Släck Porten till helvetet

GOTT & BLANDAT. I Turkmenistan har en naturgaskrater brunnit i 50 år. Nu beordrar landets diktator Gurbanguly Berdymuchammedov att branden som brukar kallas ”Porten till helvetet” ska släckas, rapporterar BBC.

Darvasa kratern. Foto: Tormod Sandtorv

Branden startade 1971 när en sovjetisk oljeborrning gick fel och giftig metangas riskerade att spridas från kratern. För att förhindra det valde arbetarna att tända eld på gasen, och den branden brinner än i dag.

Vi förlorar värdefulla naturresurser för vilka vi skulle kunna göra betydande vinster som kan användas till att förbättra livet för vårt folk, säger Berdymuchammedov.

Landet har vid flera tidigare tillfällen försökt att släcka branden, men försöken har varit förgäves.

Darvasa kratern i Turkmenistan

-Pettersson undrar hur många straffbeskattade bilar i Sverige dessa utsläpp motsvarar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Släck Porten till helvetet

  1. Sverige köpte ju in helikptrar i miljonklassen som står på backen är ör dyra att köra … dom vi hade sålde vi med nyrenoverade motorer till vrakprios används än i idag utan problem dom vi fick glömde man montera krok på så man kunde vattenbomba med dom annars kanske vi kunnat hjälpt ttll släcka branden Obs detta var satir

    17

Kommentera