Äntligen har en imam utvisats från Sverige, nu är resten kvar

ISLAM. Imamen beskrivs som ett säkerhetshot av Säpo. Nu har han i en hemlig insats flugits ut ur landet. – Han är den första av de förvarstagna imamerna som utvisas, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp. En har lämnat frivilligt.

Ahmed Abdulkarim Ahmed Ahmed

Ahmed Abdulkarim Ahmed Ahmed beviljades tillfälligt uppehållstillstånd som kvotflykting i november 1996 och permanent uppehållstillstånd knappt ett år senare. De senaste 18 åren har han levt i Örebro.

Ahmed har varit verksam som imam bland annat vid Eskilstuna, Västerås och Örebro moskéer och har i en rad föreningar hållit föreläsningar för ungdomar om islam.

Sedan våren 2021 sitter 51-årige Ahmed i förvar i väntan på utvisning till Irak. Säkerhetspolisen har i den ansökan som ligger till grund för utvisningsbeslutet redogjort för omständigheter som innebär att det är särskilt påkallat av hänsyn till rikets säkerhet att han utvisas.

Ahmed har i sin roll som imam och predikant gått under ett flertal alias. Han greps första gången i juni 2015 efter en insats av Säkerhetspolisen i Vivalla i Örebro och han häktades som misstänkt på sannolika skäl för brott mot lagen om offentlig uppmaning, rekrytering och utbildning avseende terrorverksamhet.

Enligt åklagaren hade han förmått ”ett betydande” antal personer att resa till Syrien för att begå terrorhandlingar. Rekryteringen skulle ha skett från hösten 2014 till våren 2015.”

Ahmed eskorterades i torsdags av svenska poliser till Istanbul i Turkiet. Där fick han en flygbiljett till Bagdad, en mobiltelefon utan simkort och 4 000 turkiska lira (ungefär 2 500 svenska kronor) och lämnades.

Aftonbladets variant på pixelhuvudet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Äntligen har en imam utvisats från Sverige, nu är resten kvar

 1. Drar man då samtidigt in hans bidrag, eller fortsätter det att betalas ut till en ny adress?????

  32
 2. Sannerligen säger jag eder, inget hus kan anses rent, förrän allt främmande skräp har sopats upp och slängts.
  Fritt efter forntida skriftlärd, från Nasaret.

  29
 3. Undrar varför det smygs med en sådan åtgärd.
  I ett normalt samhälle hade det skrivits om att rättvisan haft sin gång och att vi kan glädjas åt att Svenska lagar och värderingar upprätthålls.
  Men i sossarnas Sverige kan det bli oro i de importerade röstleden .
  Och journalisternas roll ??
  Jojomen de nickar och tiger .
  Kanske finns det en SD:are som satt skorna på fel fot eller sagt något samhällsomstörtande som vi kan skriva något nedsättande om .
  Det är ju valår .

  45

Kommentera