C närmar sig bottenpartierna

VALET 2022. Centerpartiet har backat i flera mätningar och närmar sig nu bottenpartierna i opinionen. Dessutom har partiledningen fått ett internt upprop att hantera inför kommundagarna, som inleds senare i veckan. Annie Lööf befinner sig ett besvärligt läge, anser opinionsexperten, enligt Dagens Industri, tyvärr bakom betalvägg.

Liberalerna har länge brottats med usla opinionssiffror och även Miljöpartiet befinner sig numera under riksdagsspärren. De båda partierna har fått en tydlig krisstämpel och i flera mätningar har de också fått sällskap av Kristdemokraterna.

Samtidigt har även Centerpartiet satts i rörelse, även om det har skett mer i skymundan. Och tyvärr, för Annie Lööfs del, är riktningen tydligt nedåtgående.

”Centerpartiet är det parti som har haft mest stabila siffror under mandatperioden. Men det här förändrades i samband med sommarens regeringskris, när januariavtalet försvann”, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos.

I den senaste undersökningen från Ipsos, som publicerades i Dagens Nyheter i förra veckan, låg stödet på 6 procent, vilket kan jämföras med 10 procent i juni.

-Pettersson tycker det är ”hemskt” tråkigt för Annie Lööf och Centerpartiet att den breda mitten Annie brukar tala om verkar bli smalare och smalare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “C närmar sig bottenpartierna

 1. Men det är väl bra Pettersson, att den breda mitten blir allt smalare???

  Det är inte bra för hälsan, att vara så rund och fet i sin mitt, det leder till farliga samhällssjukdomar som svenskkramp, centerbetes! INTE BRA!!! Bättre att röra sig mera ut mot kanterna och motionera mer sunt i riksdagen!

  Mer svenkfrämjarspänst i förslagen, än dagens slappa försoffande eftergivenhet gentemot ALLT dåligt utifrån, och från kroppens primala lustar!

  Så… 👍 och 😘 för Centerns nya slanka linje!!!

 2. De som röstat på MP, L och C var lägger de då troligen sina röster?
  Det eländiga med demokrati att även de vankelmodiga och utopister får rösta, vilket parti de väljer kan bero på ett uttalande från en partiledare, som faller dem på läppen.

  21
 3. ja det är rimligt det enda som inte är rimligt är den tid det tog för bönderns att inse att dom blivit blåsta? det krävdes ju att c och mp höjde skatten på drivmedel så det blev olönsamt att produsera!..
  men c väljarna kan ha det dom har förtjänat det.
  mer besvärande ör att den så kallade Renfält effekten inte svider i M ?
  igentligen fins det ju bara två partier som är opåverkade SD och KD ! och kd har ju problem med trovärdigheten och slam samt mot påverka om aborter i olika former. då ja ser bara att det finns igentligen bara ett högerpartiet det är inte M KD eller resterna av aligansen . så det finns nog bara ett parti tänkande indevider funderar påoch skulle det gå riktikt bra då kan man torpedera både media fackförening med vad det kan innebära

  25
 4. Vilka är skyldiga till dagens kaos och elände i Sverige?
  Vem har förvandlat ett av dom bästa länderna i världen, till ett av dom sämsta?
  Och vilka fortssätter denna fanatiska och vansinnga import av utländska slaktare, brottslingar och våldtäktsmän?
  Jo, det gör alla sju -KD och M i något mindre omfattning!
  Men allihop är skyldiga till detta landsförräderi och bör dömas i en oberoende rättegång!
  Inget av dom skall tillåtas att sätta sin fot i riksdagshuset igen!
  Dom hör hemma på Kumla, Hall och liknande platser och ingen annanstans!

  51
 5. SVT får det jobbigt när de ska lobba fram fyra partier till valseger där ett hänger på repen särskilt då deras favorit MP som är nere för räkning.

  49
 6. Centerpartiet har de sista 50åren, varit ett ”femtekolonn” parti. Man har vinglat stöd till socialdemokraterna vid flera tillfällen. Med Annie Lööf vid rodret, och stödet till S, har C möjliggjort den kommande katastrofen i Sverige. Genom att enbart ha focus, på SD hat och Stockholmspolitik, har Lööf förhoppningsvis grävt en djup grav för partiet. Om C ska räddas kvar i riksdagen, så måste Lööf och hennes fåniga flin bort, fort som…Saknad av ingen!

  56
 7. Drömmen vore att både Mp, L och C åkte ut ur riksdagen. Dessa förbannade skitpartier bara ställer till elände. Jag anser att spärren till riksdagen ska höjas till 10 %. Detta skulle ge en helt annan stabilitet i politiken. Vi skulle bli av med dom små skitpartierna som hela tiden krånglar. Det är ju därför det tar flera månader efter valen att få ihop en regering. Allt skulle bli enklare och billigare. Ut med skitpartierna nu

  76
 8. Read my lips .
  Med mina kontakter uppåt och i framtiden har jag det stora nöjet att meddela att Centerpartiet kommer att slåss i samma division som L och MP i valet i år .
  Titta på Fi,s utveckling .
  När tokerierna blir för många imploderar partiet .
  Sossarna är farligt nära sin tipping point.

  78

Kommentera