Danmark drar sig ur Mali efter regeringens krav

UTRIKES. Danmark kommer att dra tillbaka sina soldater från Mali efter ett krav från det afrikanska landets regering, meddelar den danske utrikesministern Jeppe Kofod, enligt danska TV2.

Mali är knappt tre gånger så stort som Sverige och har 18 miljoner invånare.

Tidigare i januari skickade Danmark 90 specialförbandssoldater för att hjälpa till i Malis kamp mot jihadister inom ramen för den franskledda insatsen Takuba Task Force. Men i måndags meddelade Malis regering att de danska soldaterna inte var önskvärda – ett besked som upprepades på torsdagen.

Efter ett möte i utrikesutskottet meddelade Kofod på torsdagen att soldaterna kallas hem.

-Pettersson säger att Sverige har sedan flera år c:a 370 soldater i Mali där de samarbetar med främst Frankrike. Under senare tid har Malis regering fått stöd av Putins spökkrigare, Wagnergruppen, så jag tycker det är dags för svenskarna att göra sällskap med danskarna hem…

***

Svenska soldater i Mali

Filmen från 2017

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Danmark drar sig ur Mali efter regeringens krav

  1. De behövs i våra s.k utanförskapsområden. Eftersom vi har poliser som inte klarar uppgiften att hålla ordning i Sverige så borde det vara militära uppgifter som rensar och inventerar vilka som har rätt att vara här, kanske polisen kan vara behjälpliga med att transportera dem till uppsamlingsläger med enkelt boende och mat, samt vakta dem tills de skickas ut. Vill inte deras hemländer ha dem åter, köp förvaring i Ryssland eller Baltländerna.

    23
  2. Ta hem de våra och skicka dit islamisterna istället… nog ett land dom kan göra mer sådant de verkligen vill

    27

Kommentera