Dagens tankeställare 52

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 52

Personligen tycker jag att man får och bör ifrågasätta allt och alla om det finns minsta fog för det.

Alla tiders största stjärna på musikhimlen måste vara Elvis Presley. Men om man tänker efter. Elvis komponerade aldrig en enda låt, inte heller skrev han några sångtexter. Han kunde inte spela något instrument, även om han ofta larvade sig som The Guitar Man. Han uppträdde i pinsamt undermåliga filmer, och inte var hans förtidiga död särskilt glansfull.

Men lika fan var han The King. Rösten, tolkningarna, utstrålningen.
Rune Holmström

PS. Tro det eller ej, men min mor hade det finskspråkiga förnamnet Elvi (härlett från Elvira). Således är jag Elvis son. DS.

Elvis 1957

Elvis, begravning 1977


***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Dagens tankeställare 52

  1. Men en fantastisk sångröst hade han. Det kan ingen förneka.
    Om Håkan Hellström kan man inte säga detsamma, men honom har de gjort till stjärna iallafall.
    Det går att få folk att tro på vad som helst.
    Men du Rune är min stjärna, man får sig alltid ett gott skratt eller en tankeställare när man läser dina kåserier. 🙂

  2. Tack Rune. Sitter här i mörka Småland med envis värk i nacken, Hittade Elvis och ”Elvis son” och blev distraherad från mina dystra tankar en stund. Kändes bra.

Kommentera