Arlas ekologiska mjölk utses till ”Årets matbluff”

BEDRÄGERI. Årets matbluff 2021 är utsedd. Med frasen ”Netto noll klimatavtryck” tog Arlas ekologiska mjölk hem flest röster av svenska folket.

Bild: Äkta vara

Konsumenterna blir allt mer medvetna om företagens försök att skönmåla sina miljöfrämjande insatser, säger Björn Bernhardson, verksamhetsledare på Äkta vara som delar ut utmärkelsen.

Med frasen ”Netto noll klimatavtryck” kammade Arlas ekologiska mjölk hem antipriset ”Årets matbluff” 2021. Det meddelar konsumentföreningen Äkta vara, som delar ut utmärkelsen, i ett pressmeddelande.

Arla fick hela 6 862 av 22 244 röster, vilket innebär att företaget alltså vann med mer än 30 procent av rösterna.

Bluffen är lite annorlunda än tidigare år eftersom det är själva marknadsföringen av mjölken som klimatneutral som anses bluffig, säger Björn Bernhardson, verksamhetsledare på Äkta vara.

-Pettersson är inte så imponerad över att mjölk kallas ”Årets matbluff”. Mjölk är en av våra bästa produkter medan man naturligtvis kan ha synpunkter på marknadsföringen men det gör inte mjölken sämre.

Årets finalister. Bild: Äkta vara

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Arlas ekologiska mjölk utses till ”Årets matbluff”

 1. Lantmännen är lika odugliga med sin reklam. Klimatavtrycket är lika med noll. Även fast maten är ok.

 2. ÅRETS POLITISKA BLUFFPARTI:
  På en delad första plats står:
  Socialisterna, kommunisterna, miljöpartiet, centerpartiet och liberalerna.
  Och på delad andra plats:
  Moderater och KD
  Och motiveringen till utnämningen är: Socialisternas långa och fanatiska kamp att förstöra och förgöra Sverige och dess svenska befolkning. Kommunisterna har samma mål, samma kamp men med Lenin som sin ledstjärna. MP: Vimsiga uppkomlingar som inget vet, inget begriper, men vill ändå bestämma vilket slutar enbart i katastrof för alla och envar.
  C: Centerns förvandling från ett normalt svensk politiskt parti, till ännu ett extremist parti med homofila och pedofila inslag, ger en delad andra plats, men med mycket goda möjligheter att nå en delad första plats. Liberalerna har utsett en neger till ledare, med motiveringen -Alla vill ha en!
  Moderaterna och KD är lite tveksamma och vet inte riktigt vilket ben dom skall stå på, därför hamnar dom på en delad andra plats. Osäkra kort, men det finns hopp om tillfriskning! Om Ebba viftar lite på den välskapta stjärten så kanske lille Uffe också svansar efter?

  42
  1
 3. Köper av princip ingen sk ”Eco” mat eller dryck, göder bara tillverkarna.
  Köper däremot så mkt lokalproducerade varor och färsk fångad havsfisk. Det är mitt val.

  52
 4. Arla har som C spårat ur.
  Deras produkt mjölk har sämre hållbarhet än ex. vis Valios t.o.m. Garants mjölk håller bättre allt enligt mina observationer.

  37
 5. Nu väntar jag med spänning på vilket parti som utses till ”Årets politiska bluffparti”

  Och även ”Årets politiska hycklare”

  59
  • Skönt att läsa, var orolig att öl , vin o sprit skulle påverka klimatet negativt.

   55

Kommentera