Boris Johnson ljög för oss om brexit

BREXIT & EU. En majoritet av de brittiska väljarna tycker att brexit har gjort mer skada än nytta för landet. Det visar en undersökning som The Independent rapporterar om.

Ett år efter EU-utträdet anser sex av tio väljare att premiärminister Boris Johnson ljög för dem om vad brexit skulle innebära, i samband med folkomröstningskampanjen 2016.

Samtidigt är det väldigt jämnt när väljarna får frågan om hur de skulle rösta i en omröstning om att återansluta sig till unionen. 51 procent säger att de skulle rösta för ett återinträde, medan 49 procent skulle rösta mot.

Sedan Storbritannien lämnade EU för ett år sedan har landets företag drabbats av de värsta störningarna i mannaminne, skriver The Guardians Richard Partington i en analys. Han menar att landet fått ta emot ”dubbla smällar” i form av både brexit och pandemin.

”Det har varit en perfekt storm”, säger entreprenören Rob Law, som Partington har talat med.

Enligt Partington var den brittiska exporten till omvärlden ner med 14 procent under de första tio månaderna 2021, jämfört med hur det såg ut 2019. Samtidigt konstaterar han att exporten till EU återhämtade sig något i år.

Nick Trend på The Telegraph går igenom hur brexit har påverkat resandet under det gångna året. Han skriver att året visserligen har präglats av pandemin, men att en tydligare bild av brexits effekter börjar träda fram.

Bland annat konstaterar han att britter före pandemin kunde resa fritt inom EU och stanna i ett land hur länge de ville. Nu finns det istället en 90-dagarsgräns.

Även mobiltelefonanvändningen har påverkats för de brittiska medborgare som vill resa utomlands. Tidigare var det förbjudet för landets operatörer att ta ut någon extra avgift om man befann sig i ett annat land, men nu har tre av de fyra största operatörerna gått ut och sagt att man kommer att införa avgifter.

BBC sammanfattar brexit

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Boris Johnson ljög för oss om brexit

 1. The Guardian och The Independents undersökningar och skribenter är nog inte helt oberoende… 😉

 2. Jag är mycket stolt över att jag röstade NEJ I året 1994.

  I stort sett alla negativa förutsägelser har förvisso besannats.

  28
 3. 1,2 miljoner som inte försörjer sig själv ska åka hem igen efter en alltför lång betald semester
  Sen Swexit fortas möjligt

  27
 4. Boris Johnson och Nigel Farah gjorde så gott de kunde för att få till ett Brexit men utan hjälp av Angela Merkel och Stefan Löfven så hade Brexit blivit av.
  När Angela Merkel öppnade gränserna på vid gavel 2015 så blev många skräckslagna på goda grunder.

  21
  • Enda fördelen är att politikerna kan skylla allt på EU
   Alla andra har fått det sämre på grund av överstatligheten som vissa vägrar att ta till sig
   Nu sitter det icke direktvalda personer och vill införa en världsregering styrd av FN som inte är demokratiskt val Som styrs av oligarkerna som även äger 50% av jorden tillgångar och vill nu införa super kommunism för att kunna få behåla och utöka sitt ägande
   Swexit fortast möjligt innan vi är förslavade

   26
   2
   • Vi kan ju föra in en jäkla massa vin,bira och sprit utan att behöva förtulla lasten.
    Utöver det ser jag inte många fördelar.

    12
    1
 5. “Bland annat konstaterar han att britter före pandemin kunde resa fritt inom EU och stanna i ett land hur länge de ville. Nu finns det istället en 90-dagarsgräns.”

  En sanning med modifikation. En medborgare i ett annat land måste mantalsskriva sig i det “nya” EU-länder om vistelsen överstiger sex månader.
  Våra engelska grannar har de senaste 12 åren aldrig kunnat stanna mer än 90 dagar i sträck. Så två besök per år om tre månader.
  Det är väl en 90-dagars regel i Sverige för “besökare” från Rumänien och Bulgarien?

  55
  1
  • Dessutom skall väl ”besökare” från Rumänien och Bulgarien ha sin försörjning med sig. Om det inte har det så är de illegala. Det innebär att polisen ägnar sig åt Tjänstefel då de inte ingriper.

   29
   47
   • Så är det och man kan bara stilla undra vad det är för vänsterblivna som ger tummen ner på faktiska uppgifter. Utan arbetserbjudande eller egna medel ska “rumänerna” och “bulgarerna” inte ens släppas in i landet. OBS! Tiggeri är inte arbete.

    Stoppa våldskriminella eller bidragsfuskare klarar tydligen inte polisen av. Men att jaga fortkörare, sexköpare eller människors som slinter med pennan verkar prioriterat.

    34
    33
   • Reglerna om uppehållsrätt (uppehåll enligt EU-rätten) är minikrav: “Medlemsstaterna får införa eller behålla bestämmelser som är mer fördelaktiga för att upprätthålla principen om likabehandling än de som anges i detta direktiv.”

    Så står det i artikel 7 i Europaparlementets och Rådets direktiv 2014/54/EU av den 16 april 2014 om åtgärder som underlättar utövandet av arbetstagares rättigheter i samband med fri rörlighet för arbetstagare (rörlighetsdirektivet).

    https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SV/TXT/HTML/?uri=CELEX:32014L0054&from=SV

    4
    18
   • @argus: Ytterst förvånande tummar ner. Nästan så man undrar om det är någon slags troll eller bottar inblandade. Annars förstår jag inte den plötsliga stödet för att hålla tiggarkulturen levande. Jättekonstigt.

Kommentera