Norge höjer stödet för el…

EKONOMI & SKATTER. Norska regeringen höjer elstödet från 55 procent till 80 procent fram till mars, rapporterar Verdens Gang.

Steget Efter

“När marknadspriset på el i genomsnitt överstiger 70 öre per kilowattimme under en månad kommer staten kompensera 80 procent av priset över denna nivå”, skriver statsminister Jonas Gahr Støre i ett lagförslag som kommer läggas fram nästa vecka.

Støre säger till VG att åtgärden är tvungen att göras eftersom priserna är ohållbara.

Det har varit en extrem situation den senaste tiden. Sannolikt blir det tufft för många i januari. Det vi gör nu lättar på en del av kostnaderna, men elkostnaderna blir fortfarande höga.

Totalt väntas stödpaketet kosta Norge 8,9 miljarder norska kronor.

Steget Efter

-Pettersson säger att något motsvarande är inte aktuellt i Sverige. Här gläds den socialdemokratiska regeringen år de höga el och drivmedelspriserna eftersom det ger ökade skatteintäkter till staten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Norge höjer stödet för el…

  1. Subvention via skattsedeln innebär bara att de som förbrukar lite el betalar till de som förbrukar mycket el.

    • Öhh… Du har inte funderat på vem som betalar skatten? Är det folket månntro? Vad trodde du? FN?

Kommentera