Statsministern håller pressträff

INRIKES. Regeringen kallar till pressträff klockan 08.15. Under pressträffen väntas statsminister Magdalena Andersson (S) meddela att alla restriktioner slopas den 9 februari.

Statsminister Magdalena Andersson (S). Foto: Ninni Andersson

Även socialminister Lena Hallengren (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell deltar på pressträffen.

De allmänna råd som finns, bland annat om att stanna hemma om man är sjuk behålls dock, och särskild försiktighet ska tillämpas av ovaccinerade, som löper en mycket, mycket högre risk att bli allvarligt sjuka och sprider smittan mer än vaccinerade, säger regeringen.

Folkhälsomyndigheten vill att covid-19 slutar klassas som en samhällsfarlig sjukdom. Myndigheten har därför skickat en hemställan till regeringen, som får bereda frågan och ta fram ett lagförslag om detta.

Regeringen direktsänder

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Statsministern håller pressträff

 1. De tänker inte, bara kopierar andra länders åtgärder och tro i sim enfald att det ska avsluta pandemin.
  De ger efter för trycket från alla som ej vill vaccinera sig m.a.o. ej följer majoriteten. Vilket är demokratins grundbult? Majoritetsbeslut gäller.

  1
  3
 2. ”säger” den korrupta lögn”regeringen”.

  Har de haft rätt i ett endaste nåt va??? De har ju ljugit om precis ALLT!!!

  Sen håller de på och myglar om dödsfallen, för att syftet är alltför illa nu inför valet.

  Så vad regeringen säger, är inte värt ett piss!!! Tvärtom, döljer det dess motsats, som oftast visat sig vara sanningen!!!

  26
 3. Har lagt märke till att man inte pratar eller visar diagram om de som dör med covid. Det är över 16 tusen personer nu.

  15
  • ja men statistiskt stämmer det inte .! första vågen 6000 döda andra vågen 6000 och nu sista vågen 4000 det saknas ju 2000 rent statistiskt ? det vill man intevissa

   8
   3
   • Ja, är man äldre + 60 eller mer, eller har vissa riskfaktorer kan nog injektionerna skydda från allvarlig sjukdom och död, ialla fall så länge de nu verkar, och mot den variant som de utvecklades för.

    Men är man under 50 år och inte har någon riskfaktor…ja ju yngre man är är risken att behöva vård mycket liten, även som ovaccinerad mot Covid. Faktum är att bland barn och unga vuxna är risken för biverkningar av vaxet mot att hamna på IVA, ja, då är risken att få ALLVARLIGA biverkningar större.

    -Enligt FHM egen statistik, så det så, vare sig ni gillar det eller inte.

    4
    1
 4. Kan vi nu hoppas på att lång dags färd mot natt, eller kanske snarare lång natts färd mot gryning, är över. Eller har det kinesiska viruset fler mutationer att överraska med? Kommer FOHM och läkemedelsindustrin att kräva fler doser?

  25

Kommentera