Utlandsfödda drabbas hårdare av covid-19

PANDEMI. I en ny rapport från forskare vid Göteborgs universitet blottas en undermålig hantering av covid-19 i förorterna. Smittspridningen har varit som högst bland personer i yrken som domineras av låga löner och utlandsfödda arbetare – exempelvis taxiförare, busschaufförer och pizzabagare, skriver Christer El-Mochantaf på Expressen.

Emma Frans, twitter

Jag kände att svenskar hade mer information om corona, säger en utlandsfödd bussförare som intervjuas i studien.

Folkhälsomyndigheten utgick från att ”inför covid är vi alla lika”, vilket var grundfalskt. Vi har alla olika förutsättningar, säger Kristina Jakobsson, en av rapportförfattarna.

-Pettersson läser om offerkoftor utan eget ansvar, inget ansvar för att lära sig svenska, inte ett ord om vaccinering…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Utlandsfödda drabbas hårdare av covid-19

 1. ”Med nuvarande spridningstakt bedömer WHO att mer än halva befolkningen i Europa kommer att ha varit smittad av viruset inom 6-8 veckor. Under årets första vecka har sju miljoner insjuknat, mer än dubbelt så många som veckan innan.”

  Var inte en majoritet eller pluralitet i Europa vaccinerade?

 2. Dagens tankeställare.
  Är det bra att pumpa i barn, unga och vuxna frisk ett vaccin som inte hjälper mot sjukdom, utan bara mot allvarlig sjukdomsutveckling, när senaste Coronamutationen är som en vanlig säsongsinfluensa???
  Det luktar verkligen unket.

  2
  1
 3. Figuren med den textade skylten skulle utan tvekan bjudits på en enkel resa tillbaks
  till hyddan han kom ifrån, medborgarskap ska inte hindra oförskämda individer från
  att åka ut ur landet med arslet före!, Men dom vet att dom kan haspla ur sig vilka
  oförskämdheter som helst här i Mespropparnas land!

  Varför ställer inte myndigheterna som absoluta krav för att ett medborgarskap ska
  behandlas så är dom tvungna att vaccionera sig??

  6
  3
 4. Kulturberikarna har fått samma information som resten av svenska folket fått. Men eftersom de inte anser att svenskar är några man måste lyssna på så skiter de i vad myndigheterna säger och när de sedan kvävs till döds på IVA för flera hundratusen kronor i timmen så är det svenskarnas fel.

  37
  1
 5. Sist jag var till min VC så läste jag på anslagstavlan i väntan på min tur, så fanns det upplysningar på 17 olika språk! Vad jag hann läsa så fanns orden Covid och 1177 i samtliga översättningar. Så nog finns det information att hämta.

  51
 6. Varför har det dröjt sååå länge,innan man informerar om detta,som varit känt i minst 18 månader !!

  41
  1
 7. Det är redan etablerad sanning att för mörkhyade personer så producerar kroppen mindre D-vitamin pga pigmentet i huden. De flesta invandrare har konstant D-vitaminbrist när man bor på nordligare breddgrader som i Sverige. Och D-vitamin har man konstaterat ha en otroligt bra skydd i lungorna. Har man D-vitaminbrist så riskerar men större risk att få lunginflammation pga covid19. PK media hade kunnat komma fram till detta också men de vill hellre lyfta fram att sociala skillnader, orättvisor, trångboddhet är istället det som orsakar invandrarnas överrepresentation när det gäller att hamna på akuten eller på bårhuset pga covid19.

  51
 8. En rapport som bygger på 11 personer kan knappast anses vara seriös.

  ”Resultatet som nu presenterats i två olika rapporter bygger på intervjuer med elva personer som har bakgrund i Syrien, Turkiet, Somalia, Irak och Palestina.”

  32
  3
 9. Mörkare färg, ingen tradition att äta fet fisk, slöjor för att förhindra den lilla solstrålning som kan nå huden = låga nivåer av D vitamin. Varför har man svart hud runt ekvatorn, mindre svart i nord Afrika och gyllen mörk i MENA länderna. Någon kanske tänkte till varför vi ser ut som vi gör och var vi bor på jordklotet.

  65
  1
 10. Så länge det finns svenskar som alltid ska luta sig emot ”det är synd om dem” utan närmare eftertanke, får vi aldrig ordning i leden.
  De stora skarorna som kommit hit är extremt självfixerade, så de skulle vara de första att lära sig hur och varför akta sig för smitta.

  47
 11. Gött att media hittat en annan grupp än ovaccinerade att skylla coronaeländet på.
  Dom är inte oinformerade om Corona i förorterna. Dom säger att dom är oinformerade, men dom ljuger om allt annat så dom ljuger nog om detta också.

  74
  2
 12. Detta stämmer inte, det va inte länge sedan ( dock är min tidsuppfattning en annan än mångas annans då min är lite ur tid ) som en av deras egna gick ( Järvaområdet ) ut i media och sa att alla vet och alla får info från sina imamer mm och att det talades massor om detta på sina egna språk så klart. för svenska är ju inte nödvändigt i sverige längre.

  69
  1
 13. Skönt med inget eget ansvar, kan man skylla allt på alla andra och samtidigt hämta ut bidragen.
  Dj:la wokeland man bor i.

  73
  2
 14. Det är inte så lätt för de nya leva i sina kulturer. Sverige har svårt för att anpassa sig!

  26
  18

Kommentera