Ny rysk-belarusisk militärövning planeras

UTRIKES. Rysslands president Vladimir Putin välkomnar Belarus president Aleksandr Lukasjenkos förslag om att genomföra gemensamma militärövningar i början av nästa år. Det meddelade han vid ett möte med Lukasjenko i S:t Petersburg på onsdagen, skriver TT.

Presidenterna Putin och Lukasjenko skakar hand under sitt möte i Sotji i februari 2021.

Beskedet kommer samtidigt som Ryssland har ökat sin truppnärvaro vid gränsen till Ukraina. Tjänstemän i Ukraina har uttryckt oro över att Ryssland kan komma att attackera landet från Belarus.

Ryssland förnekar planer på att attackera Ukraina, men har uppmanat USA och dess allierade att garantera att Nato inte utvidgas till att omfatta grannlandet. Kravet har avvisats av västvärlden.

För att visa sitt stöd för Lukasjenko genomförde Ryssland omfattande militärövningar med Belarus i september. Dessutom har ryskt flyg patrullerat belarusiskt luftrum den senaste tiden.

I den moldaviska utbrytarregionen Transnistrien finns det av den Moldaviska regeringen oönskade ryska trupper.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ny rysk-belarusisk militärövning planeras

 1. Något helt annat..
  Är det någon som vet varför Sd har kontakter med Expo..?
  Tänker på mattis karlsons mail flera gånger
  Är han en uv i fårakläder ?

  14
  1
 2. Ska vi gissa att de här två folkrättsförbrytarna kommer se till att övningarna arrangeras invid gränsen till Ukraina, förlåt, jag menar inne i Ukraina, då annekteringen av Krim är i direkt strid med folkrätten och gällande internationell rätt. Wienkonventionen om staters succession går före jaltatjafset, tack vare den juridiska kollisionsnormen lex posterior. Ska Ukraina med i Nato, ska Krim räknas in i Nato-pakten. Ryssland ut ur Ukraina nu! Nävrätten höll nazister och kommunister på med; och nu tydligen Ryssland.

  4
  21

Kommentera