Ryska fartyg på väg ut ur Östersjön

FÖRSVAR. Flera ryska landstigningsfartyg som befunnit sig i Östersjön under förra veckan är på väg därifrån. Det säger Försvarsmaktens insatschef Michael Claesson till P1-morgon. De har också gett sig av i västlig-nordvästlig riktning igen, och är på väg ut ur Östersjön med bedömt olika typer av last, säger Claesson.

Ryskt landstigningsfartyg i Östersjön Foto: Försvarsmakten

Enligt Claesson är det inte märkligt i sig att ryska fartyg rör sig in och ut ur Östersjön. – Det faktum vi förhåller oss till är när normalbilden förändras och det gjordes vid det här tillfället. Då agerar vi på bland annat det, säger han.

-Pettersson menar att när Warszawa-pakten upplöstes så hade Ryssland chansen att bygga ett förtroende och allianser med de gamla Sovjet- och Öststaterna. Det missade Ryssland och började i stället hota många av grannarna som då vände sig till Nato och väst. Ryssland och Putin har skapat krisen och nu erbjuder de sig att lösa problemet genom att väst backar. Även att backa i små steg är att gå KGB-mannen till mötes och ingen lösning.

Det kommer att ta dit för Putins Ryssland att bygga upp ett förtroende om det ens går med Vladimir Putin kvar vid makten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryska fartyg på väg ut ur Östersjön

 1. Michael Claesson borde nog kolla vad som händer på andra sidan Östersjön.
  Här ser vi +20 snabba filmer som visar enorma truppförflyttningar över hela Ryssland det senaste dygnet. Håll i hatten!

  LÄNK

 2. Jag har skrattat mig harmynt åt den svenska ”militären” nu under sista veckan.
  Att han menar på i dagens intervju att militärens närvaro hade ens en uns att göra med att ryssarna seglade igen är så löjligt, vem tror regeringen att dom lurar? Svenska folket är f*n inga korkskallar, alla vet att hade ryssen velat landstiga, så hade dom gjort det, troligtvis inom ett par timmar.

  20
  1

Kommentera