WHO: Omikron är farlig – särskilt för ovaccinerade

PANDEMI. Även om omikronvarianten av coronaviruset ofta leder till mildare sjukdom än delta är den fortfarande farlig – särskilt för personer som inte är vaccinerade, säger Tedros Adhanom Ghebreyesus, chef för Världshälsoorganisationen (WHO) på onsdagen.

Tedros Adhanom Ghebreyesus. WHO

Vi får inte låta viruset härja fritt eller vifta med vit flagg, särskilt när så många fortsatt är ovaccinerade, säger han.

WHO-chefen påpekar också att över 85 procent av Afrikas invånare ännu inte fått ens en dos vaccin och att pandemins akuta fas inte kan avslutas förrän vaccinklyftorna minskat.

Tedros säger också att en överväldigande majoritet av de covid-smittade på världens sjukhus är ovaccinerade.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “WHO: Omikron är farlig – särskilt för ovaccinerade

 1. Det som är förvånande är att det ligger covidvaccinerade människor på sjukhus. Pettersson tar upp en mängd sjukdomar som vi har vaccinerat oss emot och vad jag vet blir ingen sjuk efter dessa vacciner.
  Jag hörde också på radion att det är läkemedelsbolagens högsta chefer som sitter i styrelsen på who. Lite dubbelt. Naturligtvis är det bra med kunnigt och kompetent folk, men det finns hur många exempel som helst på att läkemedelsbolagen mest av allt vill tjäna pengar. Vi vet att dom tryckte på pandemiknappen även under svininfluensan, så tyvärr blev trovärdigheten lite stukad där.
  Låt riskgrupper och dom som själva vill vaccinera sig. Barn, unga och vuxna friska klarar sig bra ändå.
  Saknar tyvärr statistik över vilka grupper som dött i Corona. Hur många av dessa var barn, unga och vuxna friska innan de fick Corona? Den statiken vill nog inte läkemedelsbolagen att vi ska se.

  24
  1
  • Ja, helt klart är genomliden sjukdom bra för immunförsvarsuppbyggnaden. Problemet är när sjukdomar är farliga, då kan det vara en stor risk att ”hålla sig frisk” genom att först bli sjuk.
   Resonemanget blir ju lite bakvänt om man tycker att det skyddar mot covid att bli sjuk i covid.
   Att covid skulle bryta ner immunförsvaret låter helt ologiskt. Immunförsvaret är inget nollsummespel, vi utsätts ju för mängder av smittor hela tiden och immunförsvaret jobbar ständigt. Dessutom har ju inte länder med låg vaccinationsgrad de låga dödstalen, tvärtom, så vaccination hjälper nog bra mycket mer än tvärt om.

   Men visst vill man inte vaccinera sig tycker jag man skall slippa. Själv tar jag nog spruta tre men sedan räcker det, om inte pandemin tar en ny farligare vändning.

   3
   16
  • Vaccin mot sjukdomar som smittkoppor, polio, difteri, mässlingen, röda hund och stelkramp hör till medicinska vetenskapens största framgångar, med många miljoner räddade liv.

   Ett vaccin stimulerar kroppens immunsvar och får kroppen att ”minnas” en särskild sjukdom utan att orsaka den.

   5
   10
   • Du har helt rätt när det gäller smittkoppor, polio, difteri, mässlingen, röda hund och stelkramp, men vacciner mot dessa är framtagna efter långa tiders prövningar och gjort på avdöda bakterier och virus, dvs det man ympar in i kroppen kan inte föröka sig, men kroppen bildar ett försvar mot det, dvs man blir immun under lång tid, ibland resten av livet.
    Men nu är inte Coronavaccinet ett vaccin i den meningen, det är inte ens ett vaccin. Det är en bromsmedicin som fungerar under en kortare tid och där man måste upprepa behandlingen i all oändlighet för att skydda sig, ett skydd som i många fall är tveksamt.
    Biverkningarna är också många, fast det får man inte prata om. Idrottsmän dör som flugor i hjärtattack. Frågan är om det inte är fler som dör av vaccinet än man skulle rädda genom c-vaxxinet. Senaste varianten, omikron, har också tämligen milda symptom, lite hosta, huvudvärk, ibland feber några dagar och sedan är man immun på riktigt.
    Jag vet, för jag är just nu sjuk i omikron. Det är som vilken förkylning som helst. Hade vi släppt på restriktionerna och alla blivit smittade hade det hela varit över på några månader och vi hade inte behövt göda The Big Pharma med ca U$D 10.000 i sekunden.

    19
    1
 2. Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs talande huvud, är som vanligt dåligt informerad om han tror att Omikron är farligare än en vanlig influensa.
  Som alla andra pandemier hade även Coronan en livslängd på ca 2 år och tynar nu snabbt bort i glömskans barmhärtiga mörker.

  LÄNK

  36
  • Står inget om att corona tynar bort i artikeln men däremot att den blir en av många andra inluensor som cirkulerar årligen och det stämmer förhoppningsvis. Jordens population bygger dessutom kontinuerligt upp immunitet mot det på samma sätt som mot fyrkylning. D.v.s. inte en total immunitet men ett fungerande försvar. Men det kommer nog bli rätt många i Afrika och andra fattiga delar av världen som stryker med i onödan på grund av vaccinbrist innan det stabiliserats.

   3
   16
 3. WHO, var inte det samma gäng som sa att viruset kommer från ett djur och inte ett labb?
  Varför skulle vi tro på dem den här gången när de antingen ljög eller hade fel förra gången?

  47
  2
   • Lite oklart vem som bestämmer vad som är ”huvudspår” men det verkar ju finnas en hel del som talar för att det kommer från labbet, The Telegraph skriver om det.
    https://archive.is/RZhXx

    Själv kan jag ju tycka att inte minst hur smittspridningen såg ut då det började i Kina med just Wuhan i centrum där just det labb som höll på med liknande virusgrejergrejer (delvis med koppling till USA) låg är lite väl mycket av slump. Men visst, det KAN vara en slump. En annan sak som är misstänkt är Kinas extremt snabba och kraftfulla reaktion i början – och tystnad utåt. Som att de visste vad det handlade om.

    9
    1
  • Detta är inte första gången du skriver exakt det inlägget, kanske dags att ta reda på sanningen? Ivermectin vet jag inte om det hjälper eller ej, men helt klart är det barnsligt att kalla det hästmedicin när det används på människor och finns med på WHO:s lista över essentiella läkemedel. Att förminska folk på det sättet är en härskarmetod som bara får dig att se löjlig ut.

   16
   1
 4. Regeringens tysta åtgärd för att minska invandringen. Den befolkningsgrupp med låga halter av D-vitamin och en ovilja att lita på andra myndigheter än de som betalar ut socialbidraget fyller sjukhusen och de religiösa begravningsplatserna.

  33
  1
 5. Här kan man se precis detta. Två länder med hög vaccinationsgrad (Sverige, Schweiz) och två med låg (Polen, Bulgarien). Både Sverige och Schweiz har rejäla smittal (troligen för vi testar mer också) men inte tillnärmelsevis samma dödstal som Polen och Bulgarien.
  https://tinyurl.com/2p85wk9a

  8
  26
 6. Ingen behöver vaccinera sig, men ingen ska ha förtur i vården heller för man
  är ovaccinerad.
  Muslimer och invandrare generellt struntar i vaccination.vill dom dö så är det
  deras eget fel.
  Men låt inte dessa människor ta platserna på sjukhusen framför våra svenska
  skattebetalare.

  31
  16

Kommentera