En feg och ansvarslös regering

PANDEMI. Regeringen har idag tagit beslut som möjliggör användning av vaccinationsbevis som smittskyddsåtgärd på serveringsställen och andra platser där risken för trängsel och smittspridning är särskilt stor. Syftet med vaccinationsbevisen är att minska smittspridningen och dess konsekvenser i samhället, enligt ett pressmeddelande. Sedan tidigare kan vaccinationsbevis användas på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Lena Hallengren (S) Bild: Sveriges Radio

Smittspridningen av covid-19 ökar i Sverige. Vi behöver ha beredskap att snabbt införa fler träffsäkra smittskyddsåtgärder. Nu ges Folkhälsomyndigheten möjlighet att införa vaccinationsbevis inom fler verksamheter där risken för smittspridning är stor, säger socialminister Lena Hallengren (S).

Beslutet innebär att Folkhälsomyndigheten från den 12 januari 2022 kan införa föreskrifter om att vaccinationsbevis kan användas på serveringsställen, platser för fritids- och kulturverksamhet, handelsplatser, platser för privata sammankomster och i långväga kollektivtrafik för att möjliggöra lättnader från andra restriktioner. Regeringens beslut innebär inte att föreskrifter om vaccinationsbevis införs i de verksamheter som omfattas. Om och när det kan bli aktuellt beror på smittspridningens utveckling och en bedömning av lämpligheten att använda vaccinationsbevis som en smittskyddsåtgärd.

Som framgår av regeringens plan för smittskyddsåtgärder är vaccinationsbevis en smittskyddsåtgärd som kan komma att användas vid en väsentligt ökad smittspridning och en ökad vårdbelastning. Vaccinationsbevis används sedan den 1 december 2021 vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus.

Det finns undantag från krav på vaccinationsbevis bl.a. för personer som är under 18 år eller personer som på grund av medicinska skäl inte bör vaccinera sig. Vaccinationsbevis får vidare inte användas i livsmedelsbutiker, apotek eller andra samhällsviktiga verksamheter. Användningen av vaccinationsbevis får inte heller innebära att personer utan vaccinationsbevis nekas tillgång till exempelvis tandvård, hälso-och sjukvård eller socialtjänstverksamhet som ligger i ett köpcentrum.

Pettersson tycker att regeringen och socialminister Lena Hallengren är oerhört fega när dom lämnar över ansvaret till Folkhälsomyndigheten.

Beslutsgången borde vara att Folkhälsomyndigheten, näringslivet, sjukvården, idrottsrörelsen, rättsväsendet med flera lämnar synpunkter till regeringen som efter att ha sammanvägd alla synpunkter fattar ett beslut och tar ansvar för det.

Vaccinpass inger en falsk trygghet och verkar vara en “överspelad” åtgärd mot covid-19 sedan varianten omikron tagit över. Oavsett om man tagit vaccin eller inte ska man se till att skydda sig själv och omgivningen, för att inte öka smittan och överbelasta vården. Det är jätteviktigt att vaccinera sig men det är framförallt för att skydda mot allvarlig sjukdom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “En feg och ansvarslös regering

 1. Malone förklarade för Rogan hur det tyska folket på 1920-30-talet under Adolf Hitlers övertagande till makten ”blev galet” av massbildningspsykos.

  ”När man har ett samhälle som har blivit frikopplat från varandra och har fritt svävande ångest i en bemärkelse att saker och ting inte är meningsfulla. Då kan vi inte förstå det. Och sedan fokuseras deras uppmärksamhet på en ledare eller en serie händelser på en liten punkt, precis som vid hypnos,” sa Malone.

  12
 2. Från och med den första januari i år har amerikanska hälsomyndigheten CDC dragit tillbaka det nödgodkända tillstånd som man gett till PCR-metoden, som används för att diagnosticera coronavirus.

  16
 3. En klok president.

  El Salvadors president Nayib Bukele har delat en ny annonskampanj där han uppmuntrar människor att träna, äta hälsosam mat och hålla en hälsosam vikt för att minska risken för att få allvarlig covid-19.

  Tillvägagångssättet står i kontrast till det hos hälsotjänstemän i USA, som inte har betonat personlig hälsovård som ett legitimt sätt att ta sig igenom pandemin.

  El Salvadors president Nayib Bukele
  Annonsen säger:

  “En hälsosam livsstil hjälper också till att minska komplikationerna från covid-19.

  Äldre vuxna och personer med fetma, högt blodtryck, diabetes eller kronisk sjukdom är de grupper som löper störst risk att dö.

  Försök att följa dessa rekommendationer: Håll en hälsosam och balanserad kost för att försöka nå din idealvikt. Utöva utomhusaktiviteter för att få frisk luft och solljus , något som din kropp behöver för att producera D-vitamin. Drick minst två liter vatten varje dag för att hålla dina njurar friska. ”

  Fetma har varit en av de största riskfaktorerna för covid-19 sedan pandemin började, men till skillnad från i El Salvador har amerikanska hälsomyndigheter hållit sig ifrån att uppmuntra en av världens mest överviktiga befolkningar att gå ner i vikt.

  https://thecovidworld.com/el-salvador-launches-new-ad-campaign-promoting-healthy-lifestyle-choices-in-fight-against-covid-and-other-diseases/

  Nu börjar även regenter fatta vad det är frågan om.

  20
 4. Stackars dom IQ befriade som tror på ett enda ord som kommer från denna Sveriges kommunistregerings Covid lögner och propaganda. Vi får hela tiden, från alla håll och kanter, höra hur många tusen som är smittade hur många som har dött MED Covid, berätta heller för oss hur många som har dött AV Covid!!! I Sverige sägs det att 1,4 miljoner har blivit smittade av Covid, det betyder att över 9 miljoner INTE har blivit smittade. Och konstigt nog, i följe svenska myndigheter är det flera vaccinerade än ovaccinerade som blivit inlagd på sjukhus. Sen har vi dom hysteriska rapportena om hur många personer pr 100 000 som blivit inlagda på sjukhus med Covid, gör vi om dom rapportene till procent så betyder det att 99,96% av dom Covidsmittade INTE behöver uppsöka sjukhus. Jag tillhör inte dom som förnekar att Covid båda finns och kan vara farlig för en del av oss, jag är bara så jävla trött på alla lögner från politikers sida. Det är ingen hämlighet att dom flesta politiker får sitt jobb genom arv och kontakter, det är heller ingen hämlighet att dom flesta politiker inte är speciellt smarta, därför tycker jag att svenska folket skall sluta acceptera att bli dumförklarad av politiker och andra som inte alls har den hjärnkapasitet som vanliga “svenssons” har. Kräv att få veta sanningen om denna skiten.

  32
  2
 5. Vilka konstiga kommentarer en del gör, vad är det som är så hemskt, är det sossarna som styr hela världen, Indien, Kina osv. Det är ju otroligt vilket inflytande en del tror att sossarna har.

  25
 6. Afs vill nu också stötta vaccin motståndare.
  Varför? Kasselstrand är ju både begåvad och välutbildad.
  Lars Bern och Mikael Wilgert är ju också smarta och erfarna, ändå propagerar de mot vaccin som gör att många äldre klarar sig från sjukdom.

  5
  25
 7. Man kan inte annat än luta sig tillbaka och se på när medias skrämselpropaganda gör människor helt hysteriska. Räkna död varje dag, och dessutom har de flesta inte dött av Corona. Helt sjukt. Undrar när befolkningen ska vakna upp från denna masshysteri?
  Ett tips till alla när vaccinerna slutat verka, stärk ditt immunförsvar med vitaminer, mineraler, kost, träning och social samvaro. Sluta med stress, alkohol och rökning.
  Internet är ett utsökt ställe att hitta info om detta på. Undvik Google som censurerar sökningar. DuckDuckGo fungerar bättre.

  44
  2
 8. Vaccinationspass är endast till för att förtrycka lojala vaccinerade, och diskriminera ovaccinerade oliktänkande! SOM ALLTID!!! För det är så socialdemokratin funkar, och alltid har gjort, även om systemet har agerat osynligt i bakgrunden många gånger.

  MEN DET ÄR UNDER DERAS REGI VI LEVER IDAG, och har gjort under de senaste 40 åren. MINST!!!

  Alla andra partier följer och har följt, och anpassat sig till socialdemokraterna, mer eller mindre! “FOLLOW THE LEADER!”

  Eftersom spridningen är lika stor, oavsett vad, är detta sanningen om det “fullkomliga” maktpartiet, och dess terror mot oss sunda medborgare, som tänker “för mycket”, och ifrågasätter det hela!

  33
  3
  • Danmark, Cypern, Lettland, Litauen, Slovenien, Österrike, Belgien, Kroatien, Irland, Frankrike med flera har infört vaccinpass. Jag vet inte om det är Socialdemokrater som styr i alla dessa länder men tvivlar…

   7
   17
   • Jag talar generellt om ALLT här i VÅRT land. ALLT sammantaget förtryck av oss sunda HÄR genom åren, varav covidpass “bara” är en liten del.

    Och i andra länder kan de väl också ha socialdemokratiskt förtryckartänk också, eller hur? Storebrorsmentalitet, har du inte hört talas om det???

    Men det är främst Sverige jag talar om här. Storebroderns födelseland!

    24
    3
 9. Har sagt det förut och tjötar igen…
  För oavsett om du har :

  Tagit alla vaccindoser eller ej…

  Ett vaccinpass eller ej…

  Testat dig nyligen…

  Inga symtom alls…

  …Så är ändå det allra viktigaste att agera ansvarsfullt och undvika trängsel. Friheten att få klampa runt som en elefant i en porslinsbutik, i all ära – Men är det värt att riskera livet för ?

  25
 10. Omikronen lär snart vara den helt dominerande varianten, så länge som Deltan finns kvar kan en form av social distansering vara bra att tänka på.
  Däremot lär vi inte behöva frukta Omikronen, snarare så att vi bör låta den sprida sig över landet för att ge oss gruppimunitet.
  Det lär dock knappast Pfizer m.f gilla, dom vill förstås att vi ska fortsätta vaccinera oss till en kostnad av omkring 20 dollar dosen.
  Att muta beslutsfattare runt vårt jordklot har varit välinvesterade pengar för dom och bara en idiot tror att inga svenska politiker står på *lönelistan*

  37
  1
  • Har Pfizer mutat beslutsfattare att vaccinera befolkningen med vacciner från Ryssland, Indien, Kina, Storbritannien med flera länder så är dom duktiga.

   1
   7

Kommentera