Dagens tankeställare 57

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 57

Inkommande söndag (23.1) går vi i Finland till något som kallas välfärdsområdesval. Det gäller en reform där ansvaret för social- och hälsovården samt räddningsväsendet flyttas från kommunerna till 21 nybildade välfärdsområden. Storpartierna har brutit arm om reformen i närmare 20 år, och efter denna lilla rådplägning blir projektet nu verklighet. I teorin har omorganisationen sina poänger, men hur det hela ska fungera i praktiken återstår att se.

Själv har jag inte en chans att bli invald, men jag ställde ändå upp eftersom jag blev ombedd. Varje röst räknas.
Nedan en valaffisch från svunna tider. Tyvärr är budskapet lika aktuellt nu som då.

Halt!
Bort med kommunismens dynga från Finland.
Välj!
Rösta på fosterländska kandidater.
Kom ihåg: socialismen är kommunismens broder.

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Dagens tankeställare 57

Kommentera