Tre invandrare häktade för bomb mot polishuset i Helsingborg

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I oktober 2017 utsattes polishuset i Helsingborg för ett bombattentat som orsakade stor skada. Vid bombattentatet utanför polishuset i Helsingborg sprängdes entrén bort och bottenvåningen fick omfattande skador. Mängder av fönsterrutor krossades och även fönster på byggnaden mittemot polishuset förstördes av tryckvågen.

Polishuset i Helsingborg. Bild: SVT

Nu har tre män häktats misstänkta för inblandning i dådet. De tre männen, som är 23, 26 och 32 år gamla, häktades på onsdagen på sannolika skäl misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, uppger Helsingborgs tingsrätt.

Enligt åklagaren har brotten begåtts gemensamt och i samförstånd med annan eller andra.

En av de tre männen har tidigare varit misstänkt i utredningen. De övriga två sitter i fängelse efter att ha blivit dömda för andra brott – den ene avtjänar ett femårigt straff för bland annat anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse och den andre ett tioårigt straff för mordförsök.

Helsingborgs Tingsrätt målnummer B 503-22

 • Haris Begovic, född 1995, dömdes förra året till fem år för bombdåd i Ängelholm.
 • Sleiman Issam El Ayoubi, född 1998
 • Sami-Reda Lala, född 1989, sitter inne för mordförsök, släpps ut tidigast om sex år.

Övervakningsfilm från sprängningen av polishuset i Helsingborg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Tre invandrare häktade för bomb mot polishuset i Helsingborg

 1. Passhistorik. Dessa gubbar kunde röra sig fritt i Europa för några år sedan, fast dom kommer från Mellanöstern. Vi har alla sätt de gigantiska lämmeltågen av flyktingar som sponsras av sverigefienden nr 2 Georg Soros.
  I dag kan jag inte gå till kyrkan som svensk utan pass, om det är för många människor där. Självklart är det ett folkutbytesprogram av röstningsboskap från Mellanöstern på gång, ordnat av sverigefiende nr 1 socialdemokraterna.

 2. Lugn bara lugn, rättssystemet kommer att visa sig stå på deras sida. Hur stort skadestånd de kommer att få när allt är över blir nog i en klass för sig. De här människorna behöver skyddas så de kan bidraga med sina kunskaper längre fram till nytta för det nya (S)verige.

  MEN AKTA DIG FÖR ATT SKRIVA FEL ORD I EN INSÄNDARE!!! DÅ DU KOMMER DU ATT FÅ SE ETT ANNAT RÄTTSSYSTEM SOM SATSAR ALLT FÖR ATT KNÄCKA DIG.

  PS De som blåste oss på 40 mille i assistansbedrägeriet fick sina straff sänkta av hovrätten helt i linje med hur det blivit i dagens Sverige om du tillhör ”rätt” grupp människor

 3. ”Tre invandrare häktade för bomb mot polishuset i Helsingborg”, är Petterssons rubrik. Men Helsingborgs Dagblad/Sydsvenskan gillar massinvandring oavsett dess konsekvenser, man tackar till och med för den. I maj förra året skrev t.ex. Helsingborgs Dagblad: ”det är tack vare folk med utländsk bakgrund som Helsingborgs folkmängd har mer än fördubblats de senaste 20 åren, medans de med svensk bakgrund under hela perioden har stått stilla”. (HD-Sydsvenskans moderbolag är Bonnier News Local AB) De tre häktade invandrarna ingår i gruppen män 15-44 år med utländsk bakgrund vilka idag utgör 51 % i Helsingborg och som om fem år beräknas uppgå till 57 % (enl. Affes statistikblogg).

  12

Kommentera