Förstärkning av militära förmågor runt om i landet

FÖRSVARSMAKTEN. Försvarsmakten har beslutat att omfördela resurser för att förstärka operativt på flera olika platser i landet. – Säkerhetsläget i vårt närområde har varit allvarligt en längre tid och den senaste händelseutvecklingen har stärkt den bilden ytterligare, säger insatschef Michael Claesson.

Försvarsmakten ser nu ökad rysk aktivitet i Östersjön, med inslag som avviker från normalbilden. Bland annat har ett antal landstigningsfartyg från Rysslands norra marin passerat in genom Stora Bält och vidare in i Östersjön.

Det behöver inte betyda något ökat hot, men vi anpassar oss alltid efter rådande situation, säger insatschefen.

Insatschefen konstaterar att en del av de åtgärder Försvarsmakten vidtar kommer att synas och andra syns inte. – På Gotland kommer det med säkerhet synas, men vi omdisponerar resurser på fler platser än så. Sammantaget berör det förmågor ur samtliga stridskrafter. Vi kommer att verka i luften, på havet, under ytan och på marken på olika sätt och på olika geografiska platser.

-Pettersson tycker det är otroligt att Europa hotas av ett nytt storkrig år 2022. Det är inte ens fel att två träder men jag anser att största felet ligger på Ryssland som hotar sina grannar gång på gång. Läget är allvarligt och vi vet inte vart det tar vägen.

Jag tror att KGB-mannen Vladimir Putin behöver en yttre fiende för att kunna legitimera sin politik och sitt maktinnehav. Han har visserligen krossat den synliga oppositionen i hemlandet men den finns där.

Svenska politiker verkar ha vakna upp från den förvirrade tanke om att Sverige försvaras bäst genom insatsstyrkor i Afghanistan och Mali men det tar tid att komma ifatt 30 års försummelser av försvaret.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Förstärkning av militära förmågor runt om i landet

 1. Sverige bör omedelbart avbryta alla militära samarbeten med NATO-länder, innan ”tomhylsan” har lyckats dribbla in oss i ett kommande krig.
  Sverige skall vara helt alliansfritt och neutralt.

 2. Det är sossarnas valarbete som har börjat. Tar hjälp av försvarsmakten i arbetet. Nä bygg vindsnurror till havs och förse dem med regnbågsfärger så håller sig nog främmande makt borta.

  19
 3. Ryssar? Hahaha! Sverige har redan ockuperats. Gissa, vem gjort detta? 🙂
  PS Svenskar har skrämt sig till ett sådant tillstånd att de inte längre kan tänka logiskt och rationellt.
  Först har de dödat sitt land, släppt in nästan en miljon MENA, och nu dök det upp den ryska björnen igen. Rädsla för ryssar kan inte längre förklaras med något logiskt, den sitter på den genetiska nivån.

  23
 4. Statsradion meddelade av soldater från Norrbottens regemente och försvarets utryckningsstyrka hade fraktats till Visby av ett amerikanskt militärplan. Det verkar vara riktigt att flygplanet i fråga var en McDonnell Douglas/Boeing C-17 Globemaster III som allt att döma är producerad vid McDonnell Douglas/Boeings anläggning i Long Beach (Ca.).

  Det som verkar gått murvlarna förbi är att luftfarkosten tillhör Strategic Airlift Capability, ett huvudsakligen europeiskt samarbete där Sverige har en andel på 17,4%. Näst största andel efter USA på 32%. https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_Airlift_Capability

  33
 5. Och det är inte med bomber och kanoner ryssarna kommer att bråka med Sverige i så fall. Alla borde fundera på vad som händer om det blir kraftiga störningar i it och internet. Hur ska ungdomarna klara sig då? Och ännu allvarligare med våra betalningssystem. Blockad av viktiga varor är också ett bekymmer.

  41
  1
 6. ”-Pettersson tycker det är otroligt att Europa hotas av ett nytt storkrig år 2022. Det är inte ens fel att två träder men jag anser att största felet ligger på Ryssland som hotar sina grannar gång på gång.”

  Ryssland har en hel del krig och ockupationer på sitt militära cv. Det går tillbaka till tiden före Sovjet också, fast det var tsaren som drog ut i krig. Idag är det gamla kommunistiska vapenskramlet som gäller.

  ”Jag tror att KGB-mannen Vladimir Putin behöver en yttre fiende för att kunna legitimera sin politik och sitt maktinnehav. Han har visserligen krossat den synliga oppositionen i hemlandet men den finns där.”

  Vi vet såklart inte vad gammelkommunisten Putins motiv är, men den citerade tesen är absolut ingen högoddsare. Oppositionen flyr landet eller stängs in på lösa grunder. Allt enligt diktaturens skolbok. För det får han konstant stående ovationer och applådåskor av bloggens mer stalinistiska och kommunistiska nationalister. Dom fortsätter sitt tjat om Putins förträfflighet och deras paroll är: Argumenten svaga; hög rösten. Så typiskt övervintrade kommunister och dito föredettingar. Demokratiska rättigheter kan du glömma i Ryssland under Putinismen. Och att övertyga bloggens gammelkommunistiska Putinister är ett helt hopplöst fall.

  ”Svenska politiker verkar ha vakna upp från den förvirrade tanke om att Sverige försvaras bäst genom insatsstyrkor i Afghanistan och Mali men det tar tid att komma ifatt 30 års försummelser av försvaret.”

  Det är anledningen till att Sverige bör överväga gå med i Nato innan det är för sent. Ryssar som tränger in i andra länder tenderar i regel att långtidsparkera där.

  14
  25
  • Det hjälps inte Mange. Jag undrar vem som triggar din hatfulla retorik. Du citerar någonting men du har ingen källa. Din trovärdighet är absolut noll i det avseendet.
   Du går så långt tillbaka i tiden att du refererar till tsartiden. Ska vi förakta och frukta Sverige för stormaktstiden????
   Håll dig till nutid och hur det ser ut idag så ska du nog se att även ditt fördunklade sinne kan finna ro
   MVH
   Urban

Kommentera