En påminnelse om hur grova socialdemokraterna är när spärrarna släpper

VALET 2022. För exakt ett år sedan, den 6 januari 2021, sedan stormades Kapitolium i Washington av demonstranter som vägrade erkänna att Trump hade förlorat presidentvalet. Efter några timmar var den omedelbara krisen över och ordningen i den amerikanska demokratin återställd. Den fredliga överföringen av makt genomfördes några veckor senare då Joe Biden svors in som ny president. Det var ingen statskupp och blev ingen statskupp. Däremot skadades Donald Trump grovt sitt eftermäle, skriver Dagens Industri.

Kapitolium Foto: Kevin Mccoy

Det finns ingenting i det svenska etablerade politiska livet som är i närheten av att förespråka politiskt våld. Man skulle kunna tro att företrädare för den svenska demokratin, skulle känna främlingskap inför krisen i Washington.

Men så blev det inte. Viktiga delar av den svenska regeringen, främst justitieministern och försvarsministern, anklagade omedelbart oppositionen för att verka i samma anda som demonstranterna i Washington.

 • Justitieministern varnade för att moderatledaren ville ”gripa makten”.
 • Försvarsministern utmålade en bild där moderatledaren i fackelsken och stöveltramp hotade demokratin.
 • Partisekreteraren menade att ”attackerna på demokratin i USA visar vad som kan stå på spel om vi skulle få en moderatledd regering.”

S-kampanjen efter stormningen av Kapitolium är en påminnelse om hur grova socialdemokraterna är i valrörelser när spärrarna släpper. Men ministerord är något utöver valarbetarens. En regering ska bemöda sig om att värna demokratins grundläggande normer. Till det hör att vårda oppositionens legitimitet. Fria val och fredlig maktväxling förutsätter att partierna respekterar varandras likhet inför lagen. Alla partier i riksdagen har lika rätt.

När den amerikanska demokratin genomgick en akut kris förlorade den svenska regeringen fattningen och de legitimerade det egna landets opposition. Det är och förblir en oerhörd händelse och är ett av många skäl till att svensk demokrati behöver ett maktskifte.

-Pettersson håller helt med Dagens Industri, det är hög tid att byta ut den odemokratiska och ansvarslösa socialdemokratiska regeringen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “En påminnelse om hur grova socialdemokraterna är när spärrarna släpper

 1. Sossarna glömmer Ådalen då mobben gick och demonstrerade och den socialdemokratiska regeringens soldater sköt ihjäl folk i demonstrationståget

 2. Hoppas vi får en regering och riksdag i höst.
  Som kraftigt skär ned på bidrag, försäkringskassan och den generösa arbetslösersättningen.
  Även sjukvården borde betalas mer av den enskilde, ät skräpmat, rök och drick för mycket, det gör inget vi betalar din sjukvård.
  Många, väldigt många anser att de har rätt att bli försörjda av andra.

  • Glöm inte att sosseregeringen vägrar arr höja pensionerna trots sina löften. 300.000 fattigpensionärer som lever i misär. 500.000 invandrare lever gott på bidrag och vägrar att arbeta.

 3. Och här hemma vill många kommentatorer på bloggar, döma våra politiker som landsförädare. Tom till samma straff som i Nurnberg.
  Så visst många människor har blivit väldigt grova. De är som adhd personer, saknar impulskontroll, kan säga vad som helst.

 4. Regeringen kan inte ens hålla corona avståndet.

  Tänk att så många, får så lite uträttat fastän de är stöttade av över 4000 anställda i kansliet.

  Där vi finner dem arbetande, lika hårt och effektivt som tandlösa hundar i en benhög,

  17
  • Alla som tillsätts i kansliet är partimedlemmar. Ett jättejobb för en ny regering att rensa ut.

   15
 5. Aftonbladet idag, bakom betalvägg:

  Varningen: USA kan vara en högerdiktatur år 2030
  (om Biden sitter ytterligare en period och att Trump väljs en gång till)

  10
  • Och jag som trodde att den amerikanska folket (de som väljer att rösta) måste få välja vem de vill i demokratisk anda och att denne inte kan räknas som diktator han/hon är folkvald. Men hej vad jag bedrog mig, dödsknarkarnazisterna på Aftonbladet accepterar inte att någon väljs som inte är ett vänsteralternativ.

   22
  • Aftonbladet är en sosseblaska. Följaktligen klarar man inte av definitionen av demokrati !!

   18
 6. NÄSTA VAL ÄR ETT IQ- TEST FÖR SVENSKA FOLKET.

  FÖRRA VALET VAR VI BARA 18 % SOM KLARADE TESTET. HOPPAS VI BLIR FLER

  51
 7. S skenar ofta iväg utan att använda huvudet först.Munnarna öppnas automatisk gång på gång utan att där finns en eftertanke först innan det sker.Alla dessa huvudlösa uttalanden är tydligen verkningsfullt eftersom så många tycker att dom är såååå förtroendeingivande ! Snart kan vi berätta sagan om ett fint och vackert och demokratiskt land för våra barnbarn.Ett land som fanns en gång.Dom kommer inte att tro oss.Var det verkligen så Mormor eller Farmor ? Nu hittar du väl ändå på kommer dom att undra storögt !

  35
 8. Dagen efter att sossarna förlorade makten 1976 slängdes dokument, ritningar och ansökningar i soporna på länsstyrelser och kommuner runt om i Sverige, de bar sig svinaktigt åt och förstörde för de efterkommande.

  31
  • Kan inte befria mig från tankarna på när diktaturer är på väg att falla samman. Tänker på Rumänien1989. Den situation som vårt land nu går igenom, är oerhört farlig. Vi har ett maktparti i minoritetsställning, som systematiskt ljuger, mörkar och kastar skit på motståndarna. Maktpartiets långt gående mentala utarmning, märks numera i alla beslut, och saknar fullständigt konsekvenstänk. Ministerposter verkar besättas med partiets återstående bottenskrap. Makten ska behållas, till varje pris. Demokratibegreppet verkar man inte förstå, utan vill ständigt förändra definitionen. Man verkar inte förstå att den ilska som byggs upp ute i landet, förr eller senarer kommer att slå tillbaka, hårt. Ju längre dagens maktpolitik får råda, ju kraftigare blir reaktionen.

   36

Kommentera