Turkiet förvandlar ännu en kyrka till en moské på julafton

ISLAM. Som det gamla ordspråket säger, islam måste dominera och får inte domineras. Islams överhöghet måste ständigt återupprättas. Denna gång gjordes omvandlingen i staden Ainos/Enez av Adrianopolis/Edirne, i östra Thrakien, där, enligt folkmordsforskare, turkarna började det grekiska folkmordet 1913, före första världskriget.

En kristen kyrka från 1100-talet invigs som moské, julen 2021 i Turkiet

Turkiet förvandlade på julafton Hagia Sofia-kyrkan i Ainos (Enez), i Adrianoupoli (Edirne), till en moské (Moské-i Sharif) efter det att dess restaurering slutförts av generaldirektoratet för institutioner.

Kyrkan Agia Sophia av Ainos (Enez) är en bysantinsk byggnad från 1100-talet.

Erövraren Mehmed ändrade namnet till erövringens moské 1456 och öppnar nu igen med sitt tidigare namn.

”Efter förra årets invigning av Hagia Sofia-moskén i Istanbul, träffas vi här igen idag, för invigningen av Hagia Sofia-moskén i Ainu-Edirne”, sa den turkiske presidenten för religiösa frågor Ali Erbas.

Den historiska kristna kyrkan användes inte på grund av skador från en jordbävning. Den restaurerades 56 år senare och öppnades för den (muslimska) fredagsbönen av Ali Erbas.

Enligt echedoros-a.gr under sitt tal, uttalade Erbas att islamisk kultur är en kultur som fokuserar på moskén: ”För några månader sedan besökte vi Balkanländerna. Där våra ögon ser en minaret börjar våra hjärtan fladdra. Var vi än ser en moské eller minaret är vi glada. Vi öppnar nu igen Hagia Sophia-moskén i Edirne för gudstjänst. Må Allsmäktige Allah välsigna det. Vilken vacker enhet och solidaritet vi har att vi alla är här som institutioner”.

The Greek City Times…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Turkiet förvandlar ännu en kyrka till en moské på julafton

  1. Att samma Gud den ena stunden är kristen den andra muslim är kanske inte märkligt, men då han anser den kristna delen vara sämre än den muslimska slutar hans allsmäktighet. Helt plötsligt blir han rasist!
    Född i ett kristet land uppfostrad efter kristna normer och värderingar, sedan tonåren ateist, och med livserfarenhet från muslimska länder är jag övertygad om att den kristna kulturen är den bästa jämfört med de som anser kvinnan vara mindervärdig.

    20

Kommentera