Desinformation från Centerpartiet om Sverigedemokraternas politik

VALET 2022. Centerpartiet anklagar Sverigedemokraterna för att vara säkerhetspolitiskt opålitliga. Det är påhitt. Sverigedemokraterna är ett Putinkritiskt parti, skriver Europaparlamentarikern Charlie Weimers (SD), på Expressen Debatt.

Charlie Weimers (SD) Bild Europaparlamentet

Sverigedemokraterna är det parti som vill satsa mest på försvaret och har – tillsammans med bland annat Centerpartiet – röstat för att Sverige skall ha en Nato-option. Det är därför förvånande att Centerpartiets utrikes- och försvarspolitiska talespersoner Kerstin Lundgren och Daniel Bäckström anklagar oss för att vara säkerhetspolitiskt opålitliga. Deras argumentation är så bedräglig att man undrar om de gått en kurs i desinformation i Moskva.

Bedräglig argumentation

De börjar med att misstolka en enskild mening i valmanifestet för att framställa oss som vankelmodiga i valet mellan USA och Ryssland. Att samma text innehåller positiva skrivningar om det svenska partnerskapet med Nato ignoreras.

Lundgren och Bäckström försöker sedan göra nationell politik av en lokal före detta SD-politikers fem år gamla Facebook-inlägg. Det är modigt på gränsen till dumdristigt. För vad säger egentligen pedofilskandalerna inom C om partiets barnpolitik? Ska partiets syn på rättsstaten förstås utifrån centerpartistiska nämndemäns faiblesse för personer ur ”bra familjer”? Ska Centerpartiets vision för framtidens Sverige ses i ljuset av att partiet i 2018 års riksdagsval satte nuvarande partiledaren för islamistiska Nyans som toppkandidat?

Grundlösa anklagelser

C anklagar även mitt parti för att ”backa upp” Putin och Lukasjenko i EU-parlamentet då vi röstade mot att uppmana kommissionen att förhindra europeiska banker från att köpa belarusiska obligationer.

Men kommissionen saknar ju lagliga befogenheter att besluta om sådana åtgärder. Så i samma votering röstade vi i stället för att rådet och medlemsstaterna skulle införa sådana sanktioner. Det är inte SD som bör skämmas för att denna votering kommit i dagen eftersom den ger en inblick i kunskapsnivån hos respektive partis Brysselkontor.

Sverigedemokraterna i EU-parlamentet

Om löjets skimmer ännu inte har lagt sig över Centerpartiets anklagelseakt kan vi titta på hur Sverigedemokraterna agerat i just EU-parlamentet:

Jag har medförfattat 13 resolutioner, 54 ändringsförslag och två skriftliga frågor i Putinkritisk anda, drivit sanktioner och rysk uteslutning ur betalningssystemet Swift, röstat för att stoppa Nordstream 2 samt röstat för EU-stöd till Ukraina genom europeiska fredsfaciliteten. Samtidigt noterar jag att Centerpartiet medförfattat hela två Rysslandskritiska resolutioner. Därtill uppgår antalet Putinkritiska ändringsförslag respektive skriftliga frågor från den breda mitten till noll.

Centerpartiet erkänner inte sin skuld

Centerpartiet är väl medvetet om sin aktiva roll i försvarsnedskärningarna och nedmonteringen av det svenska energioberoendet – katastrofala säkerhetspolitiska beslut som försvagat Sveriges ställning i förhållande till Ryssland.

Men i stället för att erkänna sin skuld ger man sig ut i en desinformationskampanj mot ett Putinkritiskt parti som är såväl försvarsvänligt som medvetet om energipolitikens geopolitiska dimensioner. Det osar inte direkt starkt självförtroende om Centerpartiet.

Av Charlie Weimers (SD), Europaparlamentariker, ledamot av utrikesutskottet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Desinformation från Centerpartiet om Sverigedemokraternas politik

 1. Jag tror att CP-partiet vistas lite för mycket på Stureplan och får i sig
  för mycket av ångorna så att dom har svårt att tänka klart.

 2. Valrörelsen har börjat och Lööf gör allt för att locka tillbaka väljare så att partiet blir en faktor att räkna med

 3. Finns det någon som är opålitlig, är det väl (S)enterpartiet.
  Ingen glömmer att hon aldrig skulle bli ett stödhjul för sossarna.

  17
 4. Centern – närodlad politik. Är när rödskrikan tillsammans med sina gelikar i stureplanscentern, tågar till humlegården för att plocka potatis med byxorna bak och fram.

  21
 5. Centern har alltid varit ett velande parti som inte riktigt vet på vilken sida de hör hemma.
  Vilsenheten har inte blivit bättre efter att ålen från Maramö tog över taktpinnen.

  24
 6. Centerpartiet pedofilerna, är det mest opålitliga partiet i riksdagen. Genom historien har C vänt på kappan så många gånger, att den är utsliten både in och utvändigt. Att anklaga andra partier för dubbla budskap, gör bara att C:s vindflöjelpolitik framstår ännu mer patetisk!

  41
 7. Vilket struntprat.

  Åkesson har väl påpekat att Islam är det största utländska hotet för länge sedan?

  44
 8. Desinformation från C är väl just vad man kan vänta sig, hoppas folk lärt sig att ignorera vad som kommer från C och MP samt V för den delen

  50
   • Jag gissar att en stor del av dessa skribenter röstar på Sverigedemokraterna (även om partiet naturligtvis inte är ansvarigt för deras ställningstaganden).

    31

Kommentera