Vladimir Putin: Väst kan dra åt skogen med sin oro för Ukraina

UTRIKES. Rysslands president Vladimir Putin har hållit sin årliga presskonferens inför 507 journalister i Moskva.

Tsar Putin har ändrat lagen så han kan sitta i princip på livstid som president. Han har också ändrat lagen som ger honom och tidigare presidenter och deras familj åtalsimmunitet för brott som begås under personernas livstid. Det innebär bland annat att polisen inte kan gripa eller förhöra dem.

När Rysslands president Vladimir Putin fick frågan om han kan garantera att han inte tänker invadera Ukraina regerade han starkt.
Ibland är det som att vi bodde i olika världar. Ni lovade att inte utvidga Nato. Sedan utvidgade ni. Nu säger ni att ni är oroliga. Ni kan dra åt skogen med er oro. Vi gör vad vi betraktar som nödvändigt, svarade Putin under hans stora årliga presskonferens, enligt Dagens Nyheter.

Putin hävdar att det är väst som närmar sig Rysslands gränser, och inte tvärt om.
Jag undrar hur USA hade regerat om vi hade ställt missiler i Kanada eller i Mexico, säger Putin.

Sky News, Putin hävdar att bollen ligger hos Västvärlden för den framtida utvecklingen i Ukraina.

Moscow Times, rapporterade löpande från Putins pressträff.

-Pettersson undrar om inte Vladimir missuppfattat. Det är han som hotar sina grannar, det är därför de gått med eller vill gå med i Nato medan USA är vänner med sina grannar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Vladimir Putin: Väst kan dra åt skogen med sin oro för Ukraina

 1. Ja att Putin inte lät oligarkerna ta över naturtillgångarna satte käppar i hjulet för att få världherravälde, det är en nagel i ögat.
  Att de sen såg till att störta den valde presidenten och lägga beslag på största delen av guldreserven i Ukarina för att kunna flytta fram sina positioner för att försöka få till en konflikt har ju gått bra än så länge.

 2. Kennedy var orolig att Cuba skulle invadera US. precis som dom var rädda för de små länderna i sin närhet. Undrar hur troligt det skulle vara att Haiti skulle försöka invadera US.
  Läs Noam Chomsky (en professor vid MIT)

 3. ”medan USA är vänner med sina grannar.”
  Säg det till alla små länder i Mellanamerika, Haiti, El Salvador, Nicaragua m.fl. Eller berätta för folken i Vietnam, Laos, Kambodja, Östtimor, Afghanistan, Irak och Libyen hur fredsälskande de amerikanska hökarna är. Du missar helheten som en följd av ditt hat mot Ryssland. Putin är inte världens bästa, men Ryssland har inga milltärbaser i andra länder, Ryssland hotar inte US med kärnvapen (NATO missiler i Turkiet). Personligen tycker jag att Biden istället skulle börja fundera på hur det kommer sig att Kina gått förbi US som den största ekonomin i världen

  12
  • Du missar helheten när du inte inser att krigen i de flesta av de länderna du nämner beror på Sovjet/Rysslands stöd till kommunistiska rörelser som vill ta makten med våld.

   USA vill helst göra affärer. Titta på de totalt sönderbombade länderna Japan, Sydkorea och Västtyskland och jämför med som haft ”beskydd” av Sovjet…

   Ryssland har inte så många militärbaser i andra länder som USA, men inga som du säger är fel.

   Ryssland har baser i Georgien, Ukraina, Syrien, Libyen, Belarus, Kazakstan, Tadzjikistan, Transnistrien, Kirgizistan, Vietnam och kanske några till.

   Dessutom finns Wagner Group som officiellt är en privatarmé som slåss på många platser i världen med Putins gillande.

   3
   5
 4. För Pettersson är det oproblematiskt att ett grannland som till stora delar befolkas av en rysk majoritet går med i Nato. Men det är väl inte värre än DÖ och JÖK som syftade att isolera det hemska SD. All motkraft till PK behöver ju kväsas…

  22
  7
 5. Är det då bättre att politiska motståndare, i Trumps fall extremt vänsterblivna, av politiska skäl jagar politiska motståndare? I USA finns ”United States House Select Committee on the January 6 Attack” som inte ens uppfyller lagen som möjliggör skapandet. Denna kommitté agerar polis, åklagare och domstol för att förhindra att Trump återtar Vita huset.

  BBC skriver om ryska lagen: ”The bill passed a first reading in the Duma on Tuesday, where most MPs belong to the pro-Putin United Russia party. Thirty-seven Communist MPs voted against.”

  Jag vet inte Pettersson hur det är med dig men jag intar reflexmässigt motstånd vad kommunister är för och vice versa. De näst mest ”framgångsrikaste” folkmördarna i historien förtjänar inget annat.

  10
 6. Att kalla Putin tsar är en bra tolkning.
  Det är folkets mentalitet som definierar regeringsformen. Inte ord på ett papper, konstitutionen.

  Således kan vi säga att Stalin bara var en annan tsar såväl som en av Rysslands livstidshärskare. Detsamma gäller Kina. Maos kommunism var bara en annan dynasti i en lång rad dynastier i Kina och kejsaren styr för livet. Kinas Xi reglerar också för sitt liv, även om kommunistdynastin ännu inte har fallit. I Kina håller dynastierna i århundraden.

  De amerikanska härskarna, vita män, som erövrade landet och dödade praktiskt taget alla infödda och inrättade en slavekonomi är nu tillbaka vid makten: med vacciner tänker de döda alla ”fiendens” medmänniskor och med corona-Pass registrerar de resten av befolkningen så att de kan handlas av sina nya ägare.

  Titta på Tyskland och deras koncentrationsläger; i Österrike, Hitlers födelsestat och deras manjägare för un-vaccinerade. Titta på Turkiet och dess livstid härskare sultan Erdogan. Titta på Sverige och hur det har fallit en bonde i spelet av den romerska Caesars geopolitiska spel. Titta på Finland och dess generalguvernör som säger att landet måste styras av utländska lagar.

  Vart du än tittar ser du historien upprepa sig.

  Historien upprepar sig bara. Ord kan förändras, men deras betydelse är densamma från generation till generation. Människor tenderar att fatta liknande beslut i liknande situationer oavsett århundrade, oavsett ras, oavsett skrivna ord i en lagbok. Bara nyanser har en krydda från den lokala kulturen.

  15
  4
  • Om det smäller i Ukrarina vem man att USA/Nato inte avfyrar första skottet. Ryssen är känd för att falla in i sina grannländer, stick i stäv emot folkrätten. Folkrättsförbrytare kan man med rätta kalla ryska staten för.

   14
   13
 7. Enda sättet Putin kan ställa robotar i Kanada är om han invaderar landet. Vilket inte kommer att hända.
  Mexiko är en annan fråga, men vi har ju sett hur bra det gick för Kuba att fortsätta vara en god socialistisk stat efter Sovjetunionens fall. Så Mexiko känner nog inte för att bråka med den store grannen i norr. Och Ryssland skulle inte kunna invadera Mexiko ens om han ville.

  16
  7
  • Kallas symmetri:
   USA hotade Sovjet om de satte upp sovjetiska missilbaser på Kuba.
   Ryssland hotar Nato om grannlandet Ukraina går med i Nato.

   Men just det ja, USA är ju gooda medan Ryssland är ooonda. Precis som mångkulturkramare är gooda och kritiker ooonda.

   23
   11
   • Medlemskap i Nato är något som Rysslands grannar behöver för att kunna försvara sig mot det ryska invasionshotet. Ukraina är inte med i Nato och det har gått tämligen illa för dem. Medan t.ex. de baltiska länderna har inte behövt avstå från någon del av sina territorier.

    Nato är ett försvarsförbund, inte ett anfallsförbund. Natomedlemmar är inte förpliktade till anfallsoperationer.

    16
    15
   • Kubakrisen hade också en liten annan bakgrund än kärnvapen på Kuba.

    1961 höll Sovjets ledare Nikita Chrusjtjov ett tal där han gjorde ett avsteg från sina tidigare uttalanden om fredlig samexistens.
    I sitt tal lät Chrusjtjov nu istället meddela att kommunismen skulle segra över kapitalismen – dock inte genom krig, utan genom en serie revolutioner i Asien, Afrika och Latinamerika och Sovjet började stödja revolutionärer över hela världen, ofta med Kuba som ombud.

    Dessa rörelser blev populära hos de vänsterblivna i väst.

Kommentera