Mp bytte ut Vattenfalls styrelse för att få stopp på kärnkraft

ENERGIPOLITIK & KÄRNKRAFT. Mattias Lindberg har gjort en inspelning om när Lise Nordin, miljöpartiets energipolitiske talesperson berättar att regeringen (S+MP) bytte ut folk i Vattenfalls styrelse och gav dem direktiv för att satsa på förnybart istället för kärnkraft, inspelningen är från 2018.

I snart åtta år (2018) har riksdagsledamoten och miljöpartisten Lise Nordin varit en av de politiker som haft störst inflytande över svensk energipolitik, och drivande i frågor som Energiöverenskommelsen, slopat momskrav för mikroproducenter, och borttagen solelskatt — för att nämna några.

Jämförelse görs med domarbyte i USA. Nu låtsas man inte om denna politiska styrning. Nordin berättar att under mandatperioden (2010-2014) inledde Vattenfall ett arbete för ny kärnkraft, men det stoppade Miljöpartier.

Hela samtalet från Mattias Lindbergs Twitter

Vattenfalls analys från 2015 om kärnkraften i Ringhals visar att verken stängdes i onödan.

-Pettersson säger att det finns många underliga ”affärer”. Kärnkraften, Pisa rapporten, Cementa, Elkrisen, Ygemans affärer, Preem affären, Integrationspolitiken med flera. Jag tror inte det handlar om någon planering utan att det rör sig om inkompetens och fanatism hos Miljöpartiet som hållit S som gisslan.

Demokratin dör när sanningen mörkas

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Mp bytte ut Vattenfalls styrelse för att få stopp på kärnkraft

 1. Jag tror inte miljöpartiet är inkompetenta, tvärtom otroligt duktiga på att trots sin litenhet få sin vilja igenom. Däremot är de helt klart fanatiker och ointresserade av de egentliga konsekvenserna av sitt handlande.

  • Ja, undrar om det är denna idé som skall rädda vindsnurrornas opålitlighet? Alla hem skall ha batterier? Extremt miljöovänligt men smart att dölja det som konsumentprodukt och dessutom låta folket stå för investeringen och underhållet utan att det ens går skattevägen.

   Enda egentliga nyttan vore väl i en kris om elförsörjningen slogs ut av krig och liknande. Man skulle få en elfrist på några dagar.

 2. Skönt att vi får höra hur (S) och (MP) ser på öppenhet och Demokrati .
  Det skall inte komma till medborgarnas kännedom .
  Som när det gäller de absolut viktiga flygbiljetterna och kostnaderna för Afghanevakueringarna .
  När Rebecka Uvell ber om uppgifter om hur många och kostnaderna för att ta hit Afghaner som jobbat åt Sverige , blir det tvärstopp .
  Nu är hon inte den som låter sig stoppas av mygel och krånglande myndigheter , så vi får säkert reda på det , vad det lider .
  Ganska läskig utveckling .
  Men bara i 10 månader till .
  Sedan är det slut .
  När all makt utgår från folket blir det bra igen .

  21
 3. Miljöfascisterna i MP visar tydligt flagg!!! När ideologisk övertygelse överträffar verkligheten är det illa ställt.

  Bränslepriserna skenar medans MP eliten åker t-banan

  36
 4. Jag har tidigare skrivit att miljösekten har kostat oss flera hundra miljarder men jag måste säga att jag var alldeles för optimistisk.
  Det handlar om flera tusen miljarder räknat på en generation inräknat flyktingpolitiken. Hur många tusen miljarder vågar jag inte ens tänka på.
  Men utan hjälp av Fredrik Reinfeldt och svagbegåvade Socialdemokrater med storhetsvansinne och maktgalenskap så hade miljösekten varit marginaliserade.

  46
 5. Hoppas att svenskarna blivit vaccinerade mot Miljöpartiet för all framtid nu pga. enorma elräkningar.

  68
 6. Kärnkraftens största fördelar är stabil el året runt oavsett väder och oberoende av omvärlden. Den är även bättre än vattenkraften som är väderberoende och ger stora ingrepp i naturen.
  Vindkraft och solenenegi är bra som tillskott men inget att lita på i större skala.
  Dessutom väldigt stora ingrepp i naturen.
  Att inte begripa detta enkla samband tyder på väldigt låg iq som ju är mp:s tydligaste kännemärke……

  68
 7. Jag måste ifrågasätta har vi demokrati i Sverige? När ett litet parti som MP kan styra och ställa som dom vill för att sossarna måste sitta i syltburken Samtidigt som Sverige går mot en ekonomisk kollapps pga att fler o fler invandrare skall försörjas av oss skattebetalare……

  76
 8. En dummer med makt, förorsakar sitt land obotliga skador utan att ha en aaaning om vad hon gjort.

  73
 9. I morse hörde jag den nya energiministern på TV, han fick frågan om kärnkraft som han säger är dyr, och orsaken att kärnkraften är extra straffbeskattad nämner han inget om eller så vet han inte.
  Kärnkraft är det absolut billigaste alternativet medan vindkraft är dyrast, vilket många redan upptäckt.

  95
  • Villfarelsen att vi har demokrati i detta land är bara bröd åt folket.Vi är i klona på maktfullkomligheten som benäms S.Folk har sååånt förtroende för detta parti som inte bryr sig folkets vilja.Tjyv och rackarspel hela tiden.Få se nu om dom inte lyckas mygla bort kommande val också så vi får dras med dom i flera år till.Vakna Svenska folk nu och dra upp rullgardinerna…

   72
  • Att bygga nya kärnkraftverk kostar förvisso men inte mer än vad motsvarande mängd vindsnurror gör speciellt om man då även behöver bygga reglerkraft för de stunder som vindkraften står stilla.
   Därtill har vindsnurrorna en beräknad livslängd omkring 20 år långt sämre än ett modernt kärnkraftverk.
   Vad som däremot blir extremt dyrt är att stänga fungerande reaktorer I förtid, det är en kapitalförstöring av stora mått.
   Egentligen bottnar all denna extremism i landet av att tjänstemannansvaret försvann.
   Dessa miljömuppar kan bedriva självmordspolitik mot landet och dess befolkning utan att riskera något straff.
   En väl tilltagen politikerpension lär dom också få trots allt vad dom kostat skattebetalarna.

   30
  • ”… orsaken att kärnkraften är extra straffbeskattad nämner han inget om …”
   Den stora synden är att programledarna, som ska ställa frågorna som ger tittarna svar inte kommenterar eller frågar vad som skulle hända om de tog bort straffbeskattningen av kärnkraften.
   Det är deras jobb, inte att ge sossarna extra valpropaganda tid i TV för hur duktiga de är trots att allt är så dyrt och olönsamt – vilka de är orsaken till, att allt är så dyrt och olönsamt.

Kommentera