Litauen betalar migranter 1 000 euro för att återvända till Irak

Den största gruppen migranter som bröt igenom den litauisk-vitryska gränsen på höjden av den senaste migrantkrisen har återförts till Bagdad.

98 irakier erbjöds en engångsbetalning på 1 000 € , (ca tio tusen svenska kronor) för att gå ombord på flyget. Enligt det litauiska inrikesministeriet gick alla frivilligt.

”Vi uppskattar hur mycket det kostar för oss per migrant”, säger Agnè Bilotaite, Litauens inrikesminister. ”Grundkostnaden för att upprätthålla en migrant är 11 000 € per år. Det är uppenbarligen mycket mer lönsamt för oss att erbjuda en biljett med ett flyg och därmed få färre problem.”

Sedan starten av migrationskrisen har Vilnius utvisat mer än 500 migranter som anlänt via Vitryssland. Över 3 000 finns kvar i litauiska flyktingförläggningar.

LÄNK

7 thoughts on “Litauen betalar migranter 1 000 euro för att återvända till Irak

 1. ja det är intressant men ja anser att man bör sjuta dom istället . nu har man en stat och man är fri . man skulle ju kunna ta denna miljon ryssar som man tvångsflytade baltstaterna och erbjuda tusen euro om man kan få igen den balt som tvångsförflyttade någon stans bakom Uralbergen!!!?
  att idioten i belarusr skulle slulle flyga upp ett antal jihadister baltstaterna verkar inte särskilt smart om man inte fylltpå med balter?
  han kanse gort affär med putin..det bästa sätte att lösa problem med jihadister är uppenbart med kulsprutor. snart kommer samma degos farande i Finland ..
  dom enda flyktingar balterna tolererar är dom som tvångsförflyttade någon stans bortom uralbergen ..det ät ju väldigt besvärande att presidenten clinton i usa förbjöd balterna att behandla den ryska minoritet som den bör behandlad. och det kommer från usa president?

  1
  1
 2. Problemet startar på Migrationsverket där tydligen mottot är ”ta in så många som möjligt.”
  Naturligtvis skall en flykting som anser sig vara berättigad till asyl själv bistå med klara bevis som styrker skäl till asyl.
  Saknas det skall den sökande få veta att möjligheten till asyl är minimala, men erbjudas transport till sitt påstådda hemland.
  ”Släpp ingen djävel in i landet” bör vara miggans motto från och med valet i höst.

  15
 3. Enligt statistik från [norska] Statistisk sentralbyrå kostar en migrant i genomsnitt skattebetalarna 4 MNOK. Det Litauen gör återbetalar sig därför raskt.

  26
 4. Vilket bevisar att med en fast hand med lite hårda nypor, kan man bli av med parasiterna snabbt. Sverige bör skicka över någon av ”de värdelösa” ministrarna, för att få lite utbildning.

  25
  1

Kommentera