IF Metall stadgar

Ulf Karlström (SD) får inte fortsätta i rollen som IF Metalls ombud på SSAB i Luleå. Det har IF Metalls förbundsstyrelse bestämt. ”Alla människors lika värde” är motiveringen, men den motiveringen klingar falskt.

Det här står att läsa i IF Metalls stadgar.

”Alla människors lika värde”, en väl inövad fras i de politiskt korrektas led. Då funderar man över om 20 procent av Sveriges befolkning, många av dem invandrare, inte är människor eftersom IF Metall anser att de inte är lika mycket värda som andra.

Som bekant är det inte första gången fackliga förbund och andra sosselakejer sparkar ut aktiva Sverigedemokrater från olika uppdrag. IF Metalls förbundsstyrelse som tog beslutet kan ses här. Bland dessa damer och herrar återfinns Anna Fernebro, som av en händelse också sitter i S-kvinnors förbundsstyrelse. Där återfinns också Jenny Ilke Hjelm, verksam socialdemokrat i socialnämnden, Oskarshamn.

Det går alltså att förena ett politiskt engagemang med fackliga förtroendeuppdrag. Ärendet som sådant har alltså en politisk agenda, tro inget annat. I vilka länder är ett politiskt engagemang för fel parti oacceptabelt? Jag tänker på totalitära stater som Ryssland, Vitryssland och Kina.

Lyssna på hur clownen Jesper Pettersson försöker slinga sig nedan. Ha samtidigt i åtanke att en lokal förtroendevald väljs av arbetarna på det lokala företaget, inte av förbundsstyrelsen. Återstår att se hur Karlströms arbetskamrater reagerar på detta. Fler uppsagda medlemskap kanske?

11 thoughts on “IF Metall stadgar

 1. Bara fulspel kan rädda det socialistiska fallet, det kommer att visa folket vilka som INTE är deras bundsförvanter.

 2. Alla med förstånd borde lämna denna parasit organisation fylld av lathundar
  Hade folk varit lite mer upplysta så hade de inte låtit sig luras med A-kassan
  Alfa kassan är bättre och billigare Inte yrkesbunden och kostar omkring 160 kr i månaden
  Om facket ska administrera så kostar det 300-450 kr

  38
 3. Människors lika värde felöversatt från FN/UN´s ”All human beings are born free and equal in dignity and rights.” Alltså: Alla människor är födda fria och lika i värdighet och rättigheter. Inte står det lika i värde, för värdighet är inte samma sak som värde.

  Det bryr sig inte våra PK ledare om de fortsätter gasta om värdegrund då deras bygger på en felöversättning och värst är sossarna.
  Vad de nu gjort med Karlström som valts av sina arbetskamrater är långt från värdigt, rena diktator fasonerna.
  Det hoppas jag de får betala dyrt för.

  51
 4. Vilket alternativ väljer de som har islamisk värdegrund när de i ett demokratiskt land MÅSTE välja mellan demokrati och islam? När de finns på positioner inom försvaret, eller har polisens eller annan uniform på sig, följer de Allahs lagar som de inte får bryta mot, – var ligger deras yttersta lojalitet?? En berättigad fråga med tanke på att islamisk värdegrund är det samma som koranen och sharialagen, dvs den värdegrund som råder i Saudiarabien, Syrien, Iran och Irak, och på samma orubbliga värdegrund vilar även al-Qaida, Boko Haram, Hamas och IS, samtliga följer de Allahs ord och lagar som inte får ifrågasättas. Även socialdemokraternas fd partiledare Stefan Löfvén bejakar tydligen denna värdegrund eftersom han på nationaldagen 2014 valde att högläsa ur koranen och citera profeten Muhammed.

  ”Vilket Sverige vill vi ha?”:
  https://mickessamladeverk.wordpress.com/2015/05/22/vilket-sverige-vill-vi-ha/

  Pettersson om Stefan Löfvéns tal på nationaldagen 2014, om att han citerade Muhammed, inte Per-Albin Hansson och andra stora S-ledare; ”Ser vi nu Stefan Löfven staka ut vägen för framtidens socialdemokrati? Vad säger ni som växt i det svenska folkhemmet, ni som växt upp i traditionella arbetarmiljöer och ni som jobbat och slitit för er försörjning sedan unga år? Är dagens socialdemokrater ett parti ni kan förlika er med?
  https://petterssonsblogg.se/2014/06/07/stefan-lofven-och-nationaldagen/

  28
 5. Om ”alla människors lika värde”, ska gälla, ska de ju gälla oavsett vad, ja oavsett allt, inte efter socialistiskt godtycke, urval och smak. För DÅ ÄR DET INTE , ”allas lika värde”, som gäller, utan vissas MERVÄRDE än andra. D v s socialisters och deras allierades mervärde framför andra.

  35
  • Metallarna är väl lika rädda som alla vi andra Svenskar att sossarna ska vinna valet . Löfven insåg sin begränsning och avgick. Nu ger metallfacket sitt bidrag på det här viset . För det går ju inte att säga att man misslyckats så man får visa det på andra sätt.

 6. Alla människors lika värde – är en väldigt konstig formulering.
  Värde är ett substantiv som ska kvantifieras i betydelsen.
  Så vad den säger är att alla människor är lika mycket värda – det enda som fattas är kursvärdet. Om någon säger alla människors lika värde ska man fråga; jaha, och vad är den aktuella kursen på en människa idag då?

  Däremot, om man sätter ordet värde i kombination med ett annat ord, då kan det få en filosofisk mening som princip eller idé. Så det korrekta ordet som de egentligen ska använda är människovärde, vilket är idén om att människor är lika i värdighet.

  32
 7. Försvarsmakten kartlägger politiska åsikter. Civilingenjör Evelina Hahnes ansökan till Hemvärnet stoppades pga av hennes påstådda ”värdegrund” och beslutet går inte att överklaga. Till saken hör att Evelina råkar vara gift med före detta politikern för SD och AfS, William Hahne. Handläggaren som varit med om att fatta beslutet gillar gruppen ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack” på Facebook.
  https://www.friatider.se/evelina-26-twittrade-kritiskt-om-invandring-nekas-plats-i-hemvarnet

  40
 8. Metall kan stoppa upp sina stadgar där solen inte skiner. GÅ UR METALL DIREKT.
  Det är enda sättet. Dom tror att dom kan bestämma över folk men den tiden är förbi. Tuppkammen försvinner om dom tappar hälften av medlemmarna. Då fattar dom illa kvickt.

  68

Kommentera