Extremisternas USA

SVT har i fyra avsnitt visat en dokumentär från 2020 som granskar de extrema rörelser som växer fram i USA.

En intressant dokumentärserie som behandlar i turordning beväpnade medborgargarden, Antifa, nynazister och KKK.

Förutom att utvecklingen måste erkännas vara oroande med beväpnade grupper som står allt längre från varandra, så visar serien att vita som hävdar ”sin rätt” behandlas annorlunda än minoriteter som hävdar ”sin”. Det är fortfarande så att vita som ropar ”white power” är rasister och svarta som ropar ”black power” bara uttrycker frustration.

Den här bilden från avsnittet om Antifa säger lite om vad det handlar om.

”Uppfostra bättre vita människor”. Att det finns ett hat mot vita inom vissa grupperingar råder det inget tvivel om och därför blir det ganska paradoxalt när vita går maskerade i samma tåg som BLM och skanderar slagord mot just vita.

Donald Trump utmålades som djävulen, vilket han också gör bland vissa kretsar i Sverige. Därför är den här bilden från Trumps tal i Arizona förra veckan intressant.

Just precis. Det finns svarta, såväl latinos och asiater som stödjer Donald Trump. Enligt BLM och Antifa är de därmed fascister. En ganska intressant reflexion. Lite som i Sverige där invandrare från olika delar av världen ger sitt stöd till SD. En bild som inte passar in i den gängse.

Se dokumentärerna Extremisternas USA och bilda er egen uppfattning.

Kommentera