När TT intervjuar Damberg ställs frågor om höjda skatter för de “välbeställda”

INRIKES & SKATTER. TT Nyhetsbyrån -tidigare Tidningarnas Telegrambyrå AB. TT gör ofta färdiga artiklar som skickas till Sveriges journalister och mediepåverkare för att återges i andra medier. Nyhetsbyrån fungerar som en stor dagstidning med egna journalister och fotografer som samlar information, redigerar den och skickar till sina kunder som är dagspress, TV, Radio och andra kunder.

TT Nyhetsbyrån ägs i dag av de stora mediehusen. Bonnier äger cirka 40%, Schibsted cirka 40% och NTM cirka 20%.

När TT intervjuar finansminister Mikael Damberg om ekonomiska klyftor ligger fokus på höjda skatter för de “välbeställda”. TT ställer däremot inga frågor om hur regeringen ska komma till rätta med den höga arbetslösheten bland utrikesfödda, eller om långtidsarbetslösheten, som kanske är de största orsakerna till växande ekonomiska klyftor.

I en TT-artikel där reportern Olle Lindström intervjuar finansminister Mikael Damberg lyfter TT:s reporter de ekonomiska klyftorna som byggts upp under 2010-talet och hur man ska komma till rätta med dem.

TT ställer följande frågor till Mikael Damberg:

– Ekonomiska klyftor, är det en viktig fråga för dig?

– Ni har bara lyft stöden för de svaga, ni gör inget för öka beskattningen av de mer välbeställda?

– Var tog de förslagen vägen, varför försvann de? (Här diskuteras möjliga skattehöjningar för de rika som till exempel miljonärsskatt och höjd skatt på ISK-konton)

– Fastighetsskatten, är den död?

– Men är det rättvist att villaägaren i Grums betalar samma fastighetsskatt som den i Djursholm? Att ställa frågor om höjd skatt för de som tjänar mest och om det inte är dags att återinföra fastighetsskatten till en socialdemokratisk finansminister kan visserligen vara relevant.

Att Olle Lindström inte ställer en enda kritisk fråga om hur höjda skatter skulle kunna skada ekonomin är besynnerligt. Att inte heller ställa några frågor om hur regeringen ska komma till rätta med den höga arbetslösheten bland utrikesfödda eller den höga långtidsarbetslösheten, i ett sammanhang där det diskuteras växande ekonomiska klyftor, är anmärkningsvärt.

-Pettersson säger att det är många frågor som borde ställas, men TT är aktivister som bedriver politik och inte opartisk nyhetsförmedling.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “När TT intervjuar Damberg ställs frågor om höjda skatter för de “välbeställda”

 1. Att ställa frågor om hur man ska komma tillrätta med arbetslösheten bland invandrare är en
  alldeles för känsligt för dom så kallade journalisterna på monopolet, dom har ju själva varit med och
  klappat i händerna över det vansinniga intaget av människor som vi inte behöver!

  12
 2. Att vara duktig och att sköta sig, äga hus då skall du beskattas så du hamnar bland de som aldrig eller sällan läste läxan, gjorde ej sitt bästa utan levde efter devisen “det ordnar sig på nåt vis.”
  Då är du för sossarna en lydig tjänare, och håller deras makthegenomi vid liv, men utgör en belastning för ditt land.

  18
 3. “Rik” är man I Sverige när: skyldig banken 3-4 miljoner f radhuset, plus
  div Smålån . Har lön på ca 40 000/m.
  Oroar sig för oväntade reparationer av
  huset, samt hålla skenet uppe mot
  grannarna ( många sitter i samma grepp) ekonomin är god. Naturligtvis
  gäller ovanstående inte alla, men
  vanligt förekommande. Sverige är
  rikt…. ja, på problem. Arma land.

  28
 4. Högre skatt för de som jobbar och mer bidrag till de som inte vill jobba. Klassisk sossepolitik tydligen. Vänsterpartiet Journalisterna har levererat.

  32
 5. De svänger sig med plakat retorik. Fråga om definitionen på en riks månadsinkomst.
  40loppor? Räknas bidragslön som lön?

  19

Kommentera