Regeringen vill skärpa regler för arbetskraftsinvandring

INVANDRING. Integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) har presenterat nya åtgärder för att skärpa reglerna för arbetskraftsinvandring.


Arbetskygg syrier. Illustration: Rasmus Sand Høyer

Regeringen föreslår krav på bindande anställningsavtal för att bevilja arbetstillstånd och försörjningskrav för anhöriginvandring.

Dessutom föreslås att brott mot organiserad människosmuggling utvidgas.

Dagens system tillåter lönedumpning och utnyttjande av arbetskraft, säger Anders Ygeman.

De nya reglerna föreslås träda i kraft 1 juni 2022.

Ygeman flaggar även för att fler regeländringar kan bli aktuella.

Det kan bli nya sanktioner mot de arbetsgivare som utnyttjar arbetskraft. Sedan måste vi se att de kontroller vi har efterlevs. De lägsta-ersättningar vi har måste också höjas, säger Ygeman.

Pettersson säger att arbetskraftsinvandring av låg och outbildad arbetskraft består av klanmentalitet, fusk och brottslighet. Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde ha fått någon att reagera för länge sedan.

Sverigedemokraterna, liksom M och KD vill på flera punkter ställa högre krav än vad regeringen nu går fram med.

Ygeman välkomnar att M och KD, som står bakom det nuvarande systemet, har ”tänkt om”, som han uttrycker det. Han säger att han kommer att ha dialog med flera partier i riksdagen men S-källor har gjort klart att det inte är aktuellt att förhandla med SD.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Regeringen vill skärpa regler för arbetskraftsinvandring

 1. Sa han nåt om att det är sossarnas egna reglera som han skall fixa till? Sa han nåt om att reglerna har setts över i säkert 50 år, deras egna då….? Vad vi inte förstår är hur det fortfarande kan finnas kryphål och snikvägar. S vill inte alls stoppa försörjningen av de som inte följer gängse regler, bara att de inte skyltar med dom så att de upptäcks.

  Att handläggarna har massa knep för att rundgå reglerna vet vi, det är detta som skall bort.

 2. Bara det vanliga pratet! Inget kommer att förändras.

  Vissa stenar är tyngre än andra och de kommer man ALDRIG att försöka vända på

  14
 3. Valfläsk och lögner om SD kommer att öka kraftigt fram till valet. Sossarna är desperata att förlora makten som ju är det enda de bryr sig om

  16
 4. Ja och själv skulle jag vilja skärpa reglerna för vilka stolpskott det får sitta i en regering!

  16
 5. – men, då måste väl socialdemokraterna köpa
  sig ut ur kontraktet de har med muslimska
  brödraskapet sedan 1999 ?

  18
 6. Bättre stoppa inflödet av sosseröstande bidragssugna välfärdmigranter som bara ska ha allt o kostar oss andra

  22
 7. Känns som ett slag i luften-de är lätt att ropa ut skärpta regler när det inte drabbar någon. Inget av de som detta avser arbetar ju och skulle de råka träffa någon av socialdemokraternas valboskap så finns det garanterat andra bidrag att tillgå så dessa blir tysta, nöjda, slipper arbeta och bidraga till systemet för dessa människor vill bara ha en så bra ekonomisk uppgång de bara är möjligt på VÅRA skattepengar låter Anders Ygeman hälsa och tillägger att vi kan se detta som en julhälsning från regeringen.

  11
 8. För att inte dra till oss en massa lågutbildade ska endast personer som är utbildade få arbetskraftsinvandra. Dessutom ska vi inte tillåta arbetsinvandring från extrema kulturer som islam eller socialistiska diktaturer. Exempel på vad vi kan importera är sjuksköterskor från Filippinerna – de är kristna och välutbildade vilket innebär att de kommer enkelt in i det svenska samhället.
  Annat exempel är säsongsarbetare som bärplockare och trädsättare som jobbar på ackord – dessa personer är utbildade.

  Dessutom kan vi lägga om uppehållstillstånd på grund av asyl så att endast personer som uppfyller konventionskraven för asyl får flyktingstatus och därmed full tillgång till det svenska samhällets förmåner vilket är vad vi skrivit under på att vi ska göra.
  Resterande (skyddsbehövande, övriga skyddsbehövande och allt vad de nu kallar dem) kan få TUT men de får samma rättigheter och skyldigheter som personer med arbetsuppehållstillstånd har.
  Med andra ord; inga bidrag, de måste skaffa en hälso- och familjeförsäkring, de får rätt att söka jobb och arbeta samt betala skatt under tiden som de har ett uppehållstillstånd i Sverige.

  30

Kommentera