”De svenska flickorna beskrivs som horor”

INVANDRING. Flickor med somalisk bakgrund får inte umgås med flickor med svensk bakgrund – eftersom ”de svenska flickorna beskrivs som horor”. Uppdrag granskning kan visa polisens egna rapporter om läget i riskområdet Tjärna Ängar, Borlänge, rapporterar SVT.

Uppdrag granskning har tillgång till samtliga rapporter som Borlängepolisen lämnat in till Nationella Operativa avdelningen, NOA, sedan 2015. Rapporterna ligger till grund för att Tjärna Ängar finns med på listan över utsatta områden.

I dokumentationen, som sträcker sig fram till december 2021, ger polisen en detaljerad bild av vilka problem de ser i området.

I rapporten ”Områdesdokument Tjärna Ängar 2019” står det att: ”Områdespoliserna beskriver att somaliska unga flickor inte får umgås med svenska flickor. Anledningen är att de svenska flickorna beskrivs som ’horor’ utifrån sitt leverne, bland annat klädstilen.”

Liknande formuleringar finns med i polisens områdesrapport från 2021. Poliser berättar att skolpersonal vittnar om att den här inställningen är ett problem även i skolmiljö.

Jag tänker att det är föräldrar som har fördomar, alla har fördomar. Jag tror att utlandsfödda föräldrar har fördomar om de svenska ungdomarna precis som tvärtom, och att man då vill på sitt sätt försöka skydda sina egna döttrar i det här fallet, säger områdespolisen Marie Edlund.

Skydda dem från svenska flickor som de beskriver som horor, eller? – Ja, jag tolkar det så utifrån de uppgifterna som vi fick höra då, att det pratades på det sättet. 

-Pettersson undrar vilka som är horor, när en stor del av ett folk lever på bidrag och tar alla chanser att utnyttja systemet. Bara i Borlänge finns ett finns ett tiotal föreningar som organiserar stadens 3500 somalier som utgör den största invandrargruppen i staden, där närmare 20 procent har utländsk bakgrund. Somalierna är så aktiva i föreningslivet att de inte har tid att arbeta. Somalierna har blivit duktiga, nästan bättre än svenskar, på att bilda föreningar, för att få stöd och bidrag.

Här finns föreningarna som Somali Youth for education, Somaliland förening i Dalarna, Somaliska Freds- och framtidshopp, Somaliska föreningen i Borlänge, Somaliska föräldrar och barn förening i Borlänge, Somaliska Kultur och utveckling i Borlänge, Somaliska kvinnor för utveckling i Dalarna, Somaliska Pensionärsföreningen i Dalarna. Dessutom är den somaliska representationen stark i det övriga föreningslivet som i Unga Örnar, Verdandi och föreningen Tjärnkraft.

Uppdrag granskning som kan ses idag på Tv 1 kl 20.00 eller på SVT Play redan nu.

Se programmet och njut av det Nya Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “”De svenska flickorna beskrivs som horor”

 1. Kanske skulle Hultqvist återvända hem och försöka att reda ut problemen som han var med och skapade. Fast nu är han på gång att skapa en krissituation (jmf med Tjärna Ängar fast större). Hultqvist är mannen som ska göra det som Karl XII, Napoleon och Hitler inte klarade av, han ska ”krossa” Ryssland, då har man inte tid med smålarv som Borlänge

 2. Det allvarligaste är att deras ledare inte anser att det är värt att lära sig svenska, ej heller arbeta för det lönar sig inte.
  Varför tillåts dessa mollusker bli kvar i vårt land?

  18
  2
 3. Bra att de inte tog upp de somaliska pojkarnas syn på svenska flickor!
  Det går alltid att göra stora rubriker lite mindre…

  25
 4. Måhända en HIV-marinerad tidelagsmuslim med försörjningsstöd och rösträtt blir lönsam lite längre fram.

  30
 5. Då måste väl Magdalena kunna attestera ytterligare ett bidrag från arvsfonden . Tydligare kan väl inte sossarnas feminism och värdegeund beskrivas .
  Jag tänker mig ca 2.miljoner till vore lagom .
  Vad var det för färg på de som byggde ghettona i Warsava . Det borde vara samma färg på de som byggt 75 ghetton i Sverige de senaste 40 åren

  25
 6. Givetvis, de föraktar oss(inte alla)
  de vill inte integrerade, däremot
  tar de gärna emot våra pengar. Våra politiker blundar, skäms. Arma land.

  44

Kommentera