SD vill ta krafttag mot skuggsamhället

VALET 2022. Att det bor tiotusentals illegala migranter i Sverige är en direkt säkerhetsrisk och göder det utanförskap som i sin tur utgör grogrund för grov kriminalitet. Det är därför avgörande att vi snarast stärker systemen för att identifiera, spåra upp och utvisa illegala migranter, skriver Jimmie Åkesson och Ludvig Aspling (SD) på Expressen Debatt.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Det är i dag få som ifrågasätter att den ansvarslösa migrationspolitiken har orsakat vårt land mycket skada. Nuvarande och tidigare regeringar har misslyckats med i princip allt de har företagit sig på området. Med splittring, utanförskap och en hårt pressad välfärd som följd.

En av konsekvenserna av detta fulländade fiasko är alla de tiotusentals, kanske hundratusentals, individer som vistas i landet illegalt.

Häromdagen rapporterade SVT om att det bara under 2021 anmäldes över 10.000 personer som fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd och gått under jorden. I dag är de efterlysta av polisen. Antalet anmälningar har varit minst lika många de senaste fem åren, men ingen tycks egentligen veta hur många som anslutit sig till skuggsamhället.

SD:s förslag på åtgärder 

Vi vill se en rad åtgärder för att människor som inte ska vara i Sverige också lämnar landet:

 •  Fler så kallade inre utlänningskontroller, både ”på gatan” och på arbetsplatser.
 •  Skärpta straff för den som gömmer illegala migranter.
 •  Skärpta kontroller vid kontakt med det offentliga för att identifiera och avlägsna illegala migranter.
 •  Utökat användande av identifiering genom biometriska data och personuppgifter.
 •  Kraftigt stärkta möjligheter att ta illegala migranter i förvar. 
 •  Fler förvarsplatser så att illegala migranter aldrig släpps på grund av platsbrist.
 •  Stärkta gränskontroller genom utökade resurser till främst gränspolisen.
 •  Genomförandet av fler informationsinsatser, främst från Migrationsverket. Det ska vara tydligt från samhällets sida att den som väljer att stanna i Sverige utan tillstånd helt saknar förutsättningar att skapa sig en framtid här.

Läs vidare på Expressen…

-Pettersson säger att det är bra förslag men det är lika viktigt att stoppa inflödet av dysfunktionella invandrare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “SD vill ta krafttag mot skuggsamhället

 1. SD är ett enfrågeparti och som sokrats med diverse bidrag till folk som tex inte vill flytta till jobb, som tycker att hela ansvaret för pension ligger på samhället.
  Det betyder att om de allra flesta gamla eller arbetslösa utlänningar här, får det väldigt gott ställt utan att ha bidragit till det.
  Det är valfläsk sen finns det sen länge ett annat parti som också inför varje val kommer med (generösa) reformer.

  • Din kommentar är så totalt uppåt väggarna och verklighetsfrämmande, att det inte är lönt att komma med något mothugg.

   6
   1
   • Bosse
    Sen finns det ett tvåfrågeparti nämligen MP, de vill slippa CO2 och släppa in mängder med utlänningar i Sverige.

    2
    3
   • Bosse
    Sen finns det ett parti som gör allt för att få fler röster utan tanke på konsekvenserna för våra gamla, som byggt upp vårt land och slitigt, nämligen AFS som demonstrerar för att inte ha restriktioner mot covid, och covid som drabbar våra gamla värst. Men det är klart Kasselstrand och kompani är unga pojkar och flickor och behöver inte vara lika rädda som våra gamla.

    1
    4
   • Dina kunskaper om SD verkar härröra sig från Aftonbladet. Du är säkert totalblockerad när det gäller att skaffa en egen uppfattning om SD, eller är det kanske så att du tycker det är skoj att vara ett ”motvalds”troll.

  • Vad ska SD göra mer än att protestera och lägga förslag I riksdagen vilket de gjort många gånger…

   SD har inte drygt 50 procent av rösterna…

   13
   1
 2. De har glömt en eller två noller när de förkunnar tiotusentals illegala migranter, vi är uppe i många hundratusentals som är här på illegala grunder, inga ID handlingar, alla lögner om ålder och anledning.

  31
 3. Prat, prat, prat!!! VI VILL SE HANDLING!!

  Om regeringen INTE fattar detta måste oppositionen ta täten. ANNARS BLIR DET AfS eller MED I VALET 2022!!

  Stoppa den fascistiska islamismen!!!

  32
   • Bäste Pettersson, det har du förmodligen rätt i men nu behövs något nytt! De etablerade partierna har övergett sina svenska väljare. Då måste man försöka med något nytt. Förr eller senare kommer någon att ställa sig upp och ta frågorna vi svenskar har på allvar. Undfallenheten mot kriminella, bidragsfuskare, islamister, hederförtryckare,….. kan ju inte få fortsätta i evigheter. Eller kan de det???

    19
 4. Det viktigaste är att stänga infarten för bärplockare, asylsökande opportunister, anslutningspersoner samt arbetskraft för enkla arbeten.
  Därefter kan SD´s förslag implementeras men de glömde att nämna alla religiösa förkunnande skall ske på svenska.
  Dessutom skall ingen tolktjänst tillhandahållas gratis.
  De måste förstå att i det här landet talas Svenska.

  29
 5. ”Skärpta kontroller vid kontakt med det offentliga för att identifiera och avlägsna illegala migranter. ” Hoppas det innbär att de rapporteras när de söker gratis sjukvård och tandvård .

  30
 6. Har inte Migrationsverket en folder på 15 språk där det tydligt framgår hur man ska göra för att få sina bidrag. skolgång och annat som illegal?

  34

Kommentera