SAAB har fått ett indiskt försvarskontrakt

VAPENEXPORT. Den indiska försvarsmakten är en ny kund på SAAB AT4. Den här beställningen omfattar AT4CS AST, som kan avfyras från slutna miljöer, exempelvis inifrån byggnader, bunkrar och andra urbana miljöer. AT4CS AST är utrustad med en tandemladdning med lägen som är optimerade för att besegra fiender i byggnader och förstöra strukturer eller skapa en ingång till dem, skriver SAAB i ett pressmeddelande.

SAAB AT4. Bild: SAAB

Kontraktet är signerat med FFV Ordnance AB, som ansvarar för Saabs understödsvapen i Indien.

 • Vi är stolta över att den indiska försvarsmakten, som sedan tidigare är användare av vårt granatgevär Carl-Gustaf, även valt vårt engångsvapen. Den indiska armén och det indiska flygvapnet kan nu vara säkra på att de har den förmåga som krävs för att ge dem ett övertag, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

AT4 är ett av de mest populära supportvapnen på marknaden. Engångsvapnet har visat sin effektivitet mot byggnader, landstigningsfartyg, helikoptrar, bepansrade fordon och soldater. Stridsdelen, med en kaliber på 84mm, ger utökad kraft och prestanda.

Indiens försvarsmakt är en av de största i världen och Indien ligger trea i världen när det gäller försvarsutgifter. Efter USA och Kina men före Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “SAAB har fått ett indiskt försvarskontrakt

 1. Tänk, jag trodde att svensk militärindustri inte fick sälja vapen till krigförande länder, minns väl motorbåtarna till Indonesien. Indien är i krig med Kina vid gränsen mellan de två länderna och svenska vapen skulle kunna användas. Kanske något för Svenska Freds att titta på

  2
  1
 2. Positiva nyheter.
  Vi kan också sälja dem några avancerade artillerienheter som är populära idag.
  Samt ett avancerat men billigt att underhålla stridsplan.

 3. Skall det bli drev den här gången också som det blev då Bofors sålde artilleripjäser till Indien.
  Men nu är väl summorna mindre och svenskar kanske lärt sig att utan bachshis kan inget säljas.

  10
  • Jag jobbade i Karlskoga på Ford Når ingvar bratt kom in drg lla anställda jag visste inte vem han var så jag hjälpte honom bodde i Örebro då detta var 1986 Karslkogas mes hatatde man sa man om honom

Kommentera