matvaruinköp.

Johan Eriksson är domarens försvarare och uppger att hans klient är beredd att ta emot ett strafföreläggande, något som i praktiken betyder att domaren erkänner brottet.
Hon beklagar djupt det som har inträffat. Hon har känt sig hårt pressad både i arbetet och privat den senaste tiden. Hon har beslutat att ta konsekvenserna av det här.

Domaren säger själv att hon inte⁸ varit i tjänst sedan händelsen inträffade. Domaren är nära pensionsåldern och kommer inte återgå till sin tjänst.

Klart ”inom några veckor”
Ärendet utreds av polisens avdelning för särskilda utredningar och uppges vara klar inom de närmsta veckorna.

Chefsåklagare Per Nichols leder utredningen och bekräftar för SVT att det handlar om misstankar om stöld i en butik men är i övrigt förtegen. – När det gäller själva utredningen och dess innehåll så väljer jag att just nu inte kommentera. Men min bedömning är att det inte kommer vara en sekretess som består.

-Pettersson säger att det är sjukligt, ett justitieråd tjänar minst 1 miljon om året, många av dem har dessutom stora extraknäck…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Domare i HD utreds för snatteri – lämnar uppdrag

 1. I egenskap av HD-domare satte hon 2019 stopp för att en somalisk våldtäktsman skulle utvisas, vilket både tingsrätt och hovrätten hade dömt honom till. Domen blev vägledande och har sedan dess åberopats ett femtiotal gånger, som t.ex. i ett fall förra året då en seriepedofil fick stanna i Sverige, trots att han våldtagit nio flickor, varav en bara var 9 år. Lindeblad har även försökt få professor Kristina Sundquist åtalad för den forskning hon bedrivit om invandrares överrepresentation gällande våldtäkter. Men Lindeblad har väl ”den rätta” S-värdegrunden enligt sossarna själva, vars regering för tjugo år sedan utsåg henne till justitieråd i HD och som därefter anlitat henne både som expert och utredare.

  18
 2. Undrar om det var första gången? Varje gång man är ”hårt pressad på arbetet och privat” kan man alltså begå brott? Mycket märkligt…

  36
 3. vet inte vad man skall tro ?? hur var det med Lambert och den berömda våldtäkten? och det gäller då mat in köp..altså inte dom fylle polisen som snode vin på systemet . kqn det vara så att hon snott blodpudding som hon tvingat muslimska jihadister att äta.
  har det skurit sig för hene med sina toy boys tro

  17
  3
 4. – Hon beklagar djupt det som har inträffat, förmodligen första gången man snattar, som alltid när man torskar…….

  Snor jag grannens spade så är det stöld, lyfter jag ut den ur ett varuhus utan att betala då är det snatteri, detta sjuka land bör dö omgåemde och är på väg dit snabbt med dessa sjuka lagar.

  39
 5. Jag firar, varje gång ,med tårta och sekt, då en i mojgans fögderi genom brottslighet hamnar i den juridiska rävsaxen.
  Gud hör bön!

  När polismyndigheten körde ihjäl Lars Wilks gick det åt 2 flaskor.

  Myndigheterna vill oss vanliga medborgare inte väl.
  Statsråd som hamnat hos kronofogden belönas med löneförhöjning !

  30
  4
  • @Focke-Wulf, ??? ”När polismyndigheten körde ihjäl Lars Wilks gick det åt 2 flaskor.” ???
   Senast såg jag att utredningen skulle ta ett år hos Linköping Forecis Institute. Drog eller sprit i blodet tar på sin höjd ett dygn. Kanske ska de undersöka fortkörarens DNA om generna går hela vägen tillbaka till Mohammed. Vad vet jag`- kanske du vet mer.

   5
   1
   • Kanske livvakterna blev drabbade av Nemisis Devina,den gudomliga vedergällningen!
    Den kan drabba dom som inte lever oförvitligt.

    ”Moigans” underhuggare har ofta kvalificerat sig för en dylik process .Carl von Linne’ skriver om detta i en bok.
    Jag njuter varje gång hon slår till,min kära efterlängtade hämnande Nemiss Devina.

 6. Håller med Pettersson att det är sjukligt. Beror definitivt inte på för lite lön troligen är jobbet som justitieråd urbota tråkigt så det behövs lite spänning i tillvaron och dåligt omdöme så blir det som det blev.

  42
 7. Sorgligt att veta att det korrupta Sverige blir värre och värre. JK delar ut mina pengar till höger och vänster, eftersom det är ju väldigt lätt att vara generös med andras pengar. HD ledamot som tydligen inte kan skilja på mitt och ditt, vilket gör att affärens svinn läggs på mitt fördyrade inköp.
  Delar av Sveriges regering som inte klarar att betala sina skulder utan det skall först till kronofogden innan de fattar att med sina alldeles för höga arvoden måste göra rätt för sig. De har bestämt sig för att Sverige skall ner i skiten, där en del av det korrumperade nomenklaturan befinner sig.

  59
  1

Kommentera