Miljöalarmismen har lett politiken rejält vilse

KLIMAT & MILJÖ. Michael Shellenberger är en av de centrala gestalterna inom miljörörelsen med en mängd publikationer bakom sig, utnämnd till ”Årets miljöhjälte” av Time Magazine 2008 och med roll som expert i den IPCC-rapport som väntas bli publicerad 2022.

Michael Shellenberger varnar för att miljöalarmismen lett politiken rejält vilse.

Läs mer om Shellenberger: Kärnkraften behövs för naturens skull

-Pettersson har plockat några få uppgifter från Michael Shellenbergers Twitter, det är sådant som aldrig kommer att visas på SVT.

Många människor tror att klimatförändringarna ökar frekvensen av naturkatastrofer, men de har faktiskt minskat med 10 % under de senaste två decennierna, visar bästa tillgängliga uppgifterna.

Dödsfallen i naturkatastrofer har minskat dramatiskt trots att många tror att de ökar.

Kostnaden för naturkatastrofer har minskat som andel av BNP

USA:s koldioxidutsläpp minskade med 14 % under det senaste decenniet men 3 gånger fler människor tror att de ökade.

Kina bygger ett nytt kolkraftverk i veckan och på 3-4 veckor ÖKAR Kina sina utsläpp lika mycket som Sveriges ALLA utsläpp på ett år. Ändå är det Sverige som ska rädda världen…

Efter den senaste höjningen av dieselpriset är Sverige dyrast i världen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Miljöalarmismen har lett politiken rejält vilse

 1. Jag tror inte att man ska jävlas så mycket mer med folket,det kan bli
  likadant här som i Kazakstan och det vill vi nog inte ha,något att tänka på.

  13
 2. Googlade för skojs skull på bränslepriser i Kina. Både diesel och bensinpriser ligger strax över 1 US dollar, någonstans mellan 9 och 10 kronor.
  Säger bara, kom igen nu pyttelilla Sverige. Nu ska vi rädda världen. Suck!!

  22
 3. Lär vi oss aldrig ? Långt tillbaka var det gudarna som skulle gödas med offergåvor i förhoppning om bättre tider. Sedan var det prästerskapet som skrämde upp sin församling med hot om undergång om man inte pliktade med 1/10:de till kyrkan av sina usla inkomster. På det följde det s.k. bondfångeriet, reklamen, nigeriabrev och div. spel och lotterier, i tron att det skulle kunna vända lyckan.
  Nu är det egentligen samma sak med samma infantila förhoppningar. Men gudarna har ändrat skepnad till : Greta, Obama, Al Gore, Bilderbergarna, Triaterala Kommisionen, IPCC, Rockefeller-gruppen, PK-media, Politrukerna och Skatteverket. Och, precis som i forna dagar, handlar det bara om makt och rikedom. Det duperade flertalet göder de nya gudarna. Och tusen år senare, i vår upplysta (????) tid, går vi fortfarande på samma sagor som våra förfäder. Lär vi oss aldrig ? Nej – Lurade igen.

  34

Kommentera