Norge har förstärkt mot ryska gränsen i norr

UTRIKES. Norge har i tysthet stärkt försvaret i Finnmarken i norr sedan den ryska annekteringen av Krim 2014, skriver tidningen Klassekampen, bakom betalvägg.

Finnmark, Norge

Miljarder kronor har investerats i byggnader, elektronik, vapen och fordon. I närheten av gränsen mot Ryssland har resurser tillsatts för gränsbevakning och ett jägarkompani som är specialiserat på invasionsförsvar har byggts upp. Därtill håller hemvärnet i Finnmarken på att stärkas.

Mitt huvudbudskap är att Finnmark nu kan försvaras, säger överste Tomas Beck, chef för Finnmark Landförsvar, till Klassekampen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Norge har förstärkt mot ryska gränsen i norr

 1. Hur kommer det sig att Finland, som har Europas längsta gräns mot Ryssland, inte behöver något försvar alls längs gränsen?
  Vet de något som inte Norge vet?

  4
  1
 2. Krigsgalna amerikaner mycket större risk för Norge än Ryssland.
  USA låter oftast vasalländerna genomföra krigandet i konflikterna som Pentagon och Vita huset lyckas hetsa fram till krigets brant.

  6
  7
  • Har USA hotat något Nordiskt land, det har jag aldrig hört, men Ryssland kommer ofta.
   senast idag med förtäckta hot om militärt svar ifall Sverige o Finland går med i Nato,
   det har inte Ryssland med att göra, det är Sveriges sak att avgöra det, inte Putin,

   Däremot tycker jag att vi ska stå utanför, som vi gjort tidigare, vi handlar med USA,
   men vi handlar stora mängder oljeprodukter med Ryssarna utan att vi vill bli Ryssar för det?

   Karlshamns Oljekraftverk bolmar ut stora mängder tjock rök ur skorstenarna varje dag på
   grund av dårhuspolitik.

   2
   1
 3. Varför norsk upprustning? Ryssland som är så fredliga så, har det ältats bland kommentarerna här. Jojo, lika fredliga som islamisterna. Ryssland blir svårt att lita på, fra. så länge diktatorn Putin och hans frälse styr landet och hotar sina grannar, jagar oliktänkande och bestraffar dom.

  6
  6
 4. Härliga tider för rumpmasen nu kan han tala om för Maggan och Dumberg “vi han dra ner på vårt försvar i norr, och öka bidragsfloran.”

  13
  1
 5. ja nu är det inte så stor risk för krigföring i den underkylda delen av värden…norge är med i NATO om inte annat så detta är en konflikt om naturresurser närmare bestämt om en gas ledning. !!? och om putin nu sliter åt sig en stor marknadsandel ja då är den borta och priset varigerar med tillgångar och efterfrågan.och dom alla vet så har tillgången mindkat avsevärt för anglosaxiska värden med usa i spetsen . som beksnt då skjuter jihadisterna fortfarande arslet av jänkarna när möjlighet ges . det stora problemet är att jänkarna har inget att sätta i mot oxh särskilt inte med kineser i ryggen och deras produktions apparat dom som van i Afganistan

  14
  2
  • Om Putin lyckas få ryska folket att tro att Norge hotar att invadera Ryssland så kan det användas som en förevändning för att utföra ett “preventivt anfall” mot Norge. Enligt samma mönster som hur Ukraina utpekas ett hot mot Rysslands säkerhet.

   17
   8
   • Ukraina i sig har aldrig ryssen sett som ett hot däremot om Nato trupp med offensiva vapensystem grupperas i de östra delarna av landet.
    Skulle samma sak ske i nord Norge då lär ryssen också se det som ett hot.
    Den rysk-finska gränsen är till största delen demilitariserad, man har trupp kring St Petersburg, landets andra stad samt uppe vid kolahalvön där man har en Natogräns.
    Utöver det har man gränsvakter mot Finland något som skulle förändras drastiskt om Finland blev ett Natoland.

    7
    13
   • Troligtvis inte, Norge är ett Nato land, då är det större risk för Sverige, kanske
    har något befäl sagt något olämpligt så att halva fjollarmen är på väg till
    Diskrimineringsombudsmannen för att anmäla att befälet varit Elak t och
    kräver skadestånd?

    10

Kommentera