Emma Lennartsson har fått nytt toppjobb av Magdalena Andersson (S)

KORRUPTION. Stefan Löfvens högra hand, som fick sparken efter IT-skandalen 2017 på Transportsstyrelsen och belönades med en fallskärm på 1,3 miljoner, för att sedan bli statssekreterare hos finansminister Magdalena Andersson har nu klättrat vidare på karriärstegen.

Emma Lennartsson har av statsminister Magdalena Andersson (S) utsetts som ansvarig för regeringens krisberedskap.

Emma Lennartsson. Pressbild från region Uppsala

-Pettersson antar att det inte är ett så betungande arbete, för regeringens krisberedskap verkar inte vara något som prioriteras. Det är bättre att skylla ifrån sig.

Om IT-skandalen på bloggen…

TIDIGARE 2021-01-25. S skapar politikerförakt, alla som fick avgå är tillbaka vid köttgrytorna och makten

KORRUPTION. Den näst sista vardagen innan jul kom ett pressmeddelande från det S-styrda finansdepartementet som få noterade. Som högsta departementstjänsteman skulle Emma Lennartsson (S) tillträda och nu har hon arbetat där i två veckor. Lennartsson var den sista biten och nu framträder hela bilden för pusslet som S omsorgsfullt lade efter Löfvens värsta regeringskris förra mandatperioden, skriver Jens Runnberg på Dalarnas Tidning.

Steget Efter

Det är bara två och ett halvt år sedan IT-skandalen på Transportstyrelsen briserade. Efter en IT-upphandling röjdes statshemligheter om tre flygflottiljer, farleder till sjöss, broar, agenter som arbetar för försvarets topphemliga organisation Kontoret för särskild inhämtning (KSI), personuppgifter om svenska piloter, statens krypterade kommunikationssystem mellan 34 myndigheter, företagshemligheter och hemliga tidtabeller för värdetransporter (listan är mycket längre än så här).

Myndigheten bröt därmed mot sina egna riktlinjer, personuppgiftslagen, offentlighets- och sekretesslagen samt säkerhetsskyddslagen.

Nu är alla ansvariga tillbaka med nya toppjopp. Summa summarum: Inget hände. Skademinimeringen för partiet fungerade. S rockader ledde inte till någonting substantiellt.

S-toppar som varit så omdömeslösa att de själva förstod att de måste avgå eller att statsministern var tvungen att sparka dem, har förlåtits av partiets utnämningsapparat, vars förtroende inte bröts ens av att de hanterade sitt ansvar för Sveriges säkerhet på ett flagrant felaktigt sätt.

-Pettersson säger att socialdemokraterna är som en maffia, S är farliga för Sverige…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

***

15 thoughts on “Emma Lennartsson har fått nytt toppjobb av Magdalena Andersson (S)

 1. Sossarna var snabba å ändra det 1976 efter att de fick igenom lagen gällande mångfald 1975

 2. 1,3 miljoner är väl inget? Det är ju vad den sossetillsatta vattenfallschefen har i månadslön!

 3. Klkart som fan att har man misskött sitt jobb i Sosseregimen så ska man gevetvis bli
  belönad med ett annat toppjobb? Dessutom kan man se arrogansen i blicken!
  I ett privat bolag hade hon varit rökt för all framtid!

  14
 4. En sosse kan göra alla fel som går att göra, men så länge partiboken ligger säkert i fickan, finns det alltid en välbetald och lönsam reträttväg, och återgång till framtida välbetalda platser. S tar alltid hand om de sina…..

  27
 5. Om vi nu inte har ministerstyre i detta land, vilket med fog faktiskt kan diskuteras. Så skall vi väl i alla fall se till att våra myndigheter har mandat att verka. T ex MSB:s enda mandat vad gäller krishantering är att kunna förordna en länsstyrelse att leda krishanteringen i ett geografiskt område som berör flera kommuner. I övrigt är det sk samordning som gäller. Ett motsvarande förhållande gäller flera andra myndigheter t ex FHM.
  Vad fan får vi för pengarna?

  21
 6. Utnämningen är ännu ett tecken på att INGET nytt kommer att hända med (S) som största parti.

  Verklighetsflykten kommer att fortsätta och partiet kommer att göra allt för att dupera och ljuga sig fram.

  För oss som ser verkligheten som den är gäller det att ta fram lösningar på allah de problem som migrationen skapat och visa på att det går att få till ett Sverige som fungerar utan (S).

  I det arbetet är Ulf Kristersson (M) inte någon att hålla i handen

  42
 7. Ska hon sitta i knät på Danne då ? Och vända på samma papper ? Elefantkyrkogården expanderar…

  37
 8. Ännu ett hittepåjobb ,att över huvud taget ha en myndighet för krisberedskap är lika dumt som att ringa efter brandkåren och be dom att komma och släcka en brand som slocknade för en vecka sedan . För vad Sveriges krisberedskap består av är det nog ingen som vet för när det inträffar en verklig kris så står Sveriges samlade “experter”som byfånar och skyller på allt och andra , för man såg ju med vilken handlingskraft dom agerade med vid skogsbränderna och tsunamin så historien avskräcker verkligen .

  61
  • Har personerna varit utan partibok eller vi haft tjänstemannaansvar värt namnet hade de flesta fått livstids fängelse. Ni historielösa kan jämföra vad militärer fick för straff på 60 – 70 talet

   12

Kommentera