I rysk tv är det Nato som förbereder attack

MEDIA. Samtidigt som västvärlden oroas för att Ryssland ännu en gång går in i Ukraina ges en annan bild i ryska statliga medier, skriver Hufvudstadsbladets Anna-Lena Laurén.

Laurén konstaterar i en analys att Kremls propagandamaskineri gör allt för att förlöjliga Europa och USA, bland annat genom att svartmåla kvinnliga ledare samt sprida påståenden om att Sverige och Finland pressas att gå med i Nato.

”Det handlar om att ge bilden av att Kreml gör allt för att hitta gemensamma lösningar med ett Europa och USA som inte vet vad de vill”, skriver Laurén.

CNN:s Jill Dougherty skriver att de militära styrkor som ryska tv-tittare får se bilder av är Natos.

”I landets alternativa medielandskap är det Natostyrkor som genomför en noggrant planerad insats: Omringa Ryssland, störta Putin och ta kontroll över de ryska energitillgångarna”, skriver Dougherty.

-Pettersson säger att det är svårt att lita på medier, men i väst har vi i varje fall statskontrollerade och olika privat mediebolag från en mängd olika länder medan det mesta i Ryssland (men inte allt) kontrolleras av staten. Internet är stort i Ryssland men sedan 204 finns en lag om att spridning av åsikter på internet som anses vara extremistiska av myndigheterna ska kunna ge upp till 5 års fängelse. D.v.s att man kan få fängelsestraff för att gilla eller dela inlägg som har fel åsikter enligt myndigheterna. En annan åtgärd för att stoppa extremism är att bloggare med över 3000 läsare i veckan måste registrera sig hos myndigheterna.

Röda linjer visar Natos gränser mot Ryssland. Enligt Ryssland hotar Nato att omringa landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “I rysk tv är det Nato som förbereder attack

 1. Tonkinbukten gav USA anledning till att börja bomba Nordvietnam. När kommer den europeiska Tonkin att inträffa. Jag tror på samtalen mellan Ryssland-Ukraina-Frankrike-Tyskland och där USA inte får vara med. För trots allt är USA den största krigshetsaren och CIA är upphovet till att det är som det är tack vare Majdan

  23
  2
  • Ett par dagar efter att EU-Ryssland och Janukovitj regering kommit överens om ett samarbete där EU och Ryssland gemensamt skulle hjälpa Ukraina ekonomiskt 2014 började plötsligt folk skjutas på Majdan, såväl poliser som demonstranter.
   USA var då sidsteppade.
   Oliver Stone tog upp det här när han presenterade sin film Ukraine on fire.
   Han drog upp likheterna med Venezuela 2002 och Syrien 2011.
   Vid alla tre tillfällen dök det upp okända krypskyttar som dödade demonstranter.
   Han undrade varför dom alltid dök upp när USA ville byta ut en regim för.
   Kunde det vara så enkelt att krypskytrarna var USA:s grabbar?

 2. Rysk stats-tv är Putins högtalare till folket/omvärlden och, för all del, till bloggens gammelkommunistiska putinister. När Putins högtalare gapar högt, är det som julafton för dom vinrödmarinerade IQ-havererade nollorna.

  Frihetens vindar har aldrig, aldrig kommit vinande österifrån. USA och kapitalismen är enda garanten för folkens frihet. USA var först med Bill of rights 1791, grunden till de mänskliga rättigheter vi känner idag under tex. Europakonventionen, och som bloggens Putinister använder sig av, men som dom kanske vill avskaffa med ryskt stöd här? USA före igen, i vanlig ordning.

  https://www.billofrightsinstitute.org/primary-sources/bill-of-rights

  Ryssland ut ur Ukraina nu!

  4
  24
  • Nu är NATOS chefstroll i farten igen.
   Funderar bara på vad du är marinerad i? .
   Gissar på träsprit med tanke på de symptom du briljerar med.

   17
   3
   • Putins chefstroll igång ser jag. I vanlig ordning marinerad med Putins floskler och retorik. Träspriten har du redan tömt i hela landet, så det verkar som du fått lite för mycket i dig nu. Tillsammans med jointarna du röker. Cannabis? Partydroger?

    5
    14
 3. Tror inte att det är lika lätt för det Ryska styret att lura folket idag som på Sovjettiden,
  även Ryska folket har tillgång till Internett, och då får dom se den alternativa sanningen?

  7
  11
  • Det är lika enkelt som det är för islam att behålla sina troende under de senaste 1200 åren.
   Sviktar du i din tro på den store Ledaren blir du dödad eller så försvinner du från jordens yta.

   4
   11
 4. Ja troligen tar Ryssland efter Abzurdistan,när det gäller att begränsa fria ordet. Flera bevis för detta finns, bl.a. kommer Sandor att ställas inför rätta i Februari. En 75-årig dömdes för några dagar sedan p,g,a, okorrekta ord !
  Slutligen vill jag informera om att NATO rustar upp Baltiska länderna med bl.a. Pansartrupper från Tyskland. Polen har installerat raketbatterier ritade öster ut,och slutligen ville USA placera Bomb.o. Stridsflygplan i Bulgarien. Detta tackades nej till från detta NATO-land.
  Samtidigt sitter maffian i Ukraina och småler….över alla gåvor som rasar in till ”stackars landet”.

  30
  5
 5. ”Internet är stort i Ryssland men sedan 204 finns en lag om att spridning av åsikter på internet som anses vara extremistiska av myndigheterna ska kunna ge upp till 5 års fängelse. D.v.s att man kan få fängelsestraff för att gilla eller dela inlägg som har fel åsikter enligt myndigheterna.”

  Hmm. Tycker att jag känner igen den extremistiska lagen. HMF används frikostigt i Sverige. Uteslutningar av medlemmar som har fel åsikter (brott mot värdegrunden). Böcker tryckta före 1960 med n-ordet förses med varningstexter.
  Socialistiska regeringar världen över anser att vissa åsikter ska förbjudas.
  Tyvärr har detta synsätt även drabbat tidigare liberala och konservativa politiska krafter.

  45
  2
 6. En rysk Lada tävlade mot en Ford Mustang! I Pravda kunde man läsa ” den amerikanska Mustangen placerade sig näst sist medan den ryska Ladan kom på en hedrande andra plats!

  16
  7
  • Men ingen hade talat om för jänkarna att det gällde att backa, därför kom jämken näst
   sist och Ladan som nummer två.

Kommentera