Drygt 100.000 smittade på ett dygn i Frankrike

PANDEMIN. Inte sedan pandemin inleddes har Frankrike rapporterat så många nysmittade i covid-19 under ett dygn som man gör på lördagen.

Frankrikes president Emmanuel Macron. BILD: THIBAULT CAMUS

Det senaste dygnet har 104 611 människor bekräftats covidsmittade i landet. Det är tredje dagen i rad som antalet nysmittade slår nya rekord.

Även antalet inlagda med intensivvård har ökat – med 28 personer till totalt 3 282, skriver Reuters.

Det stora antalet nysmittade är en dramatisk ökning jämfört med i början av månaden. Den 4:e december slogs rekordet 50 000 nysmittade under ett dygn för första gången.

Myndigheterna i Frankrike oroas över att smittspridningen ökat så kraftigt på grund av den smittsamma omikronvarianten. På måndag leder president Emmanuel Macron och nyckelministrar i regeringen ett möte där nya säkerhetsåtgärder ska diskuteras.

Frankrike, som har en befolkning på mer än 67 miljoner invånare, har hittills registrerat 122 546 coronarelaterade dödsfall. Så här långt är 76,5 procent av befolkningen fullvaccinerad.***

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Drygt 100.000 smittade på ett dygn i Frankrike

 1. Konstigt att tillverkarna inte ordnat ett godkännande för ett läkemedel som hjälper mot virus, inflammationer, cancer och bakterier. Det är ju fullständigt fantastiskt

  Kanske p.g.a att patentet gått ut.
  Dessutom lär inte läkemedelsindustrin vilja ha en produkt som botar många åkommor, man vill sälja mer än ett preparat och då hellst produkter som bara lindrar besvär d.v.s att patienten hellst skall gå på produkten i resten av hans liv.

 2. Det är första gången i historien man har testat och räknat förkylda, men hur många blev förkylda en dag som idag för tio år sedan? Sannolikt ungefär samma.

  Man kan också fundera på sambandet högre dödlighet och mindre smittspridning, mindre dödlighet större smittspridning, av virussjukdomar.

  Ska också ge politikerna en känga för att dom bestämde sig för att fylla på Sverige med obildade dysfunktionella människor från Mellanöstern och Afrika. Dom beter sig inte som oss i Sverige, utan lever enligt egna normer med smitta, kost och motion. Det verkar som det är i den gruppen dödstalen är höga.

  40
  1
  • Jupp, läser man på WHO så brukar säsongsinfluensan smitta ca 1 miljard människor årligen.

   29
 3. Frankrikes myndigheter är inte precis kända för sin effektivitet i allehanda frågor.Hur kan man då mitt i en Julhelg komma med dessa från olika håll insamlade provtagningsuppgifter så snabbt ?Det tar tid att få in insamlade uppgifter och statistik,men här kommer det exakta uppgifter på antal smittade som ett skott.Man bör nog ta mycket med en nypa salt nuförtiden…….

  40
 4. Sannolikheten att denna pandemi är ett resultat av det kinesiska kommunistpartiets försök att framställa biologiska vapen är hög. Dels känner vi alla till deras skrupellöshet som orsakat tiotals miljoner kineser och andra livet. Dels hindrar deras kadaverdisciplin viljan att erkänna misstag medan de fortfarande går att erkänna. Exempelvis: https://www.svd.se/tjansteman-straffas-efter-covidutbrott-i-kina

  Detta virus muterar som inget annat virus bortsett från HIV. Källor gör gällande att kinesiska kommunistpartiet “korsat” corona med HIV just för att det ska mutera vilket verkar gå enligt plan. Sedan har någon klantat till det men inte vågat berätta vilket resulterat i miljoner människors död och miljarder människors lidande.

  Man har också fått in delar av västerlandet i sina tankemönster. Nyttiga idioter står i kö för att införa apartheid. De verkar inte förstå att med mutationerna så blir även vaccinerade smittade och smittar även andra. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/opposition-kraver-vaccinerad-personal

  Istället för att kräva halvt värdelösa vaccinpass bör man se till att personalen använder skyddsutrustning vid patientkontakt. Hade man gjort det i början av pandemin hade vi inte haft över 15000 avlidna i dag.

  29
  3
 5. Antagligen är de så ivriga att lägga folk i respirator att de varken använder ivermektin vid steg 1 eller allergimedicin vid steg 2 infektion….

  27
  1
   • I vilken omfattning används Ivermectin i de länderna?
    Vad jag har förstått så är det numera en behandlingsform som blivit godkänd där bland många andra.
    I Japan och Indien där jag vet att Ivermectin har använts flitigt så har också smittotalen sjunkit drastiskt.
    I centrala Afrika finns i princip inte covid alls, där konsumeras Ivermectin och Hydroxoklorokin som profylax mot andra åkommor.

    27
    1
   • Jag vet inte hur mycket Ivermektin som används i Tjeckien och Slovakien men läkarna uppmanade oss att följa deras exempel i Dagens Medicin.

    https://www.dagensmedicin.se/opinion/debatt/ivermektin-skulle-kunna-vara-det-som-avslutar-pandemin/

    Japan använder inte Ivermektin i stor skala, det är en bluff som snurrar runt.

    https://www.forbes.com/sites/brucelee/2021/11/27/no-ivermectin-did-not-help-japan-bring-down-covid-19-coronavirus-delta-surge/?sh=4626eb3f2938

    I Indien är runt 600 miljoner människor fullvaccinerad och 1,4 miljarder vaccindoser distribuerade. Skulle indierna verkligen kosta på det om det fanns billigare och bättre alternativ?

    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/india/

    https://www.poynter.org/fact-checking/2021/there-is-no-scientific-basis-for-claims-of-ivermectins-success-in-uttar-pradesh-india/

    Indiens regeringen har stoppat rekommendationerna om att använda Ivermektin mot covid-19.

    Ivermektin är bra och beprövat mot parasiter på hästar.

    4
    7
   • Med rätt upplagd behandling funkar det med Ivermectine. Men Big Pharma (och EU-kansliet) saboterar systematiskt användandet av alternativa medicinska preparat som BOTAR!

    Japan öppnar nu upp fullständigt för Ivermectin efter att injektionerna med de genmanipulerade experimentpreparaten inte fungerar. I Indien lever idag 1000 miljoner i Covidfria delstater och resten av Indien (400 miljoner) är på väg dit.

    Beträffande Frankrike, så gör myndigheterna liksom i Sverige samma trick som EU-kansliet beordrat. Först så planerar man in en ökning av pcr-testerna med ca 3 ggr. Efter ett par veckor säger man att ANTALET smittade har ökat 3 ggr. Visst, så blir det om fler tester utförs. Men hur ligger det till procentuellt av tagna tester. Fortfarande ca 5% smittade och inte minst injekterade individer är bland de smittade.

    Ett annat sätt att skapa underlag för “panik” är att beordra testlabb att köra fler mätcykler. Då erhålls samtidigt fler positiva resultat. Om labb istället kört färre mätcykler, så hade fler negativa resultat erhållits. Sedan läcks resultaten till media, varvid myndigheterna sätter in fler restriktioner och mer injektioner.

    Jag är i riskgrupp numera, men tänker absolut inte injektera mig med mRNA eller annat genmanipulerat preparat. Efter detta kommer jag ALDRIG att ta vaccin mer. Vem kan lita på myndigheter och Big Pharma i framtiden?

    22
    1
   • Den som vill veta lite mer om Ivermectin kan titta på youtube
    https://www.youtube.com/watch?v=AgrdwQ83i0c
    då det visat sig att denna medicin har egenskaper som närmar sig penicillin, den är inte bara verksam mot parasiter utan även virus, inflammationer, cancer och bakterier.
    Upptäckarna (den är inte uppfunnen, det är en upptäckt naturmedicin) fick Nobelpriset 2015.
    Att degradera den till att bara vara en hästmedicin är djupt orättvist.

   • Konstigt att tillverkarna inte ordnat ett godkännande för ett läkemedel som hjälper mot virus, inflammationer, cancer och bakterier. Det är ju fullständigt fantastiskt.

 6. Vaccinet är m.a.o värdelöst, åtminstone mot de nya varianterna.
  Dock lär inte det vara ett problem då 100000 nysmittade lär ge nästan lika många fransmän med antikroppar.
  Väldigt få blir allvarligt sjuka och med denna takt lär fransoserna få gruppimunitet till våren.
  Dom enda som behöver frukta Omikronen är läkemedelsbolagen och andra globalister.

  47

Kommentera