Säpo missade larmsignalerna och Andersson (S) missade att ta sitt personliga ansvar för städbolaget…

BROTTSLIGHET. Säkerhetspolisen hade med några enkla kontroller kunnat upptäcka flera varningssignaler kring bolaget som har städat i statsminister Magdalena Anderssons (S) hem under 15 års tid, skriver Expressen.

Steget Efter

Säpo uppger att säkerheten för statsministern är deras ansvar. Men vilka kontroller de gjort av städbolaget vägrar de att uttala sig om.

Expressens granskning visar att företagaren använt bluffakturor för miljoner, fuskat med skatten, lämnat felaktiga uppgifter för coronastöd, betalat för låga löner till städpersonalen och haft en våldsbrottsling folkbokförd på samma adress som städbolaget.

Steget Efter

Statsministern uppger att hon anlitat samma städbolag sedan 2005 eller 2006. Firman är registrerad i Nacka kommun och ägs enligt handlingar från Bolagsverket av en nu 55-årig man. Hos Skatteverket, Förvaltningsrätten, tingsrätten och kammarrätten fanns det 2014 uppgifter om att bolaget inte betalade sina skatter som de ska och att företaget med all sannolikhet anlitade svart arbetskraft i stor omfattning.

År 2009 hade ägaren dömts till ett års fängelse för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott i tingsrätten. Anklagelsen var att han använt bluffakturor för städtjänster i ett av sina två bolag som i perioder haft snarlika namn.

Enligt Skatteverkets beräkningar betalade städbolaget 900.000 kronor i svarta löner under 2005 och 700.000 kronor under 2006 – alltså under de år som Magdalena Andersson började använda städbolaget. År 2007 skriver Skatteverket i en offentlig inlaga till Länsrätten (nuvarande Förvaltningsrätten) att det är är uppenbart att bolaget medvetet bedrivit ”en väsentlig del av sin verksamhet svart”.

Företaget: Ahlholm & Partners Städ & Fastighetsservice AB. Organisationsnummer 556799-9270

Ägaren Hans Ahlhom bor i en villa värd 10 miljoner i Saltsjö-Boo tillsammans med två andra personer som har namn som hör hemma i Öststaterna…

-Pettersson har hört statsministern prata om personligt ansvar men det gäller tydligen inte henne, dessutom sorterar Säpo direkt under regeringen med justitieminister Morgan Johansson (S) som ansvarig…

”Här måste var och en ta sitt personliga ansvar…”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Säpo missade larmsignalerna och Andersson (S) missade att ta sitt personliga ansvar för städbolaget…

  1. Det är nog så enkelt så att Magdalena valde den billigaste offerten som hon fick på städning, utan att bry sig om villkor, kollektivavtal eller anställdas välbefinnande. Precis som alla kommuner gör i sina upphandlingar. Lägsta pris vinner.

  2. Det sossarna säger om ansvar gäller andra, inte dem. De ska bsra ja makten att bestämma över dig och mig men aldrig kunna hållas ansvariga för de beslut de fattar.

    35
    1

Kommentera