Putin förstår bara styrka

UTRIKES. Rysslands krav på att Nato drar sig tillbaka till den utbredning alliansen hade före 1997 sätter Estlands framtid på spel, säger den estniska statministern Kaja Kallas i en intervju med The Guardian.

Kaja Kallas

Kallas är också kritisk till gasledningen Nord Stream 2 som hon anser är ett geopolitiskt projekt snarare än ett kommersiellt och som gör EU alltför beroende av Ryssland.

Kallas, som länge kritiserat det hon anser är en för undfallande europeisk linje mot Ryssland, säger också att hon vill se ökad amerikansk närvaro i Estland och att europeiska länder bör leverera vapen till Ukraina.

Enligt Kallas handlar den nuvarande krisen samtidigt om mycket mer än bara Ukraina.
Putin förstår bara styrka, och Rysslands mål har alltid varit att splittra väst, EU och Nato, säger Kaja Kallas.

-Pettersson antar att esterna och de andra av Putins grannar som varit ockuperade vet vad de pratar om…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Putin förstår bara styrka

 1. Putin har tydligen noterat hur svaga och splittrade politikerna är i Väst, speciellt hur svagt, splittrat och dåligt styrt USA är under de senaste administrationerna, speciellt den nuvarande och tar därför tillfället i akt för att tvinga fram koncessioner utav USA.

  Verkar för övrigt som Zelensky i Ukraina inte är villigt att dansa efter USAs pipa.

  Och nu senaste blev USA riktigt kärvänligt med Orbáns Ungern och vill stationera trupper mm där. Ungrarna är inte direkt samarbetsvilliga för de minns allt för väl hur “Biden” administrationen hittills har förhållit sig till Ungern …

 2. Var på 60-talet, hos en liknande sierska vid namn Singoalla….Eftersom jag ändå var på Kiviks marknad, passade jag på att besöka henne.
  Tyvärr har inte något av hennes siande om lycka och rikedom slagit in. Nåja jag kan leva på min fattigpension.
  F.ö. läste jag i Berliner Morgenpost ang. Putin och Rysslands önskemål till NATO/USA.
  I denna stod inget om att Baltiska staterna skulle lämna sammanslutningen. Däremot trycktes än en gång på den muntliga överenskommelsen,att NATO inte skulle bredda ut sig än mer. Därmed var tydligen Ukraina menad.

  11
  3
 3. Affärsmässigt så är det bättre för Ryssaland att skicka gas direkt från Ryssland än gå via andra länder som då ska ha transitavgifter
  Dösnacket att Ryssland skulle ha det som påverkan är nästan lite löjligt, men jag förstå att vissa länder vill påskina detta för de förlorar lättförtjäna pengar
  Att Tyskland har satt sig i grönas knä och stängt kärkraft kommer att stå dem dyrt synd att inte rätt personer för stå för kostnaden
  Att Kaja Kallas ord tas för definitiv sanning tar jag med en nypa salt med tanke på andra politikers bildning

  16
  4
 4. Som Stalin sade till Paasikivi (finsk Moskvaambassadör): “Geografin kan vi inte ändra på”. Gäller andra länder i Rysslands närhet – att i stället föra en skicklig utrikespolitik, att ge och ta i förhandlingar, att lyssna också på de ryska argumenten, att inte ägna sig åt hatpropaganda. En del politiker (ofta mycket unga) på ledande ministerposter i grannländerna kan nog uppfattas som mycket konfrontativa mot Ryssland.

  14
  1
 5. “Putin förstår bara styrka”

  Det är synd att inte väst och NATO verkar förstå det.

  18
  4
 6. Nordsteam 1 godkändes av Reinfeld regeringen med A Carlgren ( C ) som miljöminister , pga ledningen gick in på svensk ekonomisk zon: Sedan godkände S regeringen Ns 2, Snacka om svenska begåvningar: Så va fan gnäller dom nu om när det visat sig att Putin lurat upp dom svenska politikerna på läktaren En vis man sade ” 1 idiot är en 1 idiot” 2 idioter är 2 idioter” ” 1000 idioter är ett politiskt parti”

  28
  2
   • Finns dessutom några smärre problem med gas från andra leverantörer:

    – Norge levererar redan gas
    – danska fälten sinar sakteligen
    – holländska fälten troligtvis än mer uttömda än de danska.
    – brittiska fälten sgs sinade
    – var finns de alla LNG tankers som behövs för att förse Europa med den nödvändiga minimum mängden gas.
    – vad hindrar USA från att prioritera Britannien framom EU ?

    Faktum är att Väst har målat in sig i ett hörn med sina vansinniga gröna energi-ideologier. Minns dessutom att gasen är viktig också som råvara inom industrin samt framställningen av konstgödsel …

    Dessutom, lycka till med de våta drömmarna om att elektrifiera bilparken. Varifrån skall bla allt litium tas som krävs enbart för västeuropas bilpark ….. Kanske Kina går med på att sälja …

    10
   • Givetvis är det problem och risker med alla leverantörer men det verkar vara mest problem och risker med den ryska gasen?

    Varifrån kommer 65 procent av EU:s gas idag? Jag har inte hört att det är några problem med dessa leveranser.

    Konstigt att de danska fälten sinar. I år öppnar Baltic Pipe, en nybyggd gasledningen från Danmark till Polen som ska göra polackerna oberoende av rysk gas och ersätta den med dansk/norsk gas. Polens nuvarande kontrakt med Gazprom går ut i december 2022 och Polen vill slippa att förnya det.

    https://petterssonsblogg.se/2021/11/19/tpv-world-nyheter-fran-polen-pa-engelska/

    4
    1

Kommentera