Årets klimatbonus för bilar är slut, efter en månad

SKATTER. De pengar som är avsatta för klimatbonusar för bilar med låg miljöpåverkan är slut för i år – bara en månad in på 2022, rapporterar Göteborgs-Posten, bakom betalvägg. Vid årsskiftet fylldes potten på med 3,51 miljarder kronor, och hela den summan är nu tingad och kommer att betalas ut före sommaren.

Annika Strandhäll (S) Foto: Magnus Liljestrand/Regeringskansliet

Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) säger att att man ”tittar på” frågan men att man inte har några besked om att tillföra ytterligare pengar. Samtidigt tolkar hon bonusens snabba åtgång som något positivt.

”Det är ju fantastiskt! Men mycket riktigt innebär det också att klimatbonuspengarna går åt snabbare än vi räknat med”, skriver hon i ett mejl till GP.

-Pettersson säger att klimatbonusen är ännu en värdelös skatt som enbart har symbolisk värde i det globala klimatet, dessutom gynnar den mest välbeställda bilköpare. Dessutom ska bonus/malussystemet ändras till 1 juli och många leverantörer av bilar har långa leveranstider så bilköparna vet inte vad de får för skatt när bilen levereras.

 • Medianlönen för dem som fått klimatbonus är 491.000 kronor.
 • Medelpriset för samtliga bonusberättigade bilar som köpts 2021 är drygt 521.000 kronor.
 • Medelsumman som delats ut per köpt bil är drygt 44.000 kronor och nästan hälften, 45 procent, har fått maxbeloppet 60.000 kronor.

Källa: SVT

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Årets klimatbonus för bilar är slut, efter en månad

 1. Annika Strandhäll börjar att låta som Molgan, han har titta på frågor i 10 år utan
  att det hänt något.

 2. Helt bortkastade pengar, gör inget för miljön spär bara på problemen.
  Det är de välbeställda och de fanatiska som gör sig nytta av våra skattepengar, vilka borde läggas på sjukvården exempelvis.

 3. Klimatbonusar är mutor, för att lura allmänheten, från globalisterna och som betalas med dina egna skattepengar.

 4. Bilhandlare i Göteborg köper elbilar och leasar ut dom till svenskar två eller tre år, sedan säljs dom till Norge. Borde bara vara privatpersoner i Sverige som får miljöbonus.

  20
 5. Om inte batteritekniken förbättras med högre energitäthet, lättare vikt och billigare material så kommer elbilshaypen att bli samma flopp som e85 fast upphöjt med10.
  Det här väl aldrig släppts ut så mycket co2 i Sverige sedan miljösekten kom till makten och kunde styra maktgalna Socialdemokrater med storhetsvansinne och låg begåvning.

  32
 6. Och den största delen av klimatbonusen gick till leasingbilar i …trumvirvel… Södertälje. Har nätverket hittat en ny nisch?

  34
  • Här har nog sossarna anlitat stjärnekonomen Sandro Scocco för att räkna ut hur mycket det skulke kosta. Själv kan de bara räkna ut allt som rör invandring och integration .
   Och hur stort det överskottet blir hålls hemligt , fram till valet .

   14
 7. Var och en ska själv betala för sin konsumtion
  1,2 miljoner som inte försörjer sig själv ska resa hem igen

  52

Kommentera