Det svenska elpriset är ett vapen för Putin

ELMARKNAD. Den avreglerade elmarknaden har gjort att det svenska elpriset i dagsläget är helt beroende av gas från Ryssland och att det därmed blivit ett slags vapen för Vladimir Putin, skriver Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar på Expressens debattsida.

Dadgostar kallar situationen för ”ett av Sveriges största säkerhetspolitiska misslyckanden” och kräver en parlamentarisk kriskommission för att omreglera hela elmarknaden.

”Med ett för högt pris på el kommer elintensiv industri behöva läggas ned och hushåll bo kallt när budgeten äts upp av elräkningen”, skriver Dadgostar, som också påpekar att klimatomställningen försvåras kraftigt.

-Pettersson säger att frånsett att kanske Ryssland och Putin tjänar pengar på höga gas/elpriser så tjänar elbolagen och svenska staten på de höga elpriserna i Sverige. Idag är det dock rea på el i hela landet på grund av den hårda vinden. Priserna ligger under söndagen på 10-20 öre/kWh plus skatter och avgifter. I morgon blir det dyrare igen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Det svenska elpriset är ett vapen för Putin

 1. Skyll inte på Putin!

  Grundproblemet ligger hos de rödgröna som har förstört Sveriges elsystem och nu får vi se konsekvenserna av det. Det här är bara början och dyrare kommer det att bli – då är det alltid lättare att skylla på någon annan.

  Putin är snarare en frälsare som förser Europa med el och värme.

  8
  1
 2. Varför skylla Ryssarna för våra El-priser ??
  Själva orsaken är ju de Gröna extremisterna och dumma Socialisterna,som skrotade vår Kärnkraft !
  Vad gäller övriga Europa (öst-delen) är Diktator Merkel den som orsakat det hela,genom att enväldigt över en natt stänga Tysklands Atomkraft…..

  23
  • Om det inte blåser i Tyskland höjer Putin gaspriset & Vindkraften i Sverige vill tjäna pengar, mycket pengar så de säljer till bäst betalande, så klart. Så viss hänger det ihop med Putin & EU fria marknad 🙁

   5
   3
   • Varför inbillar du dig det? Ryssland leverera den mängd gas som Tyskland har kontrakt på till ett förutbestämt pris. Det är så handel i regel går till
    Att Tysland nu får brist på grund av nerläggning av kärnkraften, är det Putins fel?
    Att sen USA trycker på att nya gasledningen inte ska godkännas så ännu större brist uppstår, är förstås också Putins fel

 3. Intressant att skåda den interfraktionella maktkampen mellan de röda och de gröna khmererna.

  16
 4. Har inte kommunisterna varit behjälpliga med att få kärnkraftverken nedstängda. Så Noosi Dadgostar gråter bara krokodiltårar.

  38
   • Med världen bästa och säkraste kärnkraftverk (enligt Partiet) som exploderade i Tjernobyl.

    3
    8
   • Niklas R skriver:
    30 JANUARI, 2022 KL. 13:39

    Japp, det kommunistiska skrotet är jag väl medveten om. Men varför är svenska kommunister emot kärnkraften, när sovjetiska kommunister valde den motsatta färdriktningen i energipolitiken?

    11
    1
   • Det tycks endast gå att svara i ett steg. Därför skriver jag svar till Niklas så här.

    Hej Niklas R!
    Kan du förklara principskillnaden mellan kärnkraftverk av Tjernobyltyp och västerländska kärnkraftverk?
    Kan du också förklara varför Tjernobyl exploderade?

    Som jag ser det är det samma mentala JA – sägarstruktur som förstör vårt Sverige som orsakade Tjernobylolyckan.
    Här i Trelleborg var det på 1960 – talet problem med östtyska färjan Sassnitz. Den körde emot och förstörde lite då och då. En ovanlig åtgärd gjordes. Befälet lämnades över till en erfaren svensk kapten som fick befogenhet att träna färjans samtliga styrmän och bryta JA – sägarstrukturen. Efter det seglade färjan i många år utan ett enda tillbud.
    Med vänlig hälsning / T.

  • Nu är det läge att utnyttja situationen och ge ifrån sig lite valfläsk. Folk fårstår ändå inte att utan V, så hade vi inte haft elkris.

  • Det gäller att utnyttja situationen och ge ifrån sig lite valfläsk. Folk begriper ju ändå inte att utan V, så hade vi inte haft någon elkris

Kommentera