Putin gav svepande svar om sina alternativ i rysk tv

UTRIKES. Rysslands president Vladimir Putin kommer att överväga en rad alternativ om väst inte godkänner den så kallade säkerhetslista som landet presenterat för Nato, rapporterar AP News.

Vladimir Putin av Presidential Press and Information Office

Moskva har krävt att Nato nekar Ukraina och andra tidigare Sovjetstater medlemskap i försvarsalliansen och avvecklar sin militära närvaro i Östeuropa.

Enligt Putin måste väst agera snabbt för att möta kraven. Han varnar för att Ryssland annars planerar att vidta ”adekvata militär-tekniska åtgärder”.

Den ryske presidentens senaste uttalande gjordes i statlig rysk tv på söndagen. När han ombads precisera Moskvas respons svarade han svepande att det kan röra sig om ”olika saker” och att det beror på vilka förslag den militära ryska expertisen lägger fram.

-Pettersson vet naturligtvis inte vad som rör sig i Putins huvud, men antar att inget händer innan Ryssland och USA har träffats i januari.

Säger Nato och USA blankt nej till Rysslands krav så blir det problem för Putin och tsaren kan knappast backa helt.

Invadera hela Ukraina blir svårt, östra Ukraina kan Putin klara av men vad han än gör blir oerhört dyrt för det ryska folket men även för Europa under några år.

”adekvata militär-tekniska åtgärder”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Putin gav svepande svar om sina alternativ i rysk tv

 1. ja nu är det putins giv han får dluta knyta vänskapsband med kineser och vissa vad man kan !!? en sam övning mellan kineser och ryssar i sundet mellan Thaiwan !!! lite bomder och granater som flyger kors och tvärs och en uppvidninh av dom supersoniska robotar . ja då kommer hela värden att tröttna på skit diket till Östersjön. och en gas ledningen

 2. Ja, det hör till vanligheterna att världsledare visar sina kort innan förhandlingarna.

  Vladimir är ingen korgosse. Jag har en känsla av att han har exakt de hårda nypor som situationen kräver. Det är mycket möjligt att han är egocentrerad och sig själv närmast. Men, han verkar också stå emot globalisterna. En av de få med rejäl makt faktisk. Andra politiker, svenska inkluderade, verkar mera fokuserad på sina inkomster och tidiga pensioner. De få som inte är det, Putin, Trump, Orbán och Åkesson med flera får ständigt löpa gatlopp i vänstermedia vilka är nästan totalt dominerande i dag.

  28
 3. Om man minns Peter den Store, då verkar Putin vara enkel att förstå, han drivs nämligen av samma grundläggande ide som Pjotr Velki och som varit ledljuset för Ryssaland sedan dess.

  17
  7
 4. Han den där Putin har liksom fastnat i tanken “Tsarryssland” Det kan bli extremt krångligt om han inte får adekvat vård. Ungdomsvård 5 dagar och 4 timmars sammhällstjänst borde kurera stackaren. Annars är det bara den Franska lösningen som hjälper.

  30
  25
 5. Maja1:
  Pettersson tillhör gruppen som stödjer Ukraina…,.
  Stenbock som realist inser att inget är kommer att hända. Med en värld fylld av kärnvapen och annat dödligt inser “ledarna”,att detta skulle innebära självmord tillsammans med jordens hela befolkning.
  Kan inte tänka mig att Putin skulle tänka sig sådant,för ett sketet maffiafyllt land,utan större betydelse i historien.
  Vad beträffar Bidens senílitet är frågan öppen ? Men nog finns det förnuftiga människor även i USA !

  25
  29
  • Ukraina är ett självständigt land, vissetligen korrupt men knappast värre än Ryssland. Ukrainas gränser är erkända av Ryssland inkl. Putin tre gånger sedan Sovjets fall ändå kunde inte Putin låta bli att invadera år 2014.

   Ryssland, USA och Storbritannien – garanterade Ukrainas territoriella sammanhållning i samband med att landet lämnade ifrån sig sina kärnvapen från sovjettiden. Det andra var ett vänskapsavtal från 1997 enligt vilket Ryssland och Ukraina erkände varandras gränser, i samband med att Ryssland fick rätt att arrendera den tidigare sovjetiska flottbasen i Sevastopol på Krim till 2042.

   Nu har Ryssland invaderat delar av de självständiga staterna Georgien, Moldavien och Ukraina. Vilka står på tur? Estland, Lettland och Litauen eller klarar dom sig för att de är med i Nato.

   19
   5
  • Jag skrev att jag inte visste vad som rörde sig i Putins huvud och att invadera hela Ukraina har säkert varit ett alternativ han tänkt på, men jag tror han vill undvika krig men inte backa helt. Så det är ett farligt läge.

   Sedan tror jag Vladimir drömmer om ett Ryssland, lika stort som Sovjet.

   33
   12

Kommentera